Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΤΑ (7) ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Επειδή όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά θέτουμε 7 ερωτήματα για την Αμφίπολη
 
1. Το μνημείο είναι τεράστιο, με περίμετρο από θάσιο μάρμαρο και ίσως τον πιο εντυπωσιακό προθάλαμο παγκοσμίως. 
 
Στις φωτογραφίες μας έδειξαν ένα όρυγμα διαστάσεων περίπου 3 επί 1 μέτρο και μικρού βάθους. 
Δηλαδή κάποιος ξόδεψε δις για την τότε εποχή, έφτιαξε έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς τάφους παγκοσμίως και αντί να φτιάξει μια επιβλητικότατη αίθουσα για τον νεκρό, τον τοποθέτησε σε ένα όρυγμα????????? 
 
Δηλαδή μόνο και μόνο οι Καρυάτιδες που είναι 3,5 μέτρα, καλωσορίζουν σε ένα απλό όρυγμα?????????????? 
 
Όλο το τεράστιο χωλ οδηγεί σε ένα απλό όρυγμα???????????
 
2. Λέγεται ότι ίσως είναι ο Κάσσανδρος ή κάποιος μετά τον Μεγάλο. Μα αγόρια και κορίτσια μου καλά, ο Κάσσανδρος και όλοι οι υπόλοιποι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ήταν ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ. Θα έφτιαχναν ένα τέτοιο μνημείο για την δόξα τους και μετά δεν θα το έλεγαν σε κανέναν????????? Πάμε καλά?????
 
3. Το μνημείο είναι τεράστιο αλλά οι αναφορές για αυτό μηδενικές. Σαν να λέμε σήμερα χτίζεται μια πόλη αλλά δεν το λέμε σε κανέναν. Ποιος είναι ο μοναδικός που είχε τη δύναμη να επιβάλλει τον απόλυτο σκασμό??????????
 
4. Το μνημείο κόστισε δις. Οπότε προκύπτει το απλό ερώτημα ποιος τα πλήρωσε. Υπάρχουν 2 εκδοχές.
 
Η πρώτη είναι ότι οι κάτοικοι σε απόσταση 60 χιλιομέτρων να δούλευαν αφιλοκερδώς για κάνα 2 χρόνια (και εκπόρνευαν ευατούς και τις κόρες τους μπας και ξεπληρώσουν μόνο το θάσειο μάρμαρο), επειδή είχαν πάθει ομαδική παράνοια και δεν είχαν τι να κάνουν – οπότε εκεί που κάθονταν αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μνημείο 80 μέτρων και να τοποθετήσουν στο παραπάνω όρυγμα με κλήρωση έναν από αυτούς.
 
Η δεύτερη είναι ή αυτός που το έκανε να είχε ισχύ πολύ πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Κάσσανδρου και πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους πολύ μεγαλύτερους από της Μακεδονίας μόνο.
 
5. Την εποχή αυτή, αγόρια και κορίτσια καλά, δεν υπήρχαν μπουλντόζες. Για να φτιαχτεί αυτό χιλιάδες άτομα δούλευαν για χρόνια με τα χεράκια. Ποιος είχε την δύναμη να επιβάλλει τον σκασμό σε παγκόσμιο επίπεδο? Ο Κάσσανδρος που εκτός Ελλάδας γελούσαν μαζί του και οι πέτρες???????
 
6. Το μνημείο έχει πολλά αιγυπτιακά στοιχεία. Οι Έλληνες πριν ο Πρώτος επισκεφτεί και την Αίγυπτο (μαζί με τον υπόλοιπο τότε κόσμο) για μια …κοινωνική επίσκεψη, δεν είχαν καμία επαφή με αιγυπτιακά στοιχεία στην κατασκευή τάφων. Άρα πάμε για την εποχή από τον Πρώτο και μετά….
 
7. Ο τάφος του πατέρα του Πρώτου είναι μπροστά στην Αμφίπολη σαν να συγκρίνουμε ένα σαραβαλάκι με μια Πόρσε. Θα άφηνε ποτέ ο Πρώτος να χτιστεί τάφος δεκάδες φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του πατέρα του για έναν απλό στρατηγό του?????? 
 
Είπαμε δεν είχε και ιδιαίτερη αγάπη για τον πατέρα του, αλλά για λόγους ισχύος και πολιτικής θα ήταν αδιανόητο να γίνει αυτό.
 
 
Βάλτε τα παραπάνω στη σωστή σειρά και πετύχατε τη λύση για την Αμφίπολη. 
 
Το σωστό ερώτημα είναι ένα :
 
Ο Πρώτος ή η μητέρα??? Ή και οι 2???
 
 
ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: