Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πήρε φωτιά η Μεσόγειος…

Πήρε κυριολεκτικά «φωτιά» η ανατολική Μεσόγειος θάλασσα!
Δυο αιγυπτιακές στρατιές έχουν «περικυκλώσει» το Σινά
Ο αιγυπτιακός στόλος απλώθηκε και αυτός στην ανατολική Μεσόγειο
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από τις 11 Οκτωβρίου , ο αιγυπτιακός στρατός λόγω της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Badr 2014», που διεξάγεται από 11 Οκτ. έως 06 Νοε 2014, αποτελώντας την μεγαλύτερη αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση από το 1996. Μάλιστα σύμφωνα με γνωστή εφημερίδα , φέτος το ποσοστό επάνδρωσης του στρατιωτικού προσωπικού είναι διπλάσιο. Υπολογίζεται ότι δύο πλήρως επανδρωμένες στρατιές έχουν περικυκλώσει το Σινά .
Όπως γράψαμε στο pentapostagma.gr, και διαφαίνεται στον «ορίζοντα», θερμαίνεται εκ νέου η κατάσταση στην Κύπρο(Δες εδώ: Το «Χιλιάρμενο» στις ακτές της Κύπρου ) και στην ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις. Εκτός του ρωσικού στόλου που κατεβαίνει στην περιοχή» και των ισραηλινών , τώρα και οι αιγύπτιοι, «απλώσανε» στην δική τους πλευρά της μεσογείου ,σχεδόν το σύνολο του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού συμπεριλαμβανομένου του στόλου υποβρυχίων, εισερχόμενοι και αυτοί στο παιχνίδι δυναμικά. Μόνο το δικό μας πολεμικό ναυτικό «απουσιάζει» για να κλείσει το «καρέ» θα λέγαμε.
«Το μέγεθος των δυνάμεων που συμμετέχουν «δεν στρέφεται», εναντίον κανενός κόμματος ή οποιασδήποτε εκδήλωσης» , δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Σαμίρ, σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, προσπαθώντας να κατευνάσει τυχόν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Προφανώς τον αιγύπτιο αξιωματικό δεν τον ενδιαφέρει «τι θα πει» η Τουρκία.
«Ο κύριος στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι η προστασία των εθνικών στόχων και η επίτευξη της αποτροπής για όλες τις πιθανές απειλές με τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας μάχης»πρόσθεσε ο Samir .
Οι διακλαδικές ασκήσεις επικεντρώνονται σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα στην αντιμετώπιση εχθρικών επιθέσεων, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες κινητοποίησης των δυνάμεων ταχείας επέμβασης , για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής και την υλοποίηση αεροπορικών επιθέσεων σε όλα τα στάδια του στρατιωτικού ελιγμού», πρόσθεσε.
Οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν ως στόχο να απειλήσουν την μουσουλμανική αδελφότητα , και αυτή η άσκηση είχε προγραμματιστεί ένα χρόνο νωρίτερα, τόνισε στο τηλεοπτικό σταθμό Hayat TV, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Sameh Seif al-Yazal, επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
«Το αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με αντιτορπιλικά, φρεγάτες , και πυραυλακάτους, πραγματοποιώντας εκτοξεύσεις πυραύλων. Επίσης συμμετάσχει το σύνολο των αιγυπτιακών υποβρυχίων , που αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και μοίρες της αιγυπτιακής αεροπορίας, με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών , επιθετικών ελικοπτέρων και σταθμών ραντάρ», δήλωσε ο Σαμίρ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις δεν θα επηρεάσουν την εξασφάλιση των συνόρων ή τις «αντιτρομοκρατικές προσπάθειες» στο Βόρειο Σινά.
Συμμετέχουν σχηματισμοί πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού με όλες τις δυνάμεις τους, καθώς και το σώμα ταχείας επέμβασης, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις και τους αλεξιπτωτιστές, συνέχισε ο ίδιος.
Επισημαίνουμε ενδεικτικά ότι στην ίδια άσκηση το μακρινό 1996 , η 2η και 3η στρατιές, πέρασαν στη διώρυγα του Σουέζ, με περισσότερο από το 50 τοις εκατό του εξοπλισμού τους και μετακινήθηκαν στην χερσόνησο του Σινά μέσα σε έξι ώρες, φθάνοντας σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού των 11 λεπτών, χρησιμοποιώντας το Ισραήλ ως «εικονικό εχθρό».
Επισημαίνουμε πρώτοι εδώ στο pentapostagma.gr, ότι και με την συμμετοχή του αιγυπτιακού στρατού και κυρίως του ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, όντως έχουμε χιλιάρμενο έξω από την Κύπρο μας. Οι Αιγύπτιοι συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην διαφύλαξη των δικών τους ενεργειακών κοιτασμάτων , αποστέλλοντας όμως στην Άγκυρα , με την οποία σημειωτέον βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα , «μήνυμα-αποτροπής » των όποιων άνομων σχεδίων έχει στην περιοχή. Επίσης στέκονται αρωγοί στην κυπριακή δημοκρατία μετά την πρόσφατη συμφωνία τους στον ενεργειακό τομέα.
Επίσης με τις δύο στρατιές ανεπτυγμένες στο Σινά επιχειρουν τάχιστα να περικυκλώσουν αρχικά, και στην συνέχεια εξουδετερώσουν τους ισλαμικούς θύλακες στην περιοχή, για να μην ενωθούν «τυχόν» τζιχαντιστές, από Συρία και Ιράκ. Η Τουρκία πιθανότατα για πρώτη φορά, έχει να αντιμετωπίσει τόσους πολλούς εχθρούς, στην ανατολική Μεσόγειο, καταδεικνύοντας επίσης πόσο σημαντικά σε μέγεθος είναι τα κοιτάσματα στην περιοχή, και πόση σημασία επιδεικνύεται από όλους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟΙ…..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ????
ΑΝ(?) Πλήρωνε φόρο για κάθε μύθο ή, μα@@@@κια που λέει, θα είχαμε ξεπληρώσει το… ΧΡΕΟΣ, τουλάχιστον.
Μα είναι δυνατόν οι ηλίθιοι και οι εκπρόσωποι της ιδιοτέλειας να ‘’θίγουν’’ σοβαρά θέματα που αφορούν τις σχέσεις μας με ξένα κράτη? Θέματα που ‘’άπτονται’’ ειδικών και μακροχρόνιων διαφορών και επιλύσεων, να τα ..θίγει ανοήτως και ιδιοτελώς ο κάθε καμένος του Καμμένου?
Μιλά ο Πάνος και οι καμένοι του για ΕΙΔΙΚΑ θέματα λεπτού και υπεύθυνου χειρισμού, που μόνο κυβερνητικοί εκπρόσωποι έχουν δυνατότητα και εξουσιοδότηση να χειρίζονται επισήμως και ΔΗΜΟΣΙΩΣ !
*Τολμά ο Πάνος να μιλά, όπως του γράψανε οι διάφοροι ΤΕΡΕΝΣΙΕΣ της ανοησίας και της αποβλάκωσης, και για θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργώντας επικίνδυνα ‘’τετελεσμένα’’ εμπόδια στην ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ?
*Τολμά ο Πάνος να προκαλεί τόσο τη νοημοσύνη μας και την υπομονή μας με τις άθλιες και επικίνδυνες μεθοδεύσεις, που όμως δημιουργούν στο εξωτερικό ‘’προηγούμενο’’ και άρα εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος???
*Τολμά ο Πάνος να μιλά για… ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή.
Τολμά ο Πάνος να μιλά για δανειοδότηση των αναγκών μας από χώρες ,όπως η Ρωσία , η Κίνα..
*Τολμά ο Πάνος να μιλά για άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιασιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα.
*Ζητά χθές , με επίσημα πρόταση να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μνημόνιο και επιστροφή στης αγορές μετά από ..χαμηλότοκες συμφωνίες δανειοδότησης από τρίτες χώρες…. με τη βοήθεια για δημιουργία συνθετικού χρυσού από ίνες του ιστού της αράχνης.
Κι όσο διαβάζει αυτά που του γράφουν, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει τη σημασία τους κάτι γίνεται. Δημιουργείται σχετική θολούρα.
*Έλα όμως που τα γραμμένα τελειώνουν και αρχίζουν τα καμένα , όταν ο Πάνος έχει πάρει φόρα και λογοδιάρροια έχει κτυπήσει ..ουρανίσκο.?
Και έχει καλέσει και προσωπικότητες από το διάστημα όπου κάθε βράδυ τους μεταφέρει τους ‘’υδατάνθρακες’’ του Αιγαίου, και την ‘’καταστροφητικότητα’’ των ανέμων που συγκρούονται με τα βουνά του Άρη, και αντανακλούν στο ελλειψοειδές ΧΡΩΜΑ της σελήνης.
*Μα τι κούναγε ο πατέρας του και τι κέρναγε στο καφενείο για το γιό που έκανε?
Και υπάρχουν άνθρωποι, Έλληνες ψηφοφόροι, που υποστηρίζουν ότι καταλαβαίνουν αυτά που τους λέει και ότι ‘’λέει σπουδαία πράματα’’.
Τελικά, μήπως δεν φταίει η ..Μέργκελ , αλλά ο ..Σαρκοζύ που χάρισε το ‘’φτερωτό ‘αλογο’’ ???
ΥΓ.
Μα επιτέλους, δεν μπορεί κάποιος να τους μαζέψει και να τους φορέσει ‘’ΦΙΜΩΤΡΟ’’ αντιμα@@@κίας όταν εξέρχονται των συνόρων οι διάφοροι καμένοι των μικροκομματικών επιδιώξεων και της ιδιοτελούς συμπεριφοράς ???

Ανώνυμος είπε...

Και η Κύπρος κύριε ΚΑΤΑ –ΚΑΜΜΕΝΕ ;
κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κύριε Μιχαλολιάκο, κύριε Σαμαρά; Γιατί και η Κύπρος;
Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

ΣΧΟΛΙΟ: Θα το βουλώσουν άραγε ΤΩΡΑ!!! οι πουλημένοι;