Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Ν.Δ.+ ΠΑΣΟΚ 23%). 10,4% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ...

Διευρύνθηκε τον Νοέμβριο το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την νέα έρευνα της Palmos Analysis που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου.
Στην ερώτηση: «Εάν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση που παρουσιάζει η Ελευθεροτυπία έδωσαν στα κόμματα τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 29,4%
Νέα Δημοκρατία 19%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Ποτάμι 5,4%
ΚΚΕ 4,3%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 3%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%
ΛΑΟΣ 1,2%
Δημιουργία Ξανά 1,2%
ΔΗΜΑΡ 0,5%
Αλλο 4%

Οι αναποφάσιστοι και όσοι δήλωσαν ότι θα απέχουν φτάνουν το 20,9%:

Δεν έχω αποφασίσει 9,7%
Δεν θα ψηφίσω 4,8%
Λευκό/Ακυρο 3,8%
ΔΞ/ΔΑ 1,6%

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 63% έναντι 25% της ΝΔ, αλλά ο Σαμαράς συνεχίζει να προηγείται του Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με 37% έναντι 30%.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ?
Από αυτό το γεμάτο και συνάμα μεθυστικό από απόψεις και γνωριμίες διήμερο, καθώς ξανά τρέχει μέσα στο μυαλό μου, προκύπτει μια ερώτηση και ένα συμπέρασμα.

Ποιοι άλλοι έλληνες πολιτικοί μπορούν να διοργανώσουν τέτοια πρότζεκτ καλώντας νομπελίστες, αρχηγούς κρατών, παγκοσμίου φήμης καθηγητές, επιχειρηματίες και ακτιβιστές και να τους ενώσουν με τις απόψεις και τις σκέψεις νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από μια απλή διαδικασία με επίκεντρο τον άνθρωπο;

Δεύτερον, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να επέλθει ακολουθώντας και αναπαράγοντας θεωρίες συνωμοσίες, υπακούοντας σε "εντολές" ή κραυγάζοντας για αλλαγή χωρίς περιεχόμενο. Δεν μπορεί κανείς από εμάς να περιμένει τον αρχηγό πάνω σε άσπρο άλογο.
Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς συμφωνώντας σε βασικά ζητήματα τα οποία είναι παγκόσμια και όχι ελληνικά, όπως αυτά των ανισοτήτων, της διαφθοράς, των big data και του περιβάλλοντος και αφήνοντας στην άκρη τα μικρά ζητήματα που μπορεί για αρχή να χωρίζουν αλλά μπορούμε να συνθέσουμε τις απόψεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!

Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.

Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !

Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.

Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.

Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις.

Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.

Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
ΥΓ
Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.
Το ΠΟΣΟΙ είμαστε, θα το μάθετε σύντομα.
Αρκεί που αναρωτιόσαστε και ..καλά κάνετε.
Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα περισσότεροι, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ζυγίζει το πολιτικό ήθος;
Με το να γίνεσαι συνένοχος της δεξιάς, παίζοντας το μικροπολιτικό παιχνίδι της ad hoc αντιπολίτευσης;

Πόσο ζυγίζει η πολιτική ακεραιότητα;
Με το να θέλεις τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να σε στέλνουν αξιωματική αντιπολίτευση και στην Βουλή, να μπορεί αύριο μεθαύριο να σε εκλέξουν κυβέρνηση, αλλά να μην καταγγέλλεις τις πρακτικές που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ του 2009 το 44%;

Επειδή γνωρίζουμε ότι θα βγουν κάποια ψελλίσματα και θα ανασυρθούν δηλώσεις στελεχών που έγιναν στο Καφενείο της Βουλής ή στο αποχωρητήριο της τάδε τηλεοπτικής εκπομπής, ακόμα και η ετεροχρονισμένη επίσημη κομματική αντίδραση δεν αθωώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια η σελίδα στο facebook που τρέχει ήδη και συμμετέχουν απλοί πολίτες ("βγάλτε τον άνθρωπο που χρεοκόπησε τη χώρα από τα ΕΛΠΕ") μπορεί και πρέπει να φιλοξενήσει όλους όσους ασπάζονται την αλήθεια από το χώρο της αριστεράς:
ότι δηλαδή ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του χρεοκόπησαν την χώρα.
-------------------------------------------
Είναι όργιλο για τον ΣΥΡΙΖΑ να χαριεντίζεται με την καραμανλική ΝΔ ή να συζητά για συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, που πέρα από ψεκασμένος ήταν και υπουργός-βουλευτής του Καραμανλή. Είναι επίσης όργιλο για τη ΔΗΜΑΡ να διακονεύει στήριξη από το "παπανδρεϊκό" ΠΑΣΟΚ, αλλά μια χαρά να συνεργάζεται με το Σαμαρά ένα χρόνο και μια χαρά να στέλνει τον Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το ψέμα και το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν πρέπει να κουκουλώνονται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Να σταματήσει η κατάποση καμιλών από την ελληνική Αριστερά επιτέλους