Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ανακαλύπτοντας την ανακαλυπτική εκπαίδευση

Εμφάνιση σεμινάριο εεφ 1.jpg Ένωση Ελλήνων Φυσικών ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Καινοτόμα εργαλεία όπως η ρομποτική, η δημιουργία μιας μακέτας, ένα πείραμα , ή η ψηφιακή περιήγηση σε ένα μουσείο μπορούν να μετατρέψουν το μάθημα στη σχολική τάξη , σ ένα ενδιαφέρον βίωμα.
Αυτός είναι και ο στόχος του Συνεδρίου με θέμα "ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΉ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ" που φέρνει την καινοτομία μέσα στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων του σχολείου: Δημοτικό, Γυμνάσιο , Λύκειο.

INSPIRINGSCIENCE
"Η ανακαλυπτική μέθοδος περιλαμβάνει τα σχολικά εγχειρήματα , τα σχολικά εργαστήρια, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη σύνδεση Μουσείων και Κέντρων Διάδοσης και Επιστήμης, τη σύνδεση σχολείου με επιστημονική έρευνα, η ανακαλυπτική μάθηση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι" λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης και συμπληρώνει: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή ακραίο στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε να μιλάμε για καινοτομία στην τάξη. Υπάρχουν όμως τα εργαλεία και επιπλέον οι χρηματοδοτήσεις μέσω των ΕΣΠΑ όπου μπορεί η επιτροπή του σχολείου να συντάξει "τεχνικό δελτίο" και μέσω και του Δήμου να τύχει χρηματοδότησης" .
Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ "Διόφαντος' και την "Ελληνογερμανική Αγωγή" στο ARCADIA HOTEL στην Κομοτηνή  28-29 Νοεμβρίου .
Stelina Margaritidou

Δεν υπάρχουν σχόλια: