Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Π.Λαφαζάνης για συμφέροντα: «Από άλλο πλανήτη είστε; Δεν ξέρετε τι γίνεται με τις τροπολογίες;»

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης τάχθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πρότεινε μάλιστα ως δείγμα συνεννόησης να εγγραφεί στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο που οφείλει η Γερμανία. Παρών στην ομιλία του ήταν και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, και με αφορμή την χθεσινή καταγγελία Δραγασάκη για τροπολογίες που εξυπηρετούν συμφέροντα, ο κ. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «Από άλλο πλανήτη είστε; δεν ξέρετε τι γίνεται με τις τροπολογίες; Δεν γνωρίζετε ότι αναφέρονται σε δώρα και εξυπηρετούν χαριστικά συμφέροντα;»

Αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις. Είπε ότι στις 7 Μαρτίου κατατέθηκε η τροπολογία 1251/67 την οποία και διάβασε. Από το κείμενο των 51 λέξεων δεν προέκυπτε κάποιο νόημα. «Αλαμπουρνέζικα. Όταν βλέπουμε τέτοια αλαμπουρνέζικα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ψαχτούν από πίσω. Δεν είναι ελληνικά αυτά», σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης και εξήγησε ότι με την τροπολογία αυτή «η κυβέρνηση διέγραψε αναδρομικά βεβαιωμένα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τριγωνικές συναλλαγές, δηλαδή διέγραψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από φοροαποφυγή». SIEMENS: όπως είπε «έγινε συμφωνία εξιλέωσης», η οποία προέβλεπε επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. «Γιατί δεν εφαρμόζετε το νόμο; Δεν είναι νόμος του κράτους; Δεν έχουν όνομα τα συμφέροντα αυτά; Δεν λέγονται SIEMENS;», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα: «συγκεκριμένος νόμος, συγκεκριμένα τα συμφέροντα και συγκεκριμένη η εξυπηρέτηση. Περιμένουμε την απάντησή σας».

Όσον αφορά την εθνική συνεννόηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το κόμμα του «με δεδομένες τις πολιτικές διαφορές και τις διαφορές ταξικού χαρακτήρα με τις κυβερνητικές δυνάμεις είναι πάντα υπέρ και της συνεννόησης ακόμη και στα πιο μικρά θέματα. Αλλά σε ποια βάση θα γίνει; Πάνω στο μνημόνιο; Στον ΕΝΦΙΑ; Στην φορολογική επιδρομή; Στην λιτότητα; Στην εξωτερική πολιτική που έχετε καταστήσει τη χώρα δορυφόρο του αμερικανοϊσραηλινού άξονα;».

Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει μόνο χρέος, αλλά της χρωστάνε κιόλας. Αν το αμφισβητείτε να το πείτε, ότι λάθος κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά το κατοχικό δάνειο». «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για εθνική συνεννόηση. Όλοι μαζί να πάμε να απαιτήσουμε, να ζητήσουμε το χρέος αυτό. Και όλοι μαζί, από κοινού, να εγγράψουμε στον προϋπολογισμό του 2015 αυτά τα ποσά», πρότεινε και πρόσθεσε χειροκροτούμενος από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός «είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που δεν θα έχει εγγραφεί αυτό το γερμανικό χρέος».

Και για το θέμα του χρέους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ρώτησε σε ποια βάση η εθνική συνεννόηση. «Στη βάση της καταγγελίας που κάνετε σε όσους; υποστηρίζουν το κούρεμα του χρέους;», είπε και πρότεινε: «συνεννόηση στη βάση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Δεν είναι απαίτηση μόνο της Αριστεράς. Θα έπρεπε να ήταν αίτημα με όρους πολιτικής επιβίωσης».

Πηγή: Ναυτεμπορική

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ,
ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, οι καντηλανάφτες…
Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου...
Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου... Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ...."τριγωνικές συναλλαγές".

Συγκεκριμένα είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει. Τι σημαίνει "τριγωνικές συναλλαγές"..???

Κάποιος μεγάλος εισαγωγέας αγοράζει προϊόντα από τρίτες (εκτός Ε.Ε) χώρες, τα πηγαίνει σε χώρα της Ε.Ε με χαμηλή φορολογία (πχ Κύπρο ή Βουλγαρία) και στη συνέχεια τα φέρνει στην Ελλάδα αφορολόγητα, στερώντας νόμιμους φόρους και έσοδα από το ελληνικό κράτος.. Αυτό γινόταν κατά κόρον από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (που αποθήκευαν στην Κύπρο) και έφερναν αφορολόγητο πετρέλαιο στην Ελλάδα... Τα πρόστιμα που μπήκαν στις εταιρείες πετρελαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ) από τον Παπακωνσταντίνου ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ (από αυτά 240.000.000 ευρώ ήταν πρόστιμο στην Μότορ Οϊλ του Βαρδινογιάννη) και ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης τους, που καθυστερούσε με τα γνωστά κόλπα και τις...ενστάσεις των εταιρειών....!!! Τα μεγάλα αυτά συμφέροντα, που ελέγχουν τράπεζες, μίντια, επιχειρήσεις , δικαστικούς, δημοσιογράφους και...πολιτικούς έβαλαν μπρος το σχέδιο...

Πρώτα φαγώθηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.. Ηταν ενοχλητικοί.. Ιδιαίτερα ο δεύτερος που τον ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ για να απαλλαγούν οριστικά.... Ενώ τον πρώτο τον πολεμούν, ακόμη, με όλα τα μέσα γιατί...γνωρίζει και μπορεί να μιλήσει κάποια στιγμή... με ονόματα και διευθύνσεις...!!! Επειτα, από ένα μεσοδιάστημα Παπαδήμου (που το σαμποτάρησαν) έριξαν στο παιχνίδι τα μεγάλα τους χαρτιά... Σαμαράς, Βενιζέλος και...Στουρνάρας... Αποτέλεσμα και ενώ έπρεπε να είχαν καταβάλει, ήδη, τα πρόστιμα του 1, 2 δις ευρώ.....σβήνονται αναδρομικά τα πρόστιμα αυτά...με τροπολογία που κατέθεσαν-στη ζούλα-στη Βουλή οι υπουργοί Στουρνάρας και Βρούτσης...

Αν δεν είναι σκάνδαλο αυτό τότε ποιό είναι..?? Και πόσες τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν τα χρήματα αυτά, όταν αναζητούνται μερικές εκτοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, ή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να έχουν ρεύμα όλοι οι έλληνες... ΝΤΡΟΠΗ τους... (Αλλά θα επανέλθουμε γιατί το ζήτημα δεν έχει τελειώσει)...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
Έστειλαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!!

[[Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου]]

Διαβάζω σήμερα ότι 136 δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από το 2009 μέχρι σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Υπουργοί ή Υφυπουργοί.
Όλες αυτές τις δικογραφίες η βουλή τις απέρριψε ως προδήλως αβάσιμες!!!!!!!!!!!!!
Παρέπεμψαν μόνο τον Παπακωνσταντίνου, ο μόνος ένοχος που βρήκαν!!!!!!!!!! προφανώς γιατί οι κατηγορίες ήταν προδήλως βάσιμες.
Επί 6 μήνες πάλευαν να βρουν αποδείξεις να τον ενοχοποιήσουν. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ότι αυτός αλλοίωσε την λίστα, τον παρέπεμψαν γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ποσό άνω των 120χιλ. εδώ γελάνε και οι πέτρες, 2 χρόνια έχουν την λίστα στα χέρια τους και εισέπραξαν τα α....... μου....κοπρόσκυλα

Φίλοι του Γ. Παπακ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Γράφει ο Ν Βράχος
Γνωρίζεις Έλληνα ψηφοφόρε ότι:
ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Αντώνης, Βαγγέλης και Ζωή, στο ειδικό δικαστήριο, γιατί προασπίστηκε τα συμφέροντα του Δημοσίου
Πόσοι γνωρίζουν πως την τελευταία μέρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, τον Οκτώβριο 2009, ο τότε ΥΠΟΙΚ Παπαθανασίου, έκανε δεκτή τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ και την έστειλε στις υπηρεσίες για να εκτελεστεί.
Εδώ τώρα, αρχίζουν τα ωραία…
Ποιος ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ώστε να ΜΗΝ "πέσουν στα μαλακά" ο Εφραίμ και οι λοιποί Βατοπεδινοί; Ο ΠΑΠΑΚ!

Πότε; Μόλις πληροφορήθηκε την έναρξή της διαδικασίας εκτέλεσης της γνωμοδότησης, ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τις υπηρεσίες και διέταξε στις 9 Δεκεμβρίου 2009 την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας. Στις 12 Φεβρουαρίου 2010 με πράξη του, ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ την αποδοχή της με αριθμό 312/2009 γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ
Γιατί; Γιατί «…το Δημόσιο δε συναλλάσσεται ούτε συμβιβάζεται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τα προφανή και αδιαμφισβήτητα δικαιώματά του, τόσο στις κοινόχρηστου χαρακτήρα εκτάσεις της λιμνοθάλασσας όσο και στις παραλίμνιες εκτάσεις, καθώς και στα ακίνητα, που με τις γνωστές, μεθοδευμένες ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης περιήλθαν στην κατοχή της μονής ή τρίτων»
Αυτά το 2010!
Ομάδα Φίλων του Γ. ΠΑΠΑΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Αντώνης, Βενιζέλος, Σύριζα και …λοιποί
Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου

ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα. Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.
Παράλληλα,
διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πέντε Στουρνάρες δεν κάνουν έναν Παπακωνσταντίνου αλλά ο Σημίτης ενδιαφέρεται για τους δικούς του ανθρώπους. –
[Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα #πετρέλαιο_θέρμανσης],

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Παπακωνσταντίνου: Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα ...κοντά στον κατώτερο μισθό!
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
" Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
*από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
*άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
*άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στο κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος.
Έχω δώσει εντολή να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν κι άλλα, για αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή.
Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει, και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά ισοζύγια".

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ?
Περιμένεις να σε σώσει ο Καραμανλής και η κλίκα του που μας κατέστρεψαν? Επιτρέπεις σε ορισμένους σφουγγοκωλάριους να διαρρέουν ‘’κρυφά μηνύματα’’ του πιο ΑΧΡΗΣΤΟΥ και επικίνδυνου ‘’φονιά του ζωϊκού βασιλείου’’ ότι θα επιστρέψει σαν…σωτήρας του εαυτού του???
Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με τα Βαγγέλη? Ή, ο Αλέξης με το Πάνο;
Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ή ο Παπαδιάς???
Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
*Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες, αντελήφθησαν ότι οι νόμοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και η αποφασιστικότητα Παπανδρέου, θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τα βρόμικα συμφέροντά του. Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
*Το ίδιο γινόταν κάθε μερικά χρόνια από το 1821 μέχρι και το 1981, τότε που η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό του Αβέρωφ και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε.
*Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.

*Σήμερα, ο Καραμανλής του Παυλόπουλου, του Ρουσόπουλου, του Παπαθανασίου, του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Προβόπουλου και ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
*Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών.
Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν.
Τιμώρησέ τους σήμερα φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν.
Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΣΟΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑ…ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ???
ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ ΤΟΥ…ΠΑΝΟΥ, ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ …ΛΑΦΑΖΑΝΗ??
ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ …ΠΑΝΟΥ??
Η δίψα των κακομαθημένων και ανίσκιωτων ‘’εραστών’’ της εξουσίας τους τρέλανε. Έτσι δεν μπορούμε λογικά, να εξηγήσουμε, οποιαδήποτε απόπειρα –σκέψη, για μια πολιτική συνεργασία δύο ανθρώπων, που εκτός του χρήματος που έχουν από τους ‘’μπαμπάδες τους’’, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα άλλο ‘’κοινό’’ σημείο, που να επιτρέπει, ή που να δίνει την παραμικρή υποψία, μιας ευρύτερης κομματικής συνεργασίας, ή τουλάχιστον μιας προσπάθειας για ‘’άμβλυνση των διαφορών’’, εκτός ΑΝ(;), έχουν εμποτιστεί και γαλουχηθεί από την προδοσία του βρώμικου 89.
Πως τόλμησε ο ‘’άκαπνος’’ νεανίας Άλεξις , να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το πολιτικό πυρότουβλο της αεικίνητης παραρολογίας και να μιλήσουν…σοβαρά ?
Τι θα μπορούσε να συμβεί και κάτω από ποιους οιωνούς, ο Τσίπρας θα μπορούσε να συνεννοηθεί με τον διεθνή πολιτικό μπουρδολόγο και να συμφωνήσουν?
Σε ποια κοινά σημεία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι δύο ‘’ανειδίκευτοι εργάτες’’ της πολιτικής, ώστε όταν ο ένας ζητά λάσπη , ο άλλος να μην του πηγαίνει ..τούβλα ?

Ανώνυμος είπε...

Τι σκατά σωτηρία μπορεί να προέλθει από την ενδοεπικοινωνία
του ..Τέρενς με τον..Στρατούλη ?? Του Μαριά με το Λαφαζάνη ? Του Παπαδημούλη με το Μελά? Του Πάνου με..τον εαυτόν του?? Του Λαγού με τη..Ζωή? Πόσο πιο ‘’χαμηλά’’ θα οδηγήσουμε την πατρίδα μας και τα παιδιά μας, με τις γεμάτες μίσος και λάθη αποφάσεις μας? Είχαμε τη λύση Για κυβέρνηση συνεργασίας ,έτοιμη στα χέρια μας και πέσαμε θύματα στην παγίδα του Αντώνη, του Αλέξη και λοιπών διανοητικά αναπήρων πολιτικών ακροδεξιών θεατρίνων και πορτοφολάδων
ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τους επίορκους εφιαλτοαποστάτες, για να ‘’φέρουμε’’ το δίδυμο των ανέργων? μαζί με τη κλίκα και τη συμμορία των ακροδεξιών υπονομευτών.
Ο Πάνος θέλει ΜΟΝΟΝ εξουσία και ..Ικαρίες , ΕΛΙΝΤΕΣ, DAIHATSU kai … S(?)IA και ‘’ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ’’ για να μας ‘’δουλεύει’’ δημοσίως και να μας απειλεί και με αγωγές ο πηλοπλάστης της συκοφαντίας και της διαβολής.
Θα μπορούσαν άραγε να κτυπήσουν τη Σελήνη με το …ψαροντούφεκο του Πάνου, ώστε να ‘’πέσει’’ ο ήλιος τραυματισμένος αλλά …ζωντανός?
Καλά, σοβαρότητα εξέλειπε από την πολιτική ΠΑΝΤΕΛΩΣ???
ΥΓ
Τι έγκλημα διαπράξαμε που διώξαμε τον σωτήρα της Ελλάδας?
Που είναι τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου???

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αλέξης Τσίπρας :‘’Έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα από τον Παπανδρέου”!
Σεπτεμβρίου 30, 2011
Μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, είπε ο Α. τσίπρας, “καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου”.
Διερωτόμαστε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου και επίσης. “Διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;”
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας και πρόσθεσε : “Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης. Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους”.

Ανώνυμος είπε...

Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Η μούγγα (ΣΥΡΙΖΑ), η στρούγγα (ΔΗΜΑΡ) ως δεκανίκι της δεξιάς αφήγησης της χρεοκοπίας #Papathanasiou_ELPE

Τα παρακάτω δύο screenshots είναι από τα τις επίσημες ιστοσελίδες των ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ. Όπως θα παρατηρήσετε, ακόμα και τώρα που γράφεται από το πόστ, δεν έχει γίνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για την αλητεία πρόσληψης του υπαιτίου της χρεοκοπίας της χώρας Γιάννη Παπαθανασίου, υπουργού του δραπέτη Καραμανλή.

Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τα οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβαν αθροιστικά το 33% των ψήφων θεωρούν ήσσονος σημασίας απ' ότι φαίνεται τον διορισμό Παπαθανασίου και καταπιάνονται ναι μεν με άλλα σοβαρά θέματα, αφήνοντας ωστόσο ελεύθερο το παιχνίδι στη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία έχει μια προφανή στόχευση:

Την αθώωση της περιόδου Καραμανλή και την μη σύνδεση της με την χρεοκοπία της χώρας. Ποιο ήταν το κυρίαρχο αφήγημα; Ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του "χρεοκόπησαν" την χώρα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και όχι ο Καραμανλής και η κυβέρνηση των Λιάπηδων, Αλογοσκούφηδων, Βουλγαράκηδων, Παπαθανασίου, Στυλιανίδηδων κλπ κλπ.

Για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο "κομπλεξισμός" της Αριστεράς, ανεύθυνης και υπεύθυνης. Τι νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευτυχώς σ' αυτό το αίτημα, της αποπομπής Παπαθανασίου εμφανίζεται ενωμένο (βλέπε εδώ τις τοποθετήσεις τόσο των στενών συνεργατών του Βενιζέλου Κωνσταντινόπουλου-Αλ Σάλεχ-Δερβένη , όσο και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου Ραγκούση-Πεταλωτή εδώ και εδώ). Γι αυτό και δεν ψελλίζει τίποτα για το μείζον θέμα. Είναι αήθες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την δεξιά αφήγηση της ιστορίας, γιατί αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο ήταν η μόνη επιλογή, με βάση την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να έχει λόγω ύπαρξης.

Από την άλλη η "υπεύθυνη" ΔΗΜΑΡ αγγίζει τα όρια της πολιτικής αλητείας. Δεν μπορεί να προσεγγίζεις στελέχη του λεγόμενο "παπανδρεϊκού" μπλοκ και να μην λες τίποτα για τους υπουργούς που το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχη όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Με άλλα λόγια και η ΔΗΜΑΡ συνιστά δεκανίκι της δεξιάς αφήγησης, κλείνοντας το μάτι ότι τώρα που μας έκατσε το μνημόνιο, λόγω του Παπανδρέου, μην ξεχνιόμαστε, ας το εφαρμόσουμε, γιατί διαφορετικά θα βγούμε από το ευρώ (υπενθυμίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ που τότε ήταν εντός του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, δηλαδή μαζί με τον Σαμαρά είχαν ψηφίσει τον μάη του 2010 την χρεοκοπία της χώρας).

Πόσο κοστολογείται η αλήθεια; Με πρωτιά στις ευρωεκλογές (ΣΥΡΙΖΑ) ή εκλογή ενός ευρωβουλευτή (ΔΗΜΑΡ);

Πόσο ζυγίζει το πολιτικό ήθος; Με το να γίνεσαι συνένοχος της δεξιάς, παίζοντας το μικροπολιτικό παιχνίδι της ad hoc αντιπολίτευσης;

Πόσο ζυγίζει η πολιτική ακεραιότητα; Με το να θέλεις τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να σε στέλνουν αξιωματική αντιπολίτευση και στην Βουλή, να μπορεί αύριο μεθαύριο να σε εκλέξουν κυβέρνηση, αλλά να μην καταγγέλλεις τις πρακτικές που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ του 2009 το 44%;

Ανώνυμος είπε...

Υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις Ευρωεκλογές η Ζωή Γεωργαντά

Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα πόσο μάλλον όταν έχει συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση των διαφόρων εθνικών μύθων μας και φυσικά καταριέται από όπου σταθεί και βρεθεί το Μνημόνιο.

Η κ. Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητες Έλληνες του Πάνου Καμμένου, του ανθρώπου που διαχρονικά έχει χτίσει την καριέρα του κατηγορώντας για απίθανα πράγματα τους πολιτικούς του αντιπάλους, στους οποίους στη συνέχεια ζητάει συγγνώμη μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Κάπως έτσι, η Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με πρόσφατο ψήφισμα του απέρριψε κατηγορηματικά τις διάφορες ανοησίες που η ίδια υποστήριζε περί φουσκώματος του ελλείμματος το 2009.

Μένει να δούμε αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και η Ελένη Λουκά.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα σαν λαός, πληρώνουμε

ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ‘’ΕΚΑΨΑΝ’’

*Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την υστερόβουλη και εγκληματική, για την Ελλάδα προσπάθεια, του Σαμαρά να γίνει..πρωθυπουργός ο ανίκανος και ατάλαντος πολιτικάντης.
*Σήμερα όλοι πληρώνουμε το..τίμημα της προσπάθειας του Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του Πασοκ, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά…
*Σήμερα πληρώνουμε την συμμετοχή όλων στη εγκληματική γραμμή του Σύριζα, που προέτρεπε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !!!
*Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος , εφοπλιστών και άλλων βρώμικων νταβατζήδων, στα φασιστικά έγχρωμα άκρα σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή.
*Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν το τίμημα της υποταγής των νεοεφιαλτών στις εντολές της Μέρκελ και του Σαρκοζί .
Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία να συγκρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές , όσων αγαπούν την Ελλάδα και θυσιάζονται για αυτήν
και όσους αγαπούν την εξουσία μόνο και ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Τέλος ο θεσμός ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ εισαγγελέα
και η απρόσκοπτη λειτουργία του, αποκάλυψε το πλήθος των φοροφυγάδων, που ΧΡΟΝΙΑ τώρα ‘’απομυζούσαν, βύζαιναν’’ και στη συνέχεια ‘’ έκαναν’’ τους τυφλοπόντικες.
Έτσι σήμερα, μετά την επιτυχή ΜΕΙΩΣΗ του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ το 2010 οι οργανωμένοι επί χρόνια ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ – ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ‘’πήραν τα όπλα’’ κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα και τα γεγονότα τα ζούμε κάθε μέρα.
Βέβαια, πως είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να συγχωρήσουν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για τους νόμους που ψήφισαν, αφού σε ένα …ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απλού πόθεν έσχες ), βρέθηκαν να είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ οι περισσότεροι που ήθελαν και θέλουν να μας σώσουν από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
ΥΓ.
Όσο για το ‘’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’’ ετοιμαστείτε γιατί ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έστω και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ …λαθροδημοκράτες !!!