Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οι Γερμανοί προσεγγίζουν τώρα τον Αλέξη Τσίπρα –Τι δήλωσε γερμανός αξιωματούχος στο Reuters

Οι Γερμανοί προσεγγίζουν τώρα τον Αλέξη Τσίπρα –Τι δήλωσε γερμανός αξιωματούχος στο Reuters

Η γερμανική Κυβέρνηση ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει στην εξουσία. Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός. διακριτικά η γερμανική Κυβέρνηση, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του και επιδιώκοντας μετριασμό των θέσεών του σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς σκέφτεται η αντιπολίτευση", καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί "τουλάχιστον τρεις φορές" με το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Γεργκ Άσμουσεν. 

Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τρζάπεζας τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος της Γερμανίας είναι να μετριάσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ενώ το διεθνές πρακτορείο εκτιμά 'οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "συμπεριφερθεί πολύ ρεαλιστικά" στις περιοχές όπου επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

«Οι Γερμανοί ακόμα στηρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά εξερευνούν και επιλογές για σχέδιο Β», δήλωσε στο Reuters ο Γενς Μπαστιάν, Γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα είστε και αδίστακτος και επίορκος.
Οδήγησες τις ‘’ΡΟΖ ορδές» σου, σε μια γενικευμένη τρομοκρατία και επίθεση κατά της νόμιμης κυβέρνησης από τις αρχές του 2010 και της έννομης τάξης. Σπάσατε κάψατε, συκοφαντήσατε, ρουφιανέψατε , ψευδομαρτυρήσατε, μόνο και μόνο για να αποτύχει η προσπάθεια της νόμιμης κυβέρνησης ώστε να μην προλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου να εφαρμόσει το σχέδιο τους κατά της διαπλοκής, της ρεμούλας, της δημοσιοϋπαλληλικής δικτατορίας του προλεταριάτου σας.
Μπήκατε σαν Πασόκοι , στο δημόσιο και ‘’εργαστήκατε’’ σαν μπολσεβίκοι. Υποσκάψατε, και υποθηκεύσατε το μέλλον της πατρίδας μας. Ναρκοθετήσατε την εύρυθμη και ισόνομη λειτουργία του κράτους, με τις ύποπτες παραδικαστικές διαπλοκές σας. Διασπάσατε την εθνική ομοψυχία που αχόρταγα σας προσέφερε η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης.
Ασεβήσατε και αποκαλέσατε προδότη τον Πρωθυπουργό της χώρας και επιχειρήσατε να του προσάψετε την μομφή και κατηγορία του εθνικού μειοδότη. Προπηλακίσατε και ευτελίσατε κάθε θεσμό και κάθε λειτουργία της πολιτείας. Σαμποτάρατε και διαλύσατε παράνομα, προκλητικά και ασύδοτα κάθε εισπρακτικό μηχανισμό παρανομώντας ώστε να οδηγήσετε την χώρα και την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και στην πολυετή χρέωση, υποθήκευση στέρηση της εθνικής της φωνής και κυριαρχίας.
Συμβιβαστήκατε με τον εαυτόν σας, τις ιδέες σας, την ιδεολογίας σας, με ξένους φορείς παραεξουσίας , διαπλοκής , τοκογλυφίας, ώστε ‘’ΞΑΦΝΙΚΑ»’’ από …3%, να γίνετε πρόσωπο της ημέρας.
Εξαγοράσατε συνειδήσεις και υποσχεθήκατε εκλόγιμες θέσεις σε πολιτικά λιπόψυχους και μικρόψυχους τυχοδιώκτες, τους οποίους πολύ καιρό είχατε ‘’προϊδεάσει’’ για τα σχέδιά σας, που ήταν εφαρμογές αλλότριων συμφερόντων και υποδείξεων.
Σήμερα ζητάτε να σας ψηφίσουμε ώστε να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ στα μάτια του κόσμου να αποκτήσετε ταυτότητα σαν ‘’φύλλο συκής ‘’της πολιτικής και ανήθικης γύμνιας σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Μία καταστροφική λαίλαπα σε ότι είχε απομείνει
‘’Το αντιμνημονιακό μέτωπο’’, ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος…, μόνο να γράψεις αυτά τα τρία ονόματα μαζί δίπλα-δίπλα, καταλαβαίνεις αμέσως το: ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ , ΓΙΑΤΙ ?? την αδιέξοδη δηλαδή εγκληματική προσπάθεια κάποιων, να συνεχίσουν και σήμερα , όπως και χθες να τυμβωρυχούν και να ‘’πουλάνε φύκια’’ για μεταξωτές κορδέλες. Συνασπίστηκαν άτυπα και συμπορεύτηκαν στον κοινό αγώνα καταστροφής της οικονομίας,( ότι είχε απομείνει) προκειμένου να βρούν ‘’πάτημα ‘’ αθλιότητας για να ..σκαρφαλώσουν σαν χιμπατζήδες για την μπανάνα της εξουσίας.
Αυτή λίγο πολύ ήταν η προσφορά όλων όσων εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του κράτους, την περίοδο 2010 2012, για να ανέβουν στη σκάλα της αντεξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Και μόνο που το σκέπτεται κανείς ανατριχιάζει.
Ο Σύριζα του Αλέξη, του ..Στρατούλη, του.. Παπαδημούλη, ..Λαφαζάνη του αριστοκρατικού κομμουνισμού, γενικής καλοπέρασης, καφενολογίας και ..Σια, θα συνεργαστεί με το Πάνο του ..Κουίκ, του ..Μαδιά , της ...Ραχήλ κι όλοι μαζί θα συνεργαστούν με τους χρυσοφονιάδες της εγκληματικής οργάνωσης του ..Γερμενή, του… Παπά, του ..Λαγού , του ..Κασσιδιάρη και ΣΙΑ και ΠΕΡΑ και ΔΩΘΕ!!!
Όλο το πολιτικό ξε-κατιναριό σε μια επίδειξη ΘΡΑΣΟΥΣ και πολιτικής ασχημίας.
Ψευτοθεούσες της ‘’συμπόνιας και της αλληλεγγύης’’ , οι φονιάδες των Ελλήνων. Χύνουν ..το δάκρυ της ΠΟΥΤΑΝΑΣ μπρός στη μνήμη ενός άτυχου συνανθρώπου μας, που υπό άλλες συνθήκες ,ίσως και να μήν έστριβαν ούτε το κεφάλι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Υπονομεύουν ,φθείρουν και διαφθείρουν αθώους, παρθένους και Συγγρόβιους .
Χρυσο -Συριζ -Ελ, σχολή οικονομικών και τουριστικών επαγγελμάτων.
Με σήμα ‘’επιβίωσης’’ μέχρι σήμερα το ‘’ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ’’! πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση αν(;). και τι θα κάνουν για να με πείσουν να τους ψηφίσω?
Θα διώξουμε τους πολιτικούς εγκληματίες Σαμαρά και Βενιζέλο, για να φέρουμε του μεγαλύτερους πολιτικούς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ στην εξουσία?
Ποιοι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες? Αυτοί που μαζί με όλους τους..αντιμημονιακούς ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ????
Η λύση είναι μία και μοναδική.
Επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του στην εξουσία, για να σωθεί η χώρα.
Διαφορετικά ,υπονομεύουμε και το μέλλον των εγγονών μας.