Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 9/11/2014

Αποκαλυπτικός στο βιβλίο του Τα «31 αξέχαστα χρόνια» ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ όταν σε κάποιο σημείο αποκαλύπτει  ότι ο  αείμνηστος  Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αποδεχθεί την διακυβέρνηση της χώρας από τον έτερο «πολιτικό του αντίπαλο» Ανδρέα Παπανδρέου θέτοντας μερικά βασικά  σημεία που έπρεπε να τηρηθούν χωρίς να διαταράξουν τις ντόπιες και διεθνής συμφωνίες της Ελλάδας όπως:
  •   Την διατήρηση της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ
  •   Την διατήρηση της Ελλάδας στο Ν.Α.Τ.Ο.
Είναι απαραίτητο, είχε πει ο Καραμανλής, μια χώρα να κυβερνάται εναλαξ, από ένα δεξιό κόμμα το οποίο θα συγκεντρώνει τον πλούτο και από ένα αριστερό το οποίο  θα τον μοιράζει στους πολλούς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ 1980!
Γράφει ο Ν Βράχος

Πάλι καλά που λανθάνουσα η γλώσσα ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ την αλήθεια.

Πράγματι λοιπόν: [[Τόσα χρήματα που μας μοίραζαν όλα αυτά τα χρόνια…]]!!!
Εμείς δεν σχολιάζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ !

*Το 1980 ο Αγρότης εθεωρείτο "RES" και δεν τολμούσε να ''σκεφτεί'' να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο ! γιατί ήταν ΜΗ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ !
*Το 1980, η σύνταξη του ΤΕΒΕ ήταν ..500 δρχ. το μήνα !....
*Το 1980, η μισή Ελλάδα έμενε σε παραπήγματα και σε χαλάσματα !
*Το 1980, οι εφημερίδες επωλούντο σε σακούλα και διπλωμένες.
*Το 1980, η Λιάνα ..μας και ο Τέρενς ..μας, γα@@@@αν και έδερναν από εθνικοφροσύνη και χαφιεδισμό.
*Το 1980, ο Αντωνάκης μου "βυθοσκοπούσε" τις προθέσεις και τις ορέξεις του ..ευεργέτη του προκαλώντας τρόμο στη Μεσσηνία.
*Το 1980, ο Εβραιομασσώνος ...αντιπρόσωπος των τσιμεντάδων και των σιδεράδων ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ την Ελλάδα, φυλακίζοντάς την στον Ζισκάρ, ενώ ταυτόχρονα είχε ερημώσει την ύπαιθρο. Η καταστροφή ήταν πρωτόγνωρη, ανυπολόγιστη και καθοριστική για την "πορεία προς την ΠΑΓΙΔΑ".
*Το 1980, οι Έλληνες αντιστασιακοί ανήκαν στην αχρωματοψία του ΜΠΛΕ! και μόνον. Ο ‘’Εθνάρχης’’ ήταν ο εκτελεστής της Ελλάδας και ο καταστροφέας της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.
*Το 1980, το κράτος ήταν, οι ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ της συμμορίας του Μιχαλολιάκου , και των ψευδοπροφητών του ΚΚΕ της αρτηριοσκλήρυνσης και της εκδικητικότητας.
*Το 1980, η δικαστική Χούντα ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ για την Δημοκρατία.
Η..Εθνικοφροσύνη του ..Σανιδά και του ..Κόκκινου ήταν στην ημερησία διάταξη. Η αποκατάσταση των χουντικών και η κατάληψη του κράτους από τους χουντόφιλους ήταν στο αποκορύφωμά της.
Ο Κόκκινος είχε ..μαυρίσει από το άκουσμα του καλπασμού της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας


Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΕΟΣ ΑΝΔΡΈΑΣ !...
==========================
Ένα 17%, σαν αντίδραση και σαν απάντηση στο πρόσωπο Σαμαρά, ήταν αρκετό για να τινάξει στον αέρα τα συμμαζεμένα μυαλά μιας σειράς ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι με χαμηλό προφίλ τόσα χρόνια, ξαφνικά ξεσαλώνουν με μια απίστευτη αλαζονεία. Βλέπω τον Παπαδημούλη ή τον Βούτση και νομίζω ότι βλέπω άλλους ανθρώπους. Δηλαδή αν πάρουν 50% τι θα κάνουν; Θα φορέσουν και το καπέλο του Ναπολέοντα;
Το γεγονός ότι πήραν ψήφο κατά της πολιτικής προσωπικότητας Σαμαρά τους έδωσε το δικαίωμα να ...αεροβαδίζουν;

Ανάμεσα σε διάφορες άλλες αστειότητες, άρχισε να κυκλοφορεί και το αμίμητο ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας… Ο Ανδρέας του ’74 ή του ’81 ας πούμε.

Δηλαδή σε τι, για να καταλάβω; Στη προσωπική χάρη;
Στην εκφορά του λόγου;
Στη γνώση;
Ή τέλος πάντων μόνο σε λεκτικά πυροτεχνήματα τύπου “έξω από εδώ και από εκεί” που είναι στο μόνο που μπορώ να βρω μια ομοιότητα. Η ιστορία, αλλά και η ιστορία των προσώπων επαναλαμβάνεται μόνο ως κωμωδία ή τραγωδία.

Ο Ανδρέας πολύ πριν, από την δεκαετία του ’70, ήταν μια γνωστή προσωπικότητα και ως πολιτικός και ως πρύτανης της Οικονομικής Σχολής του Μπέρκλεϊ.

Ο Αλέξης τι είναι, πρύτανης του 15μελους της Γκράβας;

Όλα τα γκάλοπ πριν από τη Χούντα (που τότε βρισκόντουσαν στη νηπιακή τους μορφή) έδειχναν ότι ο Ανδρέας θα ήταν το πρόσωπο που θα σημάδευε τη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Απλά η Χούντα το καθυστέρησε.

Ο Ανδρέας έσπασε την αστεία γλώσσα των πολιτικών και βγήκε στα μπαλκόνια μιλώντας με έναν διαφορετικό λόγο και εισάγοντας ακόμα και νέους πολιτικούς όρους.
Ο Αλέξης μιλάει μια αποστειρωμένη γλώσσα στην τηλεόραση και στο μπαλκόνι, που αν τη χρησιμοποιούσε σε μια παρέα 35χρονων θα τον θεωρούσαν το λιγότερο περίεργο.

Έχει αποστειρωμένο λόγο και επαναλαμβάνει ανυπόφορα κλισέ, κάτι που μισούσε ο Ανδρέας. Διάβαζα στα ΝΕΑ σήμερα ότι έχει ξεπατικώσει μια σειρά συνθημάτων του Παπανδρέου.
Ο λόγος όμως που εκφέρει ένας πολιτικός, δεν είναι τα συνθήματα.
Άλλωστε την ατάκα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»
τη λέει και ο Καμμένος
και η Χρυσή Αυγή.
Τώρα που είπα Καμμένος βλέπω ότι και αυτός θέλει να Ανδρεΐσει…

Ανώνυμος είπε...

Το μάθημα από τον Ανδρέα
Του Πασχου Μανδραβελη

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να γίνει ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Ή, έστω, συνεχιστής του. Δεν είναι μόνο το ζιβάγκο που φοράει από καιρού εις καιρόν. Είναι και κάποιες αποστροφές του λόγου του που το ....πιστοποιούν. Πέρυσι (4.5.2012) μίλησε στην Αχαΐα, στην «κοιτίδα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», όπως τη χαρακτήρισε. Στην Πλατεία Συντάγματος τον περασμένο Ιούνιο θύμισε στους (λίγους) συγκεντρωμένους ότι εκεί «ο λαός το ‘81 πανηγύρισε την Αλλαγή» (16.6.2013). Τον Ιούλιο υπερασπίστηκε την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στην επίθεση που έκανε ο κ. Μάκης Βορίδης.

Καλά κι άγια είναι όλα αυτά -κάθε νέος πρέπει να έχει κάποια πρότυπα στη ζωή του- αλλά αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε να του θέσει κάποια ερωτήματα. Τα αντιγράφουμε από ομιλία του στη Βουλή που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 1985 κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Ρωτούσε λοιπόν τους σύγχρονούς του, επαναστατημένους της Προόδου, ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα ερωτήματά του δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι αριστερή η πολιτική που συντηρεί την απασχόληση σε κλινικά νεκρές επιχειρήσεις ή σε μη βιώσιμους κλάδους που στηρίζονται σε συνεχείς επιδοτήσεις οι οποίες πληρώνονται από το κοινωνικό σύνολο; Είναι αριστερή μια πολιτική ασφυκτικών διοικητικών ελέγχων στην αγορά; Γιατί η αγορά πάντα εκδικείται... Δεν είναι ασφαλώς αριστερή μια πολιτική εσωστρέφειας και άρνησης κάθε μορφής συμμετοχής στον ανταγωνισμό. Σ’ αυτά τα θέματα πρέπει να τοποθετηθούν τα πολιτικά κόμματα, τα κόμματα στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς προτείνουν, τι καταγγέλλουν. Αυτό είναι βασικό για την ύπαρξη ενός αποδοτικού εθνικού διαλόγου».

Η ομιλία του αυτή καθώς και το σκληρό πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτοκριτική για την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική με δανεικά που άσκησε την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του. Οταν τα έλεγε αυτά ο Ανδρέας Παπανδρέου η χώρα ζούσε τη μίνι χρεοκοπία του 1985. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας ήταν βαρύ. Περιελάμβανε υποτίμηση της δραχμής κατά 15% και πάγωμα μισθών και συντάξεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 20%. Για την κριτική που γινόταν στο «μνημόνιο» εκείνης της εποχής ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι «υπάρχει μια φοβερή σύγχυση. Τα μέτρα χαρακτηρίζονται είτε δεξιά, είτε κεντρώα, είτε αριστερά. Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε εμείς είναι σταθεροποιητικά, όχι συμβολής σε αύξηση του κέρδους, αλλά συμβολής στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, στην οποία συμμετέχει άμεσα ο Ελληνας πολίτης, στον αγρό ή στο εργοστάσιο ή στο γραφείο».

Το πρόβλημα λοιπόν με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ότι αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ότι δεν έμαθε αυτά που κατάλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν είδε το 1985 τη χρεοκοπία με τα μάτια του: «Ο ιδιωτικός τομέας», έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ «θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι ο δημόσιος τομέας όπως είναι σήμερα είναι σε θέση να αναλάβει και ευθύνες που σήμερα έχει ο ιδιωτικός τομέας. Λέμε μια πραγματικότητα...».

Κάποιος είχε γράψει ότι το μόνο που μας μαθαίνει η Ιστορία είναι πώς να κάνουμε καινούργια λάθη. Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον είναι ότι δεν διαβάζει Ιστορία και γι’ αυτό επιμένει στα παλιά λάθη. Το θέμα όμως είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση, δεν πρέπει η χώρα να πληρώσει και πάλι τα δίδακτρα με μια νέα χρεοκοπία...

http://news.kathimerini.gr/

Ανώνυμος είπε...

Εμείς, που πορευτήκαμε με τον Α. Παπανδρέου από την 3η του Σεπτέμβρη 1974

και αποτελούμε τον κορμό του λεγόμενου «ιστορικού ΠαΣοΚ», δηλώνουμε σε όσους επιχειρούν να πλαστοπροσωπήσουν η και να αντιγράψουν τον Α. Παπανδρέου, ότι ΠαΣοΚ και Α. Παπανδρέου ταυτίζονται, δεν τεμαχίζονται, δεν διαχωρίζονται και κυρίως, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τα καπηλεύεται.

Όμως κάποιοι με διάφορα επικοινωνιακά τρικ, χρησιμοποιώντας αποσπασματικά συνθήματα του Ανδρέα και του ΠαΣοΚ, επιχειρούν να παίξουν με το συναίσθημα της λαϊκής βάσης του ΠαΣοΚ και εννοώ αυτούς, που έχω ονομάσει μπλοκ της «Νέας Εθνικοφροσύνης», με επικεφαλής την «Αριστερή Εθνικοφροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της, κ. Τσίπρα.

Της «Αναρχοδεξιάς Εθνικοφροσύνης», του κ. Καμμένου και της «Ακροδεξιάς Εθνικοφροσύνης» του κ. Μιχαλολιάκου.

Όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Λαϊκή κυριαρχία», «Κοινωνική Δικαιοσύνη», αποτελούν αναπόσπαστα και αδιαίρετα συστατικά του ΠαΣοΚ και της ιστορίας του.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του μπλοκ των «Νέων Εθνικοφρόνων», επιχειρεί να σπεκουλάρει πάνω στην βαθιά κρίση που περνά η κοινωνία και ο λαός μας, παίζει δηλαδή, με τον πόνο του λαού μας.

Πρέπει όμως να γνωρίζει, ότι «το ραντεβού με την ιστορία», δόθηκε μόνο μια φορά, στις 18 Οκτώβρη 1981 με το ΠαΣοΚ και τον Α. Παπανδρέου.