Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Καταδίκη σε Έθνος – Μπόμπολα για συκοφαντία! Το άκουσε κανείς;

niknik mpompolasΣτα αζήτητα πέρασε για τα μεγάλα ΜΜΕ η είδηση της καταδίκης του ισχυρού άνδρα του ομίλου «Πήγασος» κ. Γ. Μπόμπολα από το τριμελές Εφετείο Αθηνών για δημοσιεύματα συκοφαντικού περιεχομένου της εφημερίδας Έθνος» σε βάρος του βουλευτή των ΑΝΕΛ, πλέον, Νίκου Νικολόπουλου. «Φυσικά, σιγά μην το πει το Mega και το “Εθνος” για την φυλάκιση με αναστολή του Μπόμπολα» δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος επιβεβαιώνοντας στην προκειμένη τη ρήση που θέλει τους οικονομικά ισχυρούς (αυτούς που ο «απομονωμένος» στη Ραφήνα, πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χαρακτήριζε σαν «νταβατζήδες»).

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, του οποίου ο κ. Νικολόπουλος είναι επιφαλής, έχει ενδιαφέρον για μια υπόθεση που από δημοσιογραφικής άποψης έχει ενδιαφέρον, αλλά σε επίπεδο ισχυρών αξίζει μόνο να «θαφτεί» επικοινωνιακά:
«Ο Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Ν. Κιοσσέ, αλλά και στην εκπομπή “Πρωινή Αρτηρία” με τους Φρ. Σαβοργιαννάκη και Π. Νιζάμη, σχετικά με την καταδίκη σε 8 μήνες ποινής φυλάκισης με αναστολή του εκδότη Γ. Μπόμπολα τόνισε:
“Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη τιμώντας το ρόλο της ως βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας δε στάθηκε φοβισμένη μπροστά στους οικονομικά ισχυρούς αυτής της χώρας, αλλά στάθηκε ρωμαλέα στο ύψος της αποστολής της, υπηρετώντας το δίκαιο και τη νομιμότητα.
Αφού εξέτασε μάρτυρες, μελέτησε τα στοιχεία, εξέδωσε αμετάκλητη απόφαση το τριμελές Εφετείο Αθηνών το οποίο καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό τον κ. Γ. Μπόμπολα, εκδότη της Εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, δικαιώνοντας τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής για τα όσα εις βάρος μου συκοφαντικά δημοσιεύματα που είχε γράψει η εφημερίδα του, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση μου από την συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλουΚουβέλη.
Η δικαίωση αυτή έρχεται σε μία στιγμή που ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι η όσα έγραψα τότε στην παραίτηση μου δυστυχώς αλλά επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας. Δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση αλλά υπήρξε παράδοση και υποταγή πριν από δύο χρόνια από τον Αντώνη Σαμαρά προς τους ξένους δυνάστες-δανειστές.
Ο κ. Γ. Μπόμπολας είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το αναγνωστικό του κοινό για το πόσο συνειδητά συκοφάντης υπήρξε και για πόσο οι εργαζόμενοι σε αυτόν ανώνυμοι συντάκτες και επώνυμοι κατόπιν εορτής συκοφάντες και πηλοφόροι σεβάστηκαν την αλήθεια, τη δημοσιογραφική δεοντολογία ή υπήρξαν τα γνωστά 45ρια που πυροβολούν όποιον δεν προσκυνά, όποιον δεν κάθεται στα τέσσερα… Φυσικά δεν περιμένω ούτε από το ΕΘΝΟΣ ούτε από το MEGA του κ. Γ. Μπόμπολα να παίξουν αυτή την καταδίκη που λερώνει το ποινικό μητρώο με αμετάκλητη απόφαση των Ελλήνων δικαστών!!!»».
Δήλωση του Νικόλαου Ρουσσόπουλου – Πληρεξούσιου Δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής του Ν. Νικολόπουλου
«Με την απόφαση του το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε ως εκδότη τον Γεώργιο Μπόμπολα για την συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου που διέπραξε εις βάρος του Νίκου Νικολόπουλου. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ απέρριψε τα άλλα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε αυτά των μη ταπεινών αιτίων και της ειλικρινούς μεταμέλειας αφού μέχρι και σήμερα δεν προέβη σε καμία επανορθωτική δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ…ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ !

ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ???

Συνελήφθη συνεργάτης του Νικολόπουλου για χρηματισμό μετά από καταγγελία μεταναστών

Στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έπεσε χθες στενός συνεργάτης του Αχαιού Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, πρώην υφυπουργού εργασίας στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ως νεοδημοκράτης βουλευτής και εν συνεχεία ιδρυτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, έπειτα από καταγγελία για χρηματισμό.

Πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες για τον επιστημονικό συνεργάτη του Νίκου Νικολόπουλου, Τριαντάφυλλο Γκολέμη, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς. Όπως αναφέρουν αστυνομικες πηγές ο κ. Γκολεμης συνελήφθη για χρηματισμό ύστερα από καταγγελία Μπαγκλαντεσιανών για προώθηση των υποθέσεων τους στο Τμήμα Αλλοδαπών.

Ο συνεργάτης του κ. Νικολόπουλου, αναφέρεται πως πήγε με το βουλευτικό αυτοκίνητο και παρέλαβε τα χρήματα από τους Μπαγκλαντεσιανούς και όταν εντοπίσθηκε να το οδηγεί βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τα χρήματα που είχε λάβει. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.