Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πάμε σαν άλλοτε …


4a766c8b3a1cb79634e08de2d1b1bf5e XLΓράφει η Θάλεια Χούντα

Το 1988, την επομένη της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ο τότε υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της τράπεζας Κρήτης Γιώργο Κοσκωτά, για παράνομες συναλλαγές με τηνMerrill Lynch.
Η συνέχεια με τις πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις είναι γνωστή, όπως και το πώς ο ¨υιός¨ κατήγγειλε εκλεκτούς του ¨μπαμπά¨, που βρέθηκαν αναμεμιγμένοι. Δεν ήξερε και το έκανε ή γνώριζε πολύ καλά τι έκανε;
Χρειάστηκαν μόνο είκοσι ένα χρόνια, για να έρθει ο ίδιος ¨υιός¨ και να πληροφορήσει τον λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν» και ως αποτέλεσμα έλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο! Μπράβο, μόνο που το έργο τελείωσε ... λίγο πιο νωρίς.

Σήμερα ο ΓΑΠ ταξιδεύει χαρούμενος σε όλο τον κόσμο και διδάσκει την ανθρωπότητα, πώς να χρεοκοπήσει. Σήμερα, ο λαός που κάποτε τον πίστεψε και τον ψήφισε, ταξιδεύει ανάμεσα στα συντρίμμια του και στο οικονομικό χάος. Στο προσκλητήριο από το 2009 έως σήμερα λείπουν πολλοί Έλληνες και κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για τις απώλειες αυτές. Κοινώς, κουβαλάνε νεκρούς ανθρώπους στην πλάτη τους και σαν απόρροια των ενεργειών τους.
Και για να μην νομίζουν, ότι έχουμε ξεχάσει, καλό θα είναι να απαντάνε πάντα στο βασικό ερώτημα: ποιος δημιούργησε το χρέος της χώρας; Το να μας βάζουν σε νέα ψευτοδιλήμματα, όπως ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τα Μνημόνια και ποιος είναι πιο πατριώτης από τον άλλο, δεν πιάνουν πλέον. Οι υπεύθυνοι υπάρχουν, έχουν ονοματεπώνυμο και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Γιατί ο ... σωτήρας ΓΑΠ δεν μας ανακοινώνει και σήμερα ένα όνομα, όπως τότε; Γιατί δεν έστειλε το όνομα αυτό στην Δικαιοσύνη;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος ενοχλεί.
Πολύ.
Γιατί όμως; Έχω δύο εξηγήσεις.

**Εξήγηση πρώτη:
=============
ο Γιώργος ενοχλεί γιατί εκπροσωπεί το ακριβώς αντίθετο από αυτά που όλα μαζί συμβολίζουν την πολιτική τάξη της μεταπολίτευσης.
Την πολιτική τάξη που τάισε όλα αυτά τα καλά παιδιά που βγάζουν τη χολή τους σήμερα εναντίον του.
Και δεν διστάζει να δείξει αυτή τη διαφορά του σε κάθε ευκαιρία...

**Εξήγηση δεύτερη:
==========
ο Γιώργος ενοχλεί γιατί επιμένει να μην αποδέχεται την κυρίαρχη - και κοινή - αφήγηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ:
ότι όλα στη χώρα ήταν καλά μέχρις ότου "μας βάλει ο Παπανδρέου στο μνημόνιο." Και ότι "προφανώς υπήρχαν άλλες λύσεις".

Μην σας κάνει εντύπωση: είναι πράγματι κοινή η αφήγηση - τα ίδια λένε Τσίπρας και Σαμαράς.
(Σε αυτή την αφήγηση το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κάτι προσπαθεί να ψελλίσει αλλά κυρίως για να διαφυλάξει την εικόνα του σημερινού αρχηγού του, όχι την ιστορία της παράταξης και της κυβέρνησης Παπανδρέου)

**Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν ο Παπανδρέου ενοχλεί. Και τον μισούν. Θέλουν να τον απαξιώσουν. Να τον εξοντώσουν.
Βέβαια ακόμα και αυτοί οι λόγοι δεν δικαιολογούν την ένταση. Στο κάτω-κάτω, αντί για μίσος θα μπορούσε απλώς να υπάρχει απαξίωση. Να τον αγνοούν.

**Άρα πρέπει να προσθέσουμε και μία τρίτη εξήγηση:
====================
μισείς κάποιον που φοβάσαι. Κάποιον που υπολογίζεις.
Ας το κρατήσουμε αυτό καθώς πηγαίνουμε προς τις κάλπες και σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος δείχνει για μία ακόμη φορά
τι θα πει πολιτικός με όραμα και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας. Λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός, απαντάει όμως πάντοτε με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα ακόμα και στους υβριστές του. Στάθηκε μόνος του στην πιο δύσκολη στιγμή και έπραξε το πατριωτικό του καθήκον. Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, του Γέρου, του Ανδρέα, ο φυσικός ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Πολιτικός με διεθνή αναγνώριση και σεβασμό, η Ιστορία ήδη τον δικαιώνει.
Η χώρα αυτή όμως, έχει δείξει ότι τις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας της κάνει τις λάθος επιλογές. Μήπως τελικά έχουμε ότι πραγματικά μας αξίζει;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΡΙΤΖΟΛΟΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ,
Ο ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗΣ ‘’ΚΑΜΕΝΟΣ’’ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΕΓΚΡΙΤΟ’’ ΟΛΥΜΠΙΑ…..

ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΧΡΕΟΣ, ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ !!!

Προς κάποιους «έξυπνους» και «παντογνώστες» οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή έχουν ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ :

α)Η κυβέρνηση Καραμανλή «παρέλαβε» το Δημόσιο Χρέος στα 178 Δις ( 2003) και το έφτασε στα 300 Δις ΕΥΡΩ (2009).

β)ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ Δημόσιες Δαπάνες:
============
Ήταν 30,46 Δις στο τέλος του 2003 και η κυβέρνηση Καραμανλή τις είχε φτάσει στο τέλος του 2009 στα 57,98 !!!
Δηλαδή τις ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ μέσα σε ΕΞΗ χρόνια !!! Καταλαβαίνετε τι όργια ΣΠΑΤΑΛΗΣ και
-------------------------------------------------------
ΡΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ έγιναν αυτή την περίοδο, stage κλπ.

****Προειδοποιώ τους διαφόρους «εξυπνάκηδες» να μην ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να ισχυριστούν ότι οι
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δαπάνες ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ επειδή τάχα επιβαρύνθηκαν από τους τόκους που πληρώθηκαν για δάνεια που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, δηλ. να επαναλάβουν τα γνωστά ΨΕΜΑΤΑ της ΝΔ,
γιατί αναφερόμαστε σε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, δηλ. σε Δαπάνες χωρίς ΤΟΚΟΥΣ και
------------------------------------------
ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ.

γ)Ετήσιο Έλλειμμα:
=============
Το 2003 ήταν 3,2% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση Καραμανλή το εκτόξευσε το 2009 στο 15,6% !!! (Η κυβέρνηση Σημίτη είχε ανακοινώσει για το 2009 Έλλειμμα 1,7% , αλλά ο Αλογοσκούφης με την περίφημη «απογραφή» του το «ανέβασε» σε 3,2%).

Οπότε :
========
**1. Ακόμη και έτσι,
το 2003 είχαμε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, γιατί αν αφαιρέσουμε τους τόκους που είναι περίπου 5% ετησίως, έχουμε: 5% μείον 3,2%=1,8% ΠΡΩΤ. ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.
--------------------------------------------------------
Δηλ. αυτό που προσπαθούνε τώρα να επιτύχουν ΦΤΩΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τους Έλληνες ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ μισθούς και συντάξεις, το ΕΙΧΑΜΕ το 2003 και πληρώνουμε τώρα την ΑΛΟΓΙΣΤΗ πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

**2. Το ΘΗΡΙΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 κατά 15,6% του ΑΕΠ δηλ. 36 Δις ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα
------------------------------------
24,5 Δις ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, πληρώσαμε και πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

**3.Η κυβέρνηση Καραμανλή (σαν κοινοί ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ) έδινε ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στη
-------------------
EUROSTAT και στην Ε.Ε, με αποτέλεσμα, μόλις αποκαλύφθηκαν τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία, η αξιοπιστία της χώρας να πέσει στο ΝΑΔΙΡ.

**4.Τα ΟΙΚΤΡΑ οικονομικά στοιχεία μαζί με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ήταν οι αιτίες που οι αγορές
----------------------------
ανέβασαν τα επιτόκια σε απαγορευτικά επίπεδα, δηλαδή ουσιαστικά η χώρα δεν μπορούσε να δανειστεί από πουθενά και έτσι ο ΓΑΠ την Άνοιξη του 2010 είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Αυτά τα στοιχεία είναι ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ και όλα τα άλλα που λέγονται είναι ιστορίες για ΑΓΡΙΟΥΣ.
Τελικά ποιος δικαιούται να μιλάει : Ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Καραμανλής

Ανώνυμος είπε...

Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009, η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες, Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.
Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα. Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.


Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ 2014.
Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? (χρέος 100%, έλλειμμα 2,3%). Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη και ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις .΄ Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Και αφού ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ, ΤΟΝ ΑΝΕΝΤΡΕΨΑΝ όταν συνεργάστηκαν ΞΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ. Κι όμως ο λαός μας, λες και δεν ζει σε αυτόν τον τόπο, ψήφισε όλη την εγκληματική πολιτική ΛΕΡΝΑΙΑ Ύδρα της δεξιάς. Ψήφισαν ΠΑΛΙ Σαμαρά, Ψήφισαν Καμένο, ψήφισαν Χρυσοηλίθιους, ψήφισαν τόσους μεμονωμένους’’εθνικοπατριώτεσ’’
Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης πολιτικής και δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΣΤΗ ΚΛΙΚΑ ΣΑΜΑΡΑ !
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ..ΑΓΓΕΙΑ !!!
Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο ‘’Δεξιά’’ στην Ελλάδα?
Γράφει ο Ν βράχος

Με απλά λόγια, η δεξιά είναι οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων της τουρκοκρατίας, είναι οι συνεχιστές και σκλαβωτές του λαού και οι ΑΡΠΑΓΕΣ του μόχθου του. Είναι η αιτία που μείναμε σκλάβοι σε ξένο ζυγό, και όταν είδαν ότι ‘’χάνουν το παιχνίδι’’, μπήκαν μπροστά για να μοιραστούν το αίμα του λαού.
Σήμερα, για μία ακόμη περίοδο, οι νέοι μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν την ‘’ευκαιρία’’ να γνωρίσουν γιατί[[Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ}.
Η δεξιά του ρατσισμού, της πατριδοκαπηλίας, του μίσους και του ξεπουλήματος της χώρας, είναι η ΒΔΕΛΛΑ που επί χρόνια ρουφάει αχόρταγα το αίμα των φτωχών και αδύναμων Ελλήνων. Είναι η Λερναία Ύδρα, που με τα πολλαπλά ισομερή κεφάλια, παραμορφώνει την Ελλάδα , ενώ η ίδια κάθε φορά μεταμορφώνεται σε ..αθώα παρθένα που διατηρεί μονίμως το αλάθητο, το..ασυμβίβαστο και την..παρθενιά της που ‘’αγωνίζεται’’ μέρα νύχτα για τα αγαθά της δημοκρατίας του βολεμένου.
Έτσι από το 2004-2009, τη χώρα κατέστρεψε οικονομικά και ΗΘΙΚΑ η κλίκα του δεξιού και αδέξιου Καραμανλή, που με τους Παυλόπουλους , τους Ρουσόπουλους , τους Αβραμόπουλους, τους Στυλιανίδηδες ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το χρέος, ενώ ταυτόχρονα προέβη σε 865.000 γαλάζιες ξετινάζοντας κυριολεκτικά και το τελευταίο δανεικό ευρώ που είχα ..παραπέσει. Έτσι ΟΛΟΙ μαζί ακραίοι , εθνικόφρονες και χαφιεδότσουρμο διέλυσαν την Ελλάδα.
Η πεζοδρομιακή ακραία δεξιά, ή, αλλιώς χρυσή αυλή του σήμερα, οι ΑΝΕΛ του σήμερα, ο Νικολόπουλος του σήμερα, ο Μαρκόπουλος του σήμερα, ο Ζώης του σήμερα, ο ΛΑ.ΟΣ ο Καρατζαφέρης, η Βούλτεψη του χθές και του σήμερα, ο Άδωνις ο διαχρονικός, ο Βορίδης ο φιλόδοξος, η ΠΟΛ-ΑΝ και ο Αντώνης ο..μοναδικός,ο Λυκουρέζος, ο Παυλόπουλος, ο Στυλιανίδης, είναι η Νέα Δημοκρατία του χθες , η ΕΡΕ του προχθές και η αιώνια δεξιά του παρακράτους και των ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ του ..παρα -προχθές.
Σήμερα ο Σαμαράς, με όλα τα κυβερνητικά υπολείμματα του Καραμανλή και όλα τα φασιστικά απολειφάδια του παρακράτους της δεξιάς, ’’συγχρονίζεται’’ στους ρυθμούς της …Βενιζενλικής ‘’σοσιαλιστικής νηστίσιμης ταραμοσαλάτας’’. Η Ελλάδα καταστρέφεται, ξεπουλιέται και οδηγείται στο γκρεμό, ενώ η Σαμαρική καμαρίλα επιδιώκει ‘’σάλτο μορτάλε’’ να προλάβει να ξεπουλήσει τα ‘’υπεσχημένα’’ !!!
Η δεξιά, δεν είναι και δεν έχει ιδεολογία. Υπάρχει η ακραία δεξιά συνήθως της νύχτας, και η…άλλη δεξιά της ημέρας και την κονκάρδας που καλύπτεται πίσω από ‘’Ελληνοθρησκευτικό της’’ προσωπείο, που το χρησιμοποιεί σαν άλλος..ΖΟΡΟ, μεταμφιέζεται ανάλογα με την περίσταση, είτε σε πρόβατο, είτε σε δράκο. Η Δεξιά προσπαθεί να εμφανισθεί σαν η μοναδική ελπίδα που μια ζωή ..σώζει τη χώρα από το κακό εαυτό της, που δεν είναι άλλος από την ίδια την δεξιά.
Είναι όλοι το ίδιο πολιτικά διεφθαρμένοι, όποιο τμήμα της και αν .. ακουμπήσεις. Είναι όλοι μαζί και..καθένας χώρια προκειμένου να μη ’’σκορπίσουν τα πρόβατα’’
Όταν λές Σαμαράς, σε τι διαφέρει από τον Καμμένο, τον Μιχαλολιάκο, τον Καρατζαφέρη, τον Αβραμόπουλο, τον Στυλιανίδη, τον Καραμανλή, τη Ντόρα, τον Μητσοτάκη τον Αβέρωφ, την ΕΡΕ, την Χρυσή αυλή , το παρακράτος;
Απλούστατα, υπάρχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία της Λερναίας δεξιάς. Είναι όλοι τους οι αιώνιοι προικοθήρες της εξουσίας. Είναι οι αιώνιοι σταυροδότες της αγραμματοσύνης και ‘’μισθοφόροι της κάλπης’’.
Μικρή υπενθύμιση:
Επί πλέον η Χρυσή αυλή, δηλαδή η άκρα δεξιά, είναι οι γνωστοί-άγνωστοι πράκτορες του παρακράτους της δεξιάς, που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για να εκτελεί τις εντολές του διεθνούς συστήματος φασισμού, των ντόπιων και ξένων τραπεζών , εφοπλιστών, εμπόρων όπλων και ναρκωτικών, άσπρης σάρκας και σκόνης.
Για να παραπληροφορεί τους Έλληνες και να τους έχει διαρκώς σε ανασφάλεια και φόβο ώστε ο Σαμαράς να περάσει και να εφαρμόσει όλα του τα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων.
Κι ύστερα ..πάλι θα τους.. κάνει ‘’ πατριώτες και εθνικόφρονες’’

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα....

Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα....

-Για την ανάγκη του μνημονίου ως μοναδική λύση?
-Δικαιώθηκε από τις πολιτικές όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων.

-Για την διαπραγματευση, την υποτιθέμενη βοήθεια της Ρωσίας?
-Δικαιώθηκε από τα γεγονότα της Κύπρου.

-Για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης διαφθοράς?
-Δικαιώθηκε, έγινε το σύνθημα μέχρι και του τελευταίου κομματος. Τότε έλεγαν για εξωγενής τεχνητή κρίση, ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

-Για την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης?
-Δικαιώθηκε, μετά την αποχώρηση του υπήρξε σταθερή προσπάθεια δημιουργίας συνεργασιών από όλους (όχι επιτυχημένα).

-Για το δημοψήφισμα?
-Δικαιώθηκε, λόγω των εξελίξεων. Όλες οι μετέπειτα εκλογές έγιναν με κεντρικό διακύβευμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος, με την διαφορά ότι οι εκλογές, με τις συνθήκες που έγιναν, ενίσχυσαν όλα τα λαικιστικά ακραία κόμματα, διαμορφώνοντας το μετα-αποκαλυπτικό κοινοβούλιο που ζούμε σήμερα.

-Για το ΠΑΣΟΚ, επέμεινε να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαική πολιτική, που αυτός χάραξε, ως μόνη ρεαλιστική λύση εξόδου από την κρίση, απέναντι στον λαικιστικό λόγο του μπλοκ της δραχμής.
-Δικαιώθηκε...από τον Βενιζέλο! Αναδίπλωσε την εως τότε πολιτική του κόμματος, προσπαθώντας να συναγωνιστεί σε αντιμνημονιακό λαικισμό τον σύριζα, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε αναγκαστικά σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου. Έδωσε τον ρόλο του σοβαρού φιλοευρωπαίου μεταρρυθμιστή στην μέχρι τότε αντιμνημονιακή ΝΔ και άφησε το κόμμα μετέωρο και μπερδεμένο μεταξύ αντιμνημονιακού λόγου και μνημονιακής πράξης, το αυτοακύρωσε και στην ουσία το διέλυσε. Μπράβο Βαγγέλη!

-Μέχρι και για τον νομο ιθαγένειας...η δικαίωση ήρθε καρφωτή μέσω ΝΒΑ.

Όταν έχεις δίκιο, είναι σπατάλη δυνάμεων να επιχειρηματολογείς απέναντι στην λάσπη.
Όταν έχεις δίκιο, το δυνατότερο επιχείρημα το φέρνει μόνος του ο χρόνος.

Η δικαίωση ήρθε αναποφευκτα. Τώρα ήρθε ο χρόνος της επιστροφής.
Αναγνώστης pame mazi

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ‘’ΡΕΤΙΡΕ’’ ΤΟΥ 2003 , ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ 2009…
Γράφει ο Ν Βράχος
Αμφιβάλλει κανείς σήμερα, ότι οδηγηθήκαμε στη κόλαση από το 2004 μέχρι το 2009, για λόγους , που ούτε γνωρίζαμε και φυσικά δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε? Μέσα σε πέντε χρόνια μια άθλια κυβέρνηση και ένας ΑΝΙΚΑΝΟΣ και αναίσθητος πρωθυπουργός ΑΝΟΙΞΑΝ τις πύλες της κολάσεως και μας ‘’ΕΣΠΡΩΞΑΝ’’ χωρίς αίσθημα ενοχής, φιλότιμο και υπευθυνότητα. Και δεν είναι μόνο αυτό. ’’Προετοίμασαν’’ την ανατροπή της ΝΕΑΣ κυβέρνησης Πασοκ και του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να επανέλθει Η ΔΕΞΙΑ στην εξουσία.
Ποιος μπορεί να μη σκεφθεί, ότι ΟΛΗ Η ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ μεθόδευσε και εκτέλεσε το σχέδιο πολιτικού θανάτου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με ταυτόχρονη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ της χώρας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού, των Ελλήνων μόνο και μόνο για να ΑΡΠΑΞΟΥΝ σαν ΟΡΝΕΑ το δημόσιο πλούτο της χώρας μας?
Αμφιβάλλει κανείς σήμερα ότι ο Καραμανλής από το 2004 έως το 2009 α) Διπλασίασε το Δημόσιο Χρέος από 178 σε 300 και πλέον δις. ευρώ και δεν ανησύχησε καθόλου για την καταστροφή που ερχόταν?
Β) Αύξησε το έλλειμμα από 2% του 2003 σε 16% του ΑΕΠ το 2009, δηλαδή σε 36 δις ευρώ?
γ). Δημόσιες Δαπάνες: Ήταν 30,46 Δις στο τέλος του 2003 και η κυβέρνηση Καραμανλή τις είχε φτάσει στο τέλος του 2009 στα 57,98 !!! Δηλαδή τις ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ μέσα σε ΕΞΗ χρόνια !!! Καταλαβαίνετε τι όργια ΣΠΑΤΑΛΗΣ και ΡΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ διορισμών έγιναν αυτή την περίοδο, stage κλπ.
Αμφιβάλλει κανείς σήμερα ότι οι προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η Ελλάδα, μετά την αναισθησία του ..βουδιστή, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία για άγνωστους αλλά ανέντιμους και ανήθικους λόγους, την υπονόμευση του Καλαματιανού, και των άλλων..καμένων εγκεφάλων και ανεγκέφαλων, που ‘’έκαψαν’’ την Ελλάδα και έδωσαν την αφορμή στο Μπαρόζο σε συνέργεια με Σαμαρά και Βενιζέλο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Πασόκ , να αναλάβουν οι ίδιοι κάτω από τα βλέμματα επιδοκιμασίας του Σύριζα που από..3% έγινε Αξιωματική αντιπολίτευση ??

Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, γνωρίζει την αλήθεια, Γνωρίζει ‘’ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ’’ ο Αντωνάκης για να γίνει πρωθυπουργός, γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Βαγγελάκης για να γίνει..μηδέν, όπως γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Αλέξης για ..να μας μάθει αγγλικά?
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ανυπολόγιστη η ζημιά από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας.
Το ΜΟΝΟ που δεν ξέρουμε….ακόμη , είναι πόσο μας στοίχισε ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΠΑΥΛΗ, της… ..πεθεράς του Πάνου?
Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού η οικονομία μας, έτσι όπως την ‘’κατάντησε’ ο Καραμανλής και όπως σχεδόν την ισοπέδωσε η αδυσώπητη μανία του Αντώνη, του Αλέξη και των άλλων για εξουσία, βρίσκεται σε πρωτόγνωρο ΝΑΔΙΡ με 1.500.000 ανέργους και τις πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειστές.
Ταυτόχρονα θρηνήσαμε εκατοντάδες νεκρούς, που δεν θα αυτοκτονούσαν, αν ο Σαμαράς δεν ήταν σαμαράς της κενοδοξίας του.
Τι ακριβώς είναι εκείνο ΤΟ’’ΘΑΥΜΑ» !!! που θα μας σώσει? Θα μας ‘’χαρίσουν’’ το μισό χρέος που ΟΙ ΙΔΙΟΙ μας έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια, ΕΝΩ μας ΚΛΕΒΟΥΝ τη μισή Ελλάδα και υποτίθεται ότι ‘’θα μας σώσουν’’???
Δηλαδή υποστήκαμε τα ΠΑΝΔΕΙΝΑ γιατί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ-ΧΑΡΙΖΕ τη δημόσια περιουσία?
Και εμείς οι ‘’ΕΞΥΠΝΟΙ’’..Έλληνες πατριώτες τον ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ?????
Μωρέ μπράβο μας !!!!


Ανώνυμος είπε...

H Συμβαση του βενιζελου ψηφιστηκε στην βουλη με την μορφη νομου-3885/2010 ενα μηνα μετα την ψηφιση του νομου ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ στουs Γερμανουs-Λιβανεζουs φοροι 10.000.000 εκ ευρω με τροπολογια σε νομοσχεδιο για την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση!!!!!!!!!!!!!!!Εξη μηνεs πριν απο την ψηφιση του Νομου οι Γερμανοι-Λιβανεζοι πηραν δανειο 20.000.000 εκ.ευρω με εγγυηση του Ελληνικου Δημοσιου!!!!!!!!!!!!Την Συμβαση ψηφισε και το Λ.Α.Ο.Σ. Ο ΚΩΛΩΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ!!!!!!!Οπωs λεει και ο Ελληνικοs Λαοs οτι ΣΚ@Τ@ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!