Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Επεισόδιο νότια του Καστελόριζου: Ντροπιαστική ελληνική φυγομαχία...

Ενα δραματικό επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε εξαιρετικά αρνητικά για τα εθνικά συμφέροντα σημειώθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου
στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου (νήσος Μεγίστη) και απεκρύβη από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επεισόδιο ξεκίνησε και εξελίχθηκε εντός της ελληνικής αρμοδιότητες περιοχής έρευνας και διάσωσης και βέβαια επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως αυτή έχει προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες που είχαν επιδοθεί στο νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Malene Ostervold το οποίο διενεργούσε σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2008.

Πριν από εννέα ημέρες και ενώ είχε ήδη εκδοθεί η NAVTEX για την διενέργεια ερευνών του τουρκικού ερευνητικού πλοίου "Barbaros" νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ φυσικά, το υπό αμερικανική σημαία φορτηγό πλοίο ΜΑΧ ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης νότια του Καστελόριζου σε μία δραματική συγκυρία.

Λες και κάποιος είχε στήσει το όλο σκηνικό....

Το σήμα κινδύνου ήρθε 20 μίλια νότια από το ελληνικό νησί, η Αθήνα εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά η Αγκυρα αποδείχθηκε "πιο γρήγορη" και επέφερε τεράστιο πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα αφού η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιδράσει και να υπερασπίσει την τον έλεγχο που ασκεί η ελληνική διοίκηση σε αυτή την περιοχή.

Ελεγχος που της έχει ανατεθεί από διεθνείς οργανισμούς.

Η τουρκική Αεροπορία καιε το Ναυτικό σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή, αντέδρασαν ακαριαία και "σφράγισαν" την περιοχή με μαχητικά και πολεμικά πλοία.

Κανένα ελληνικό ιπτάμενο μέσο δεν πλησίασε το αμερικανικό πλοίο παρά τη NOTAM που είχε εκδοθεί (προφανώς κατόπιν εντολής από το ΕΚΣΕΔ που εκτελούσε εντολές της κυβέρνησης) και φυσικά και κανένα πλωτό μέσο. Αποδειχθήκαμε σε δεθνές επίπεδο ανίκανοι να προστατέψουμε αυτό που διατεινόμαστε ότι μπορούμε να εποπτεύσουμε.

Το αποτέλεσμα ήταν στην "αποστειρωμένη" περιοχή να σπεύσει ανενόχλητο το τουρκικό πλοίο έρευνας και διάσωσης ανοικτών θαλασσών TCGS YASAM, το οποίο ρυμούλκησε ανατολικότερα στο τουρκικό λιμάνι Finike το αμερικανικό φορτηγό.

Αλλά η Αγκυρα δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή την ενέργεια, αλλά η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα γιατί εξέδωσε ΝΟΤΑΜ! Δηλαδή γιατί τόλμησε να ασκήσει ένα δικαίωμά της σε μία περιοχή αρμοδιοτητάς της και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Και όλα αυτά μόλις τέσσερις ημέρες μετά την συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου για δημιουργία ενιαίου χώρου έρευνας και διάσωσης που υπογράφηκε στις 13 Οκτωβρίου και την οποία η Αγκυρα την κουρέλιασε αμέσως μετά.

Το επεισόδιο είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας και μόνο το γεγονός ότι απεκρυβη, λέει πολλά.

Από ελληνικής πλευράς είχαμε αδυναμία αντίδρασης και υπεράσπισης κυριαρχικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων ελέγχου σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή για τα εθνικά συμφέροντα.

Στην πράξη κουρελιάστηκε και ο Ενιαιος Χώρος Ερευνας και Διάσωσης, ο οποίος προϋποθέτει φυσικά να υπάρχει η πολιτική βούληση και τα μέσα για την εφαμρογή του.

Η Αγκυρα με την επιχείρηση αυτή κύκλωσε και "στραγγάλισε" επιχειρησιακά το Καστελόριζο.

Η ελληνική άσκηση "Αετός Β' 2014" που διεξήχθη στην ίδια ακριβώς περιοχή νότια-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και την οποία που αποκάλυψε πάλι το defencenet.gr την περασμένη Δευτέρα 20/10 ήταν απλά μία σπασμωδική κίνηση, μια "πιστολιά στον αέρα".

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν και το σενάριο της άσκησης έπρεπε να εφαρμοστούν την ώρα που η Αγκυρα "σφράγιζε" με μαχητικά και πλοία την περιοχή και ότι κατόπιν εορτής.

Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά από την κυβέρνηση; Βάζουν κονδυλοφόρους-πορκουάδες να γράφουν και να σπικάρουν ότι "Δεν είναι ώρα να συγκρουστούμε με την Τουρκία"... Λες και η ιστορία θα περιμένει 50 ή 100 χρόνια την Ελλάδα να "ετοιμαστεί" για να συγκρουστεί με την Τουρκία.

Ή η Ιστορία περίμενε τον Ι.Μεταξά να ολοκληρώσει την πολεμική του προπαρασκευή πριν οι Ιταλοί ορμήσουν στην Ελλάδα.

Μάλλον στα πολιτικά γραφεία της πλέον ανίκανης και διεφθαρμένης ελίτ στην ελληνική ιστορία μέχρι σήμερα, θεωρούν ότι έχουν χάσει τον πόλεμο πριν καν τον ξεκινήσουν. Και παίρνουν στο λαιμό τους ολόκληρη τη χώρα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

‘’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???
Γράφει ο Ν βράχος

[[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.
(...) «Στη διάρκεια της συζητήσεως για την υπόθεση της Προκαταρκτικής για τη Siemens, σε σχόλιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη που είπε «εγώ δεν παίζω πολιτικά CDS», απήντησα ότι κάποιοι παίζουν οικονομικά CDS. Κι επειδή αναφέρθηκα πράγματι στο ότι ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως «έμμισθος broker» των διεθνών τοκογλύφων, οφείλω να δώσω δημόσια εξήγηση.
Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου, στο CDS, το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο πουλήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Δεκέμβριο του 2009, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα spreads ήταν στις 305 μονάδες, με κέρδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.
Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
============================
Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
ΓΙ ΑΥΤΟ ''ΛΥΣΣΑΞΕ'' ....!!
Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?
ΠΑΝΟΣ: ΡΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ???
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ/ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ/ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ με ΒΙΛΕΣ
"Ποια πεθερά; Μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία από το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε για τα πάντα, ακόμη και για τις πληρωμές".
δήλωσε στην εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ", ο εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή της βίλας στην Ικαρία με κοινοτικά κονδύλια, "καίγοντας" τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Όπως καταγγέλλει (μεταξύ άλλων) ο εργολάβος από την Ικαρία κ. Γιάννης Καρίμαλης, ο Πάνος Καμμένος του είχε δώσει εντολή για την ανέγερση της βίλας και όχι η πεθερά του, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ
Επιπλέον η εφημερίδα εμφανίζει το βιβλίο κίνησης πελατών του ...τουριστικού καταλύματοςόπου φαίνεται πως από το 2008 έως και το 2010 μόνο 10 πελάτες (11 εγγραφές) χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος (το κίτρινο υπογραμμισμένο).
Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπο αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει μόνο 10 πελάτες! Μάλιστα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, γαμπρός της ιδιοκτήτριας, είχε κλείσει δωμάτια για 6 ολοκληρους μήνες από 15-08-2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2009!
Epikairo: Στα χνάρια του ξαδέφου του πρώην πρωθυπουργού Κωστα Καραμανλή, του Μιχάλη του Λιάπη ο Πάνος Καμμένος, τηρώντας πιστά την παράφραση του ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ συνθήματος του μορφώματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ με ΒΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
Κάθε ψήφος στο Πάνο,
είναι ένα καρφί στο φέρετρο της πατρίδας μας, ένα ακόμη θανάσιμο τραύμα στο μέλλον των παιδιών μας, μία ακόμη απόδειξη, ότι δεν μας νοιάζει αν υποφέρουν οι άλλοι Έλληνες, αρκεί να μείνουμε εμείς βολεμένοι , στο γνωστό κλίμα της πελατειακής ατιμίας.
Κάθε ψήφος στον πολιτικό Πάνο θεωρείται ως ‘’απόδειξη’’ της αδυναμίας μας να γίνουμε Έλληνες και έντιμοι πολίτες.
Κάθε ψήφος στον Πάνο, είναι μία ακόμη ‘’απόδειξη’’ ότι ψηφίζουμε ονόματα, πολυθρόνες και αρπαγές. Μας αρέσει να μας υποτιμούν , να μας λεηλατούν , να μας ειρωνεύονται και τέλος να μας θεωρούν ΖΩΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΦΕΝΤΕΣ>
Έξω ο ψεύτης( υπόθεση CDS) από τη βουλή και από την Ελλάδα. κανείς ποτέ στο παρελθόν δεν είπε τόσα ψέματα και τόσες συκοφαντίες όσες ο Πάνος ΚαΜΜένος .

Αναμφισβήτητα σήμερα, ο πιο ΑΧΡΗΣΤΟΣ πολιτικός τυχοδιώκτης, είναι ο Πάνος φλογοκαμένος και φλατζοκαμένος . Ο πολιτικός που μπήκε στην πολιτική γιατί είχε λεφτά ο πατέρας του. Ο πιο αγράμματος αρχηγός κόμματος, που πέρασε από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο μεγαλύτερος μανιακός πολιτικός…μυθοπλάστης της μεσογείου.
Αναμφισβήτητα με όσα ‘’αδιάντροπα’’ ισχυρίζεται, ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε πιθανής ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ!!!
Αναμφισβήτητα , ο άνθρωπος που ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ τίποτε από την πολιτική εκτός από ‘’μυθολογία στη πράξη’’ !

*Η μεγαλύτερη πολιτική βρωμιά και απάτη του, ήταν το χαρτί που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια, χωρίς επίγνωση, ντροπή και φιλότιμο το αναίρεσε και άφησε σαφείς και βρώμικους υπαινιγμούς ότι η προεδρία της Δημοκρατίας αποπειράθηκε να βλάψει πολιτικά τον πιο βαμμένο πολιτικό !!!
*Ήθελε να γίνει ..υπουργός Εθνικής Άμυνας ο πολιτικός παιδοβούβαλος.
Για σκεφτείτε θράσος !!!!!
*Μετά την ‘’επιτυχή’’ ταύτιση του Ανδρέα Παπανδρέου με την 17 Νοέμβρη, λογικά θα έπρεπε να αυτοκαθαιρείται πλέον της πολιτικής και να ασχοληθεί ειδικά με την κτηνοτροφία των βοοειδών.
*Μετά την απιστία( βουλευτική ασυλία) για το κλείσιμο της εταιρείας Ελίντα Α.Ε ( ΙΖΟΛΑ-ΕΣΚΙΜΟ) συνετέλεσε ακούσια(;) για την εμφάνιση της ΖΗΜΕΝΣ
*Μετά την καταδικαστική απόφαση για συκοφαντία, παραπληροφόρηση και ΑΝΑΝΤΡΙΑ κατά του Αντρίκου Παπανδρέου, θα έπρεπε λογικά, να έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ! Αυτός όμως , όχι μόνο δεν ‘’εξαφανίστηκε’’, αλλά ανέβασε και στο διαδίκτυο δελτίου τύπου που γράφει ότι …αθωώθηκε και τιμωρήθηκε ο αντίδικος.

Επί είκοσι χρόνια μας έχει τρελάνει με τις φαντασιώσεις του, τις επικίνδυνες εμμονές, τα ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ψεύδη του και γενικώς κάθε έκφρασή του εμπεριέχει ανικανότητα, πολιτική ιδιοτέλεια, τυχοδιωκτισμό και τραυματικές παιδικές εμπειρίες, που φαίνονται αμέσως μόλις του δώσεις το λόγο και μόλις κάποιος από κάτω τον διακόψει. Έκτοτε προτιμά τη φυγή που είναι και το προσόν του και το καταφύγιο με τις κούκλες των νηπιακών του αναμνήσεων. Τελικά ΜΟΝΟ εκείνες τον «πιστεύουν»(????

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΖΩΝ…

*Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τα γεγονότα ότι, οι χειρότερες μέρες που ζούμε σήμερα, μετά το 1950 οφείλονται στη διεφθαρμένη αντίληψη και συνείδηση ορισμένων κατ΄επίφαση αυτοαποκαλούμενων Ελλήνων πολιτικών?
*Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2009 , η κυβέρνηση και η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και κατέστρεψαν τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που βλέπουν και ζούν σήμερα, τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους ?
*Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν και ανήθικο υπόβαθρο του πολιτικάντη νεοεφιάλτη Αντώνη Σαμαρά?
*Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι η προδοσία, η ανατροπή της κυβέρνησης του Πασοκ, ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασμένης ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ‘’κλίκας Βενιζέλου» και των ‘’αφανών’’ αλλά γνωστών σε όλους νταβατζήδες του ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου?

Επί τέλους ας δούμε και λίγο την ΑΛΗΘΕΙΑ
*Σήμερα λογικά, θα πρέπει να σκεπτόμαστε πόσο καλλίτερα θα είμαστε όλοι και πόσες ελπίδες εργασίας θα είχαν τα παιδιά μας , αν η προδοσία των ντόπιων και των ξένων …Μπαρόζων, δεν έβαζε φρένο στα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αναγνώρισης και βαθμού αποτελεσματικότητας?
*ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την νόμιμη κυβέρνηση του 43%, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεψαν το οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας και ΕΠΕΒΑΛΑΝ εγκληματικά φορολογικά μέτρα, ξεπουλούν την Ελλάδα και μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και στη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

ΣΧΟΛΙΟ: Λένε πολλοί κακόβουλοι Πάνοι, ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο μνημόνιο και μας κατέστρεψε, εκτελώντας εντολές και σχεδιαγράμματα.
Αν όντως ήταν έτσι, γιατί τον άλλαξαν, τον πρόδωσαν, τον συκοφάντησαν και έφεραν τους ’’άλλους’’ που μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ??
Ποιο ήταν το κέρδος της προσπάθειας Παπανδρέου να αγωνιστεί ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και να μη πτωχεύσουμε?
Που ήταν όλοι , όταν μόνος του ‘’όργωνε’’ τη γη να μας σώσει?
Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δικαιώνεται ΠΛΗΡΩΣ τόσο για τον αγώνα του ,όσο και για τις επιλογές του..
ΠΟΙΟΣ (?) άραγε πολιτικός θα του ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες
Δεκεμβρίου 26, 2011
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο “αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες” για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του “Καραμανλής OFF THE RECORD».
Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ,και κατά τη διάρκεια του τελευταίου «έπεσαν οι τόνοι».
Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει «οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων», με τους οποίους τον έδεναν “παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία”, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον “Ελεύθερο Τύπο”.
*Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο “επέτρεψε”, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media».
*Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος «συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη , αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.
*Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως
ο Π. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της «Καθημερινής» και τον όμιλο Βαρδινογιάννη,
ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ν. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χ. Λαμπράκη
Παρατήρηση:
Μάλλον δεν είχαν προ-μαντεύσει το μέλλον και την ευλυγισία που προσφέρει η φόρμα εξουσίας:
«ΣΚΥΨΕ ΔΕΝ ΞΥΛΩΝΟΥΜΑΙ» !!