Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ…!!(video)

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα4/10/2014
Με την ευκαιρία του εορτασμού που  πραγματοποιείται σήμερα στις 4 Οκτωβρίου 2014 στο Ολυμπιακό Χωριό, για την επέτειο των 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, και τους αδιάρρηκτους δεσμούς μου με την πόλη, από το 2001 έως σήμερα , τόσο στην κατασκευή και στην λειτουργία της πόλης στους Ολυμπιακούς  Αγώνες, όσο και στην εγκατάσταση των δικαιούχων,   στον λίγο χρόνο που είχα στην διάθεσή μου, κατασκεύασα ένα μικρό video από το προσωπικό μου φωτογραφικό αρχείο, με το οποίο θέλω να δείξω αυτό που σήμερα σκόπιμα το πολιτικό κατεστημένο διατηρεί στην αφάνεια.

Ουδέποτε, και από κανέναν, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν προβλήθηκε το μεγαλύτερο Ολυμπιακό έργο, όπως είναι το Ολυμπιακό Χωριό και δεν αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία και η παγκόσμια πρωτοπορία.
Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει,  όχι μόνο κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως και κάθε κάτοικος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, είναι  :

  1.  Το κόστος των 350.000.000 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, βάρυνε τον Ελληνα εργαζόμενο με τις εισφορές του στον ΟΕΚ και μόνο, τον οποίο το σύστημα φρόντισε να τον κλείσει.
  2.   Οι Έλληνες μηχανικοί εργάστηκαν σε συνθήκες απόλυτης σύμπνοιας του κράτους με τους Εργολάβους καταπλήττοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τους ειδικούς.
  3.  Η πόλη των 2.292 διαμερισμάτων και των 366 πολυκατοικιών κατασκευάστηκε στον ταχύτατο χρόνο σε λιγότερο από δύο έτη.
  4.  Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο από την πλευρά των Υποχρεώσεων των Αναδόχων, την προσφορά τους, όσο και την αυστηρή επίβλεψη της κατασκευάστριας εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. ικανοποιήθηκαν στο έπακρο ακόμα και οι πιο απίθανες  απαιτήσεις, σε ό,τι αφορά την λειτουργία της πόλης, διαμερίσματα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικά, κλιματισμός, με την συνεχή παρουσία των τεχνικών της.

Σημαντική παρατήρηση:
Ενώ το Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιήθηκε για την παραμονή των 202 αθλητικών αποστολών, περίπου 15.000 ατόμων,  ποτέ όμως δεν μάθαμε αν οι χώρες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  επιβαρύνθηκαν με  κάποιο  κόστος για την διαμονή η διέμειναν δωρεάν…!!!
Αν πλήρωσαν, ποιο ήταν αυτό το ποσό, ώστε  να συμπεριληφθεί στην μείωση του τιμήματος του διαμερίσματος των δικαιούχων;
Στην περίπτωση που πλήρωσαν έστω 20 ευρώ το άτομο την ημέρα, το ποσό ανέρχεται στο ύψος των περίπου 14.000.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το τίμημα μειώνεται κατά 25-30ευρώ/m2, δηλαδή στα 100 τετραγωνικά ο κάθε δικαιούχος κερδίζει 2.000-3.000 ευρώ.
 




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ αγόρασε τα 65 οικόπεδα από τη μονή Βατοπεδίου με
=========================================
προσφορά 16,7 εκατομμυρείων ευρώ, προσφορά που χρονολογείται 10 ημέρες πριν καν ιδρυθεί η ΑΝΘΕΜΙΑΣ-βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
Μάλιστα, για την αγορά αυτή πήρε δάνειο (χωρίς καν να υπάρχει η εταιρεία, με μετοχικό κεφάλαιo 2 εκατομμυρίων ευρώ!...)από την Τράπεζα Πειραιώς...
Ο πρώτος, άγονος διαγωνισμός για την πώληση των οικοπέδων έγινε στο γραφείο του Α. Χατζηαλεξάνδρου.
Η δημοπρασία απέβη άγονη και η Μονή αποφάσισε να γίνει η εκποίηση άνευ δημοπρασίας (κάτι που απαγορεύεται δια νόμου).
Μια εταιρεία που μπήκε στα πόδια της μονής στη δημοπρασία αυτή (με προσφορά 10 εκατομμυρίων ευρώ) πήρε τελικά 6 οικόπεδα. Την εταιρεία αυτή είχε συστήσει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου...!

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου ενημέρωσε με επιστολή του τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου,ότι εκπροσωπεί την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για τη μεταγραφή του συμβολαίου,που θα επιστρέφει στον Δήμο τα 18 από τα 21 οικόπεδα που είχαν περάσει στην κατοχή της Μονής.
Ωστόσο, σε υπόμνημα της Μονής Βατοπεδίου με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2007 προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου εμφανίζεται να υπογράφει ως πληρεξούσιος της Μονής Βατοπεδίου.
Δηλαδή εμφανίζεται να είναι ταυτόχρονα δικηγόρος της Μονής και συνεργαζόμενος με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου - ALPHA!

Κωνσταντίνος Γκράτζιος (φωτο με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης):
==============================
πνευματικός αδερφός του Κώστα Καραμανλή, αφού ο μπαμπάς του, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο νονός του σημερινού πρωθυπουργού.Έχει ασχοληθεί με το real estate και συνεργάστηκε με τη Lamda Development του Λάτση.Η τοποθέτησή του από τον Κώστα Καραμανλή στην ΚΕΔ τον έκανε διαχειριστή 75.000 ακινήτων σε ολόκληρη την επικράτεια!Θεωρείται άλλο ένα golden boy της εποχής Καραμανλή.
Ο Κωνσταντίνος Γκράτζιος έγινε γνωστός ανα το πανελλήνιον από την εκπομπή "Ζούγκλα" όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψε "την εμπλοκή του" σε εκποίηση ακινήτου του Δημοσίου σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας κ. Νίκου Γεωργιάδη ο οποίος διαμεσολαβούσε ώστε ένας βενετσιάνικος πύργος του 1900, το γνωστό CASTELO BIBELI της Κέρκυρας μεταβιβαστεί από το ελληνικό Δημόσιο στον πρώην εφοπλιστή Γρηγόρη
Χατζηελευθεριάδη, φίλο και συμπαραστάτη του κερκυραίου βουλευτή-πηγή prokapress.

Ο ρόλος του στην ιστορία της μονής Βατοπεδίου έχει οδηγήσει την αντιπολίτευση να τον θεωρεί ως έναν από τους πρωτεργάτες της μεγάλης απάτης και να κατηγορείται για διαφθορά.

Έχει κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Γκράτζιος εμφανίζεται να συνοδεύει(!) τους μοναχούς στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στον Σ. Τσιτουρίδη

(το επιβεβαίωσε ο πρ. υπουργός). Στη συγκεκριμένη συνάντηση οι μοναχοί κρατούσαν laptops και χάρτες...

Φοίβος Χριστοδουλίδης
Άλλος ένας επιχειρηματίας που έπαιξε ρόλο στο αλισβερίσι της μονής με τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ο Φοίβος Χριστοδουλίδης.
Φοίβος Χριστοδουλίδης: Κύπριος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της LADA Hellas, χορηγός της περιφοράς της ζώνης της Παναγίας από τον ηγούμενο Εφραίμ το 1995 στην Αθήνα, όταν σταμάτησε στο σπίτι του ασθενούς Ανδρέα Παπανδρέου, διευθυντής έκδοσης του περιοδικού «Πεμπτουσία», που αποτελεί παρακλάδι της Μονής Βατοπεδίου και ένας από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Στην Πεμπτουσία διαφημίζονται με πολυσέλιδες καταχωρήσεις οι επιχειρήσεις του ομίλου Πάπιστα-στο ίδιο περιοδικό διαφημίζεται απλόχερα και η κρατική ΕΡΤ....!

Ανώνυμος είπε...

Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!
(Ο κ. Καραμανλής είναι...καλά; Πως αισθάνεται; Δεν θα τον ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΣ !!! δημοσιογράφος;)
Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
• Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
• Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
• Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
• Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

• Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ ΤΙ ΜΠΑΧΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ !!!!!! ΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ !!!!!!!!!