Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έκαναν περιουσία με δανεικά

Ισχυρό βέτο έθεσε η τρόικα στο ενδεχόμενο να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, αρκετοί επιχειρηματίες «μετέφεραν» δάνεια ύψους 10 -12 δισ. ευρώ - τα οποία έλαβαν οι επιχειρήσεις τους - σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι επικεφαλής της τρόικας επισήμαναν στο οικονομικό επιτελείο ότι «δεν συζητάμε καν το ενδεχόμενο να ενταχθούν οι εν λόγω επιχειρηματίες στη ρύθμιση για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά και να επωφεληθούν με τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων των χρεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία». Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποδειχθεί ότι «μετέτρεψαν μέρος του δανείου σε προσωπικές καταθέσεις, καθώς έχουν αποκρύψει με μαεστρία τα ίχνη του χρήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τα συγκεκριμένα δάνεια θα ρυθμιστούν με άλλου τύπου ρύθμιση. Αναμένεται, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, να ρυθμιστούν με τις αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα και με ταυτόχρονη πίεση στον επιχειρηματία να βάλει λεφτά εάν επιθυμεί να παραμείνει έστω και με ένα ποσοστό στην επιχείρηση.

Όσον αφορά τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται οι… πλούσιοι επιχειρηματίες με υπερχρεωμένες όμως επιχειρήσεις, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι «τους εντοπίζει κανείς σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Από τις ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι τα σούπερ μάρκετ, την ακτοπλοΐα, το λιανεμπόριο, τις κατασκευές, τα μίντια κ.α.». Σημειωτέον ότι τα δάνεια η πλειονότητα των «στρατηγικά κακοπληρωτών» τα πήρε προ κρίσης, στις εποχές του γρήγορου, φθηνού και εύκολου δανεισμού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι Καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009,
η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες,
Ρουσόπουλους,
Βουλγαράκηδες
και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου,
αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.

Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα.

Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.

Ανώνυμος είπε...

Στη Μαλαισία ο Λιάπης; Στις Άλπεις ο Καμμένος! [ΦΩΤΟ]
Άραγε πλήρωσε την Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος….?
Καταραμένη κρίση...

Πραγματικό χαμό έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο του Secret με την φωτογραφία του Πάνου Καμμένου, να κάνει διακοπές στις Άλπεις και συγκεκριμένα στην διάσημη...
Κουρσεβέλ, σε ένα από τα θέρετρα που επιλέγουν αρκετοί πασίγνωστοι δισεκατομμυριούχοι, από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Την επιλογή του Πάνου Καμμένου, με την αποκλειστική φωτογραφία που φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, έσπευσαν να σχολιάσουν τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ το θέμα κυριαρχεί και στα social media...
Ο Π Καμμένος γόνος , δισεκατομμυριούχων ,που ασχολείται με την πολιτική ,κυρίως για να δώσει κάποιο ενδιαφέρον νόημα στην ζωή του, παίζοντας στην κυριολεξία ,τον χωρίς όρια επαναστάτη ,και κατήγορο ,στην αρχή κατά του ΠΑΣΟΚ ,για σκάνδαλα ,που τα ανακάλυπταν προέβαλλαν τα ελεύθερα blogs, όπως ισχυρίστηκε στην δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου , όπου και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, και μετά εναντίον των πάντων , και χωρίς ίχνος ντροπής αποκαλύπτει μία ακόμη αλήθεια που δεν ξέραμε:
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος είπε ο Πάνος.
Και δεν ντράπηκε ο πολιτικός ξευτίλας. Και το είπε δημόσια ο παπαρολόγος
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει και αυτός! οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά.
Πόση πολιτική αθλιότητα , πόση υποκρισία, πόσο εμπαιγμό, πόση πολιτική απάτη, κρύβουν τα λόγια ‘’ της εθνικής μοιρολογίστρας’’. Κατεβαίνει θορυβωδώς και τα τελευταία σκαλοπάτια της πολιτικής ανυποληψίας του, επαιτώντας ‘’πολιτική ελεημοσύνη’’! Βοηθήστε με τον πολιτικά ανάπηρο ιδεολογίας, να χορτάσω τα παιδάκια μου, θα μπορούσε να μας λέει; ‘’Ξέρετε είμαι φτωχός και ταπεινός ‘’ και πολιτικά μισοβυθισμένο καλάμι. Ξεχνώ τι λέω και θυμάμαι μόνο τον υπουργό, που μας κατέστρεψε. Ξέρεις τι είναι να έχεις πέντε..ευρώ και να μην μπορείς ούτε να τα φέρεις ούτε να τα ξοδέψεις; Ακούς εκεί ‘’μαύρο χρήμα’’; Πως ζει ο κόσμος σήμερα?

Ανώνυμος είπε...

Πρωθυπουργέ Γιώργο Παπανδρέου,
Οι Έλληνες σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσα ψήφισες.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Το 2010, θα μείνει στη μνήμη κάθε φιλόνομου, σοβαρού ΕΛΛΗΝΑ, σαν ο χρόνος των μεγάλων αλλαγών. Ο χρόνος όπου ένας πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αποφασίζει από κοινού με τους ‘’κηπουρούς του’’ να σώσει την Ελλάδα κτυπώντας το κακό στη ρίζα του. Ο χρόνος που για πρώτη φορά, κάθε φοροδιαφυγή που συλλαμβάνεται, κάθε φοροαποφυγή που αποκαλύπτεται, θα αποτελούν ένα ακόμη σκαλοπάτι για την φοροδοτική ισότητα , ανάλογα των εισοδημάτων, που πρέπει να ισχύσει, ώστε οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι να πάψουν να είναι τα ’’αιώνια θύματα’’. Τίποτε πια δεν γυρίζει πίσω. Τώρα θα μάθουν όλοι, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, ότι το δημόσιο χρήμα είναι το αίμα της Ελλάδας, και ότι ήλθε η ώρα που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ για να ξεχρεώσουμε.
Αρκετά ΕΚΛΕΨΑΝ του φτωχού και αδύναμου το αίμα !!! Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν το αίμα ΜΑΣ !!!
Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή , φοροαποφυγή , ή, και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
Μετά τον Άκη, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, και τόσους ακόμη, ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι , υπάλληλοι, και όλοι οι χρυσοφονιάδες της νύχτας.
Ξέρουν ότι ο Γιώργος και συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα. Ψήφισε τον νόμο που κανείς κλέφτης δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !!
Όλοι αυτοί οι νόμοι από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν σειρά όλα τα ‘’σκονισμένα’’ άτομα των χρυσαυλικών επιχειρήσεων, που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ της άσπρης σκόνης, και μας…κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας, οι βαλιτσομεταφορείς των διεφθαρμένων.
Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.