Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τι σημαίνει η παραίτηση Ψυχάρη για τον Σαμαρά

samaras_psicharisΚεραυνός εν αιθρία ήταν η παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη από βουλευτής της ΝΔ. Αν και ο ίδιος δεν έκρυβε την ενόχλησή του το τελευταίο διάστημα επειδή δεν αξιοποιήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις δύο παραιτήσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί πάντως εκτιμούν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η παραίτηση του πρώην βουλευτή της ΝΔ. Υπενθυμίζουν ξανά το σενάριο που έπαιξε και πέρυσι το καλοκαίρι περί αντικατάστασης του πρωθυπουργού προκειμένου να εκλεγεί νέος ο οποίος θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους 180 για την προεδρική εκλογή.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι οι Αντώνης Σαμαράς ότι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε και η παραμονή του στην πρωθυπουργική καρέκλα μόνο κακό κάνει. Μάλιστα εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα το συγκρότημα του ΔΟΛ θα αρχίσει να κλιμακώνει την κριτική του στην πολιτική που εφαρμόζει ο Α. Σαμαράς.
«Βράζει» η ΝΔ
Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ είναι βαρύ, οι βουλευτές βλέπουν πλέον ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν , ενώ όποτε και αν γίνουν εκλογές θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι από τους 127 σημερινούς βουλευτές της ΝΔ θα επανεκλεγούν μόλις οι 30 αφού το δεύτερο κόμμα θα εκλέξει το πολύ 70 με 72 βουλευτές.
Οι υπόλοιποι, περίπου 40, οι οποίοι θα εκλεγούν, θα είναι νέοι βουλευτές καθώς η βάση της ΝΔ θα θελήσει να τιμωρήσει όσους δεν πάλεψαν για να καλυτερέψουν τη ζωή των πολιτών.
Το κείμενο παραίτησης του Α. Ψυχάρη (Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014)
«Αποφάσισα σήμερα να υποβάλω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.
Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι, δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα.
Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.
Έπειτα από δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός.
Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω στις εκλογές του 2012 με τους συνδυασμούς του κόμματός μας.
Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.
Ανδρέας Στ. Ψυχάρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: