Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σκληρή γραμμή από το ΔΝΤ για συντάξεις και απεργίες

Τρία κρίσιμα βήματα που θα οδηγήσουν είτε στη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας στις αρχές Φεβρουαρίου...
ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της είτε θα αποτελέσουν το «μεγάλο διακύβευμα» των πρόωρων εκλογών, τον προσεχή Μάρτιο, έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επί του παρόντος, όλα τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοικτά, με το ΔΝΤ να τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση στο ασφαλιστικό, όπου επιμένει στη θέση για αύξηση του αριθμού των ενσήμων για την καταβολή της κατώτατης σύνταξης και στον νέο συνδικαλιστικό νόμο, με αιχμή όχι μόνον το λεγόμενο «λοκ άουτ», αλλά και τη διαδικασία λήψης απόφασης για την κήρυξη απεργιών. Μάλιστα, το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα, εάν δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά το εύρος της επερχόμενης διαπραγμάτευσης, αλλά και το πεδίο πιθανού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, ο οδικός χάρτης των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου προβλέπει:

- Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η οποία όμως βρίσκεται επί του παρόντος στον «αέρα», κυρίως λόγω της προσέγγισης του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει σε ζητήματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και πρωτίστως για το ΠΑΣΟΚ.

- Εσωτερικό συμβιβασμό μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ώστε η όποια συμφωνία να είναι δυνατόν να ψηφιστεί από τη Βουλή.

- Ολοκλήρωση των παράλληλων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για τη μεταμνημονιακή εποχή, οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρίσκονται σε προχωρημένη φάση, με επίκεντρο τη δημιουργία υβριδικής γραμμής πίστωσης, αλλά και ένα πλαίσιο δεσμεύσεων που θα πρέπει να αναλάβει η χώρα για το 2015 ώστε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια που θα δεσμευθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ήταν τα τρία αυτά βήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και η συμφωνία με τους εταίρους να έχει λάβει σάρκα και οστά είτε με την υπογραφή των δύο πλευρών είτε με «επιστολή προθέσεων» της Αθήνας προς τις Βρυξέλλες πριν από την εκκίνηση των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στα μέσα Φεβρουαρίου. Όμως, κατά πληροφορίες, το τελευταίο δεκαήμερο τα δεδομένα τείνουν να αλλάξουν, μετά και τη ρητή θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα, κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία συμφωνία που θα υπογράψει με τους εταίρους η παρούσα κυβέρνηση: όπως λέει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, την επόμενη συμφωνία με τους εταίρους «δεν θα την υπογράψουν Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά ο λαός».

Πηγη : newsbeast.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
Αποκάλυψη – βόμβα !
Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος...
Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Άκη ‘’ΤΡΕΜΟΥΝ ‘’ όλοι….
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Γράφει ο Ν Βράχος
Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή , φοροαποφυγή , ή, και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
Μετά τον Άκη ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ,
μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, μεγαλοδημοσιογράφοι, υπάλληλοι, και όλοι οι χρυσοφονιάδες της νύχτας.
Ξέρουν ότι ο Γιώργος και οι συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα.
Ψήφισε τον νόμο που κανείς κλέφτης δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !
Και τώρα που ‘’ξέρουμε’’ πόσα ακίνητα έχεις, θα μας πεις πως τα απέκτησες???
Λογικά και φοροδοτικά ισότιμα για όλους θα ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε ποιοι μας ΕΚΛΕΒΑΝ ! Η μεγάλη ώρα πλησιάζει να δούμε πόσοι ελάχιστοι έντιμοι δημόσιοι άντρες υπάρχουν?
Ανεξάρτητα από την υπέρμετρη και αψυχολόγητη φορολόγηση, που είναι αποτέλεσμα συμφωνιών του Σαμαρά και του Βενιζέλου με τους ‘’ΜΠΑΡΟΖΟΥΣ’’, προκειμένου να αρπάξουν ότι μπορούν από το αίμα των ελλήνων φορολογούμενων, έρχεται η ώρα όπου πλέον το κράτος, θα αρχίσει να λειτουργεί με ευνομία , ισονομία και φοροδοτική ισότητα αφού
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι η ομάδα του «ΣΟΥΣΙ ΜΑΣΤΕΡ»,
που κάθε μέρα μας ζαλίζει τα αρ@@@@@α, με τις άθλιες πολιτικές ανοησίες του και τις υπερδιαστημικές φλυαρίες του;
Ποιοι βουλευτές απαρτίζουν(σε εξαμηνιαία επιθεώρηση) το πολιτικό ‘’ανεμολόγιο’’ του Πάνου που τα ..ξέρει όλα και τα …κάνει όλα ; Ποιος συκοφαντεί, προσβάλλει και υποβαθμίζει την Ελλάδα;
Τι να μιλήσεις και τι να πείς γι αυτό το πολιτικό ... καρβουνότραινο που κινείται ΠΑΝΤΑ στις ίδιες γραμμές , με βαγόνια που αλλάζουν χρώματα και πώματα;
Πολιτικός αρχηγός κόμματος ο Πάνος ο καμένος εντελώς και καθ΄ολοκληρία, πώς να χωρέσει σε τόσο μικρό πολιτικό..καλούπι;.
Ο πολιτικός που επί είκοσι χρόνια ζει στην …κυψέλη(όχι του Φαυλόπουλου), μέχρι την ώρα που οι εργάτριες θα εξωπετάξουν τους κηφήνες.
Είκοσι χρόνια, ο πολιτικός ψιλικατζής της αερολογίας, απασχολεί τους Έλληνες που τον πληρώνουν συνεχώς περιμένοντας ΤΙ ?????????
Τι μπορεί να προσφέρει ο Πάνος στην Ελλάδα; Ας απαντήσει ο ίδιος γιατί εμείς …αγνοούμε τις δυνατότητες και τις..γνώσεις του.
Ξέρουμε μόνο, όπως απεδείχθη ότι συκοφαντεί τους αντιπάλους του προεκλογικά και ΠΛΗΡΩΝΕΙ –ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΙ μετεκλογικά, με τα χρήματα που του δίνουμε.
Δηλαδή τον πληρώνουμε
για να μας παραπληροφορεί
και να ‘’νοθεύει’’ έτσι τις αποφάσεις και τις σκέψεις των ψηφοφόρων;