Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Η Υγεία στα χρόνια της κρίσης: Μια εκδήλωση-διαβούλευση της «Κοινωνίας Πρώτα»

Η Κυβέρνηση ακολουθεί με συνέπεια το ακραίο νεοφιλελεύθερο δόγμα που επιτάσσει κατάργηση του κοινωνικού κράτους, μεταφορά όλου του συστήματος υγείας στον εμπορικό ιδιωτικό τομέα και παροχή υπηρεσιών υγείας άμεσα πληρωτέες από τον ασθενή. Η νεοφιλελεύθερη αυτή επέλαση αφενός έχει επιφέρει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και αφετέρου εκθεμελιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Μια νέα κυβέρνηση, την οποία πιστεύουμε  ότι θα έχει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, θα μπορέσει να ανταποκριθεί και πως;

Αυτά τα ερωτήματα θέτει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» με την οργάνωση της εκδήλωσης-διαβούλευσης, με θέμα:
 «Υγεία στα χρόνια της Κρίσης» 
 Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 μμ
Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196)
Στην συζήτηση θα εκτεθούν τα βασικά διαχρονικά προβλήματα του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, με έμφαση στα προβλήματα που επιδεινώνονται σε περίοδο κρίσης, και θα γίνει αναφορά  στην πορεία του ΕΣΥ.
Η «Κοινωνία Πρώτα» παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις, ανατρεπτικές και ρεαλιστικές ταυτόχρονα,  άμεσα εφαρμόσιμες. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων από το χώρο της Υγείας και πολιτικών κομμάτων (βλ. συνημμένο πρόγραμμα-πρόσκληση).
Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !