Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

”ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΚΗ”!

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ” ΟΤΙ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΗΝ “ΚΟΠΑΝΗΣΕ” ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ”

karatzaferis-giorgos Το καθεστώς που υπηρετούσε εδώ και δύο δεκαετίες κατάλαβε τώρα ότι του ήταν ενοχλητικός ή μη απαραίτητος και τον έβγαλε στη “σέντρα” για τα “μαύρα”, τα “αδήλωτα”, τις “διαδρομές του χρήματος” αλλά και τα 6.000.000 ευρώ που οι “νταβατζήδες” αποκαλύπτουν και θα αποκαλύπτουν για τα υπέρογκα-όπως εμφανίζονται-περιουσιακά του στοιχεία. 
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πια σε δεινή θέση και οι πληροφορίες μας λένε ότι ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση με κινήσεις αντιπερισπασμού αλλά και προστασίας της τιμής και της υπόληψής του. 

Μία από τις κινήσεις που μαθαίνουμε από το
παρασκήνιο φέρεται να είναι η φυγή του στο εξωτερικό ή αλλιώς ο “αυτοεξορισμός” του σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, πιθανόν στις Βρυξέλλες, εκεί που διατηρεί και πολυτελή κατοικία.

Μιμούμενος-κατά το ίδιο σενάριο-τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα “αυτοεξοριστεί”(άγνωστο είναι εάν θα διαλέξει το ψευδώνυμο “Τριανταφυλλίδης” με το οποίο το΄σκασε για το Παρίσι την περίοδο της Χούντας ο Εθνάρχης)για να παραμείνει και να ησυχάσει εκτός Ελλάδος μέχρι να ηρεμήσουν ή να αγριέψουν κι άλλο τα πράγματα. 

Εάν ασκηθούν εναντίον του διώξεις, θα σκεφτεί πως θα τις αντιμετωπίσει. 

Είτε μέσω των δικηγόρων του είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενώπιον εισαγγελικών ή ανακριτικών αρχών. 

 Πάντως ο έμπειρος πρόεδρος του ΛΑΟΣ, φαίνεται ότι σαν “αλεπού” της πολιτικής που είναι, δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. 

Αλλά θα αιφνιδιάσει για να γίνει ντόρος και να πετάξει αλλού την “μπάλα” αφού φιλικά του πρόσωπα λένε ότι δεν θα την πατήσει σαν τον φίλο του τον Άκη.

ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΉΔΕΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα καθεστωτικών μέσων, σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές, σύμφωνα με το «Βήμα». 

Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει(πάντα, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των ίδιων ΜΜΕ), είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην ποινική του μοίρα ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Αναλυτικά:

Κάτοχος της offshore Catalina Ltd, δήλωνε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το “Πόθεν Έσχες” εκείνης της χρονιάς. Όπως αναφέρει η ίδια κυριακάτικη εφημεριδα, στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. 

Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση “Πόθεν Έσχες”. 

Στον κωδικό “Α1.3″ σχετικά με τη “συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση”, αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται). 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο της δήλωσης από το 1994, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα “πόθεν έσχες” του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως “εταίρος ΕΠΕ” σε επιχείρηση “παροχής υπηρεσιών” με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και ηθικό. 

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξίωμα τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους. Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις “πόθεν έσχες” του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αργότερο ως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των “πόθεν έσχες”), στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: