Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

«Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών»


wffgghghΓράφει η Θάλεια Χούντα
Με το Ν. 3448/2006 όπως αντικαταστάθηκε με το Ν. 3938/ 2011 συστάθηκε Εθνική Ομάδα με τον διακριτικό τίτλο «Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών», με σκοπό την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων από ατυχήματα, καταστροφές, εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες, στις περιπτώσεις που ο αριθμός των θανόντων προσεγγίζει ή υπερβαίνει τους τριάντα.


Η Ομάδα αυτή στελεχώνεται υπό την διοίκηση ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από αστυνομικό προσωπικό, ιατροδικαστές, τεχνολόγους, ραδιολόγους, ακτινολόγους, χημικούς τοξικολόγους, βιολόγους και οδοντιάτρους. Επίσης, η Ομάδα αποτελείται από το Στοιχείο Διοίκησης και πέντε Μονάδες, εντός των οποίων λειτουργούν Επιτροπές. Η θητεία των μελών είναι τριετής και ανανεώνεται χωρίς χρονικό περιορισμό με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα την Ομάδα αυτή, η οποία στην πράξη δεν έχει κάνει την εμφάνισή της, όπως και από την αρχική της σύσταση – είχε τεθεί σαν αναγκαίος όρος η ύπαρξή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Και επειδή δεν μας έχει συνηθίσει η τηρούμενη πρακτική σε τέτοιες ημερίδες άνευ λόγου και αιτίας, τίθεται ευθέως το ερώτημα στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Περιμένετε κάτι να συμβεί και αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε με την συγκεκριμένη Ομάδα; Και αν περιμένετε, τι είναι αυτό; Το ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, μόνο ανησυχία δημιουργεί και οφείλει η κοινωνία να γνωρίζει προκαταβολικά κάποια σοβαρά πράγματα. Αντί να μετράτε θύματα, καλύτερα είναι να μας πληροφορείτε ζωντανούς. Έπεται συνέχεια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !