Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!

Ο Σαμαρας γατζωμένος στην κυβερνητική ηλεκτρική καρέκλα θέλει πάση θυσία να γίνει ψητός το Μάρτιο...

Κάποιοι του ζητούν να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να μην πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ αφού τον Μάρτιο είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει με πάνω από 10 μονάδες διαφορά και θα έχει τους 151 βουλευτές. Αλλά ο Σαμαράς αρνείται να δεχθεί ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος και δεν θέλει να παραδώσει την εξουσία στον Α.Τσίπρα. Προτιμάει την συντριβή τον Μάρτιο.
 Εν τω μεταξύ ο Τσίπρας πήρε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό του τόπου κάνοντας πρόταση-τρίπλα για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά με την προϋπόθεση να οριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Έτσι αποσυνδέει την προεδρική εκλογή με την προσφυγή στην κάλπη και στριμώχνει τον Α.Σαμαρά, ο οποίος αιφνιδιάστηκε   σήμερα ακούγοντας την πρόταση αυτή και έτρεξε ασθμαίνοντας στο προεδρικό μέγαρο για να πει τι νομίζετε;


Ότι δεν θέλει να γίνουν εθνικές εκλογές... Αλλά, αυτό πλέον δεν είναι στο χέρι του αφού ο Καμμένος και ο Κουβέλης ξεκαθάρισαν τις τελευταίες ώρες ότι δεν ψηφίζουν πρόεδρος της Δημοκρατίας όποιον και να προταθεί. «Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής. Όχι επειδή δεν σεβόμαστε τον θεσμό αλλά επειδή η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Καμένος.

Ωστόσο ο Σαμαράς προχωρεί ακάθεκτος για τον γκρεμό (φωτο).

Θέλει να παραμείνει στην εξουσία ενώ:

Τα επιτόκια των ομολόγων ξεπέρασαν το 8%, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις «αγορές», το Χρηματιστήριο κατέρρευσε κατά 14%, το  stress test στις τράπεζες κατέληξε σε «φιάσκο», οι «μαύρες τρύπες» στα κεφάλαια των τραπεζών χάσκουν επικίνδυνα πάνω απ΄το κεφάλι της ελληνικής οικονομίας.

Οι εξελίξεις στη Κύπρο, η αδιαλαξία της Τουρκίας και ο επεκτατισμός της κάνουν την ευρύτερη περιοχή να θυμίζει πυριτιδαποθήκη, με απροσδιόριστο ακόμη το που βρίσκεται το μοιραίο σπίρτο που θα την τινάξει στον αέρα.

Τέλος η "αξιολόγηση" της τρόϊκα  που όπως πάντα είναι ένας ωμός εκβιασμός, προϊόν της συνολικής, στρατηγικής κατάρρευσης των ευρωπαϊκών οικονόμιών, προϋποθέτει την ψήφιση νέων σκληρών μέτρων. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, τα εργασιακά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το ασφαλιστικό, είναι τα δηλητήρια στο επόμενο «πικρό ποτήρι» για τον λαό.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς; Τι θα κάνει ο Σαμαράς; Όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντίπαλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, του λένε να φύγει, να εγκαταλείψει την ηλεκτρική καρέκλα της κυβέρνησης  (αυτός της πέρασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια των μνημονίων) αλλά αυτός επιμένει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο οπότε όμως θα γίνει κάρβουνο!

Τέτοιο μαύρο δεν θάχει φάει άλλος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???

Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009, η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες, Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.
Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα. Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.

Ανώνυμος είπε...

*Τον Θαλασσο- κουνημένο με αφορολόγητα σε οφσόρς κότερα, Πάνο,
τον πληρώνουμε πάνω από είκοσι(20) !
χρόνια χωρίς να έχουμε ακούσει ΠΟΤΕ!!! τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια εκτός από το ‘’ΚΛΕΙΣΙΜΟ’ της ΕΛΙΝΤΑ Α.Ε που κατηγορήθηκε για απιστία, εκτός των κέρδη του από το χρηματιστήριο, εκτός τις επιβαρύνσεις του δημοσίου με απεριόριστες ΑΧΡΗΣΤΕΣ ! μετακινήσεις με ελικόπτερα τόσο ιδιωτικών εταιρειών , όσο και του στρατού.

**Εκτός από τηλεφωνικές συνομιλίες ανθρώπων της νύχτας και του υποκόσμου που αναφέρουν το όνομα του, και έγινε η αιτία να παραιτηθεί ο δντης της ΕΥΠ και βουλευτής Κοραντής, τηλεφωνικά από τον υπερυπουργο της οικονομικής μας καταστροφής, ανεπρόκοπο Παυλόπουλο.

**Κι όμως μιλάει για παραγωγικότητα και για ..επενδύσεις ! για κατασκόπους , για επισκόπους, για ναρκοπέδια(όχι για Βατοπέδια), για κουμμουνιστές, για εθνικιστές, για δημοκράτες και τρομοκράτες, που είναι ΟΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ! εκτός εάν δηλώσουν ψηφοφόροι του.

**Υπάρχουν ψηφοφόροι του Πάνου ? ‘’ ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ»»
Μιλάει τόσο ‘’εξειδικευμένα’’ ..οικονομικά που ζαλίζει πρώτα από όλους τον εαυτόν του, και ευνόητο είναι να μη μπορεί ΠΟΤΕ να επαναλάβει όσα είπε.
Βέβαια το ..πλήθος των πτυχίων εσωτερικού και εξωτερικού και πιθανόν και ..τρίτων χωρών, του δίνουν χώρο να ελίσσεται με τον εαυτόν του , στο ίδιο δωμάτιο και χωρίς να έχει ομολογήσει ,ότι τον ..τράκαρε !

**Είναι ,όπως λέει ο λαός μας, τρέχει μόνος του και έρχεται..δεύτερος??

Αυτός ο φέρελπις ,άλλοτε μη ευτραφής νεανίας, που ο διάβολος( Μητσοτάκης) για λόγους ,που αρκετοί γνωρίζουν, τον έρριξε στη πολιτική , υπό την προσωπική του ..εποπτεία.

Σήμερα γλείφει σαν πεινασμένος λύκος, χρυσαλήτες ψηφοφόρους για να τους δελεάσει.
Βέβαια δεν είναι διόλου απίθανο, κάποιο να πείσει.

Εδώ ‘’έπεισε’’ τον άλλο ετερόφωτο αστέρα της του κόμματος των ‘’τεκμαρτών’’ ψηφοφόρων.
Και τακίμιασαν εκτός από την προϊστορία τους, στην εργατικότητα και στην προσφορά , και στα ιδεολογικά τους..πεπρωμένα.
Ο κυνηγός της τρομοκρατίας Πάνος, ο εμβολιασμένος από μικρός για την γρίπη, με τον κινούμενο παρακρατισμό των κουκουλοφόρων του Αλέξη θα επιστατούν εναλλάξ στους χώρους παροχής ‘’κοινωνικών προσφορών’’ των Εξαρχείων, της ομάδας των κληρονόμων της προσωπικής γονικής αποτυχίας και κοινωνικής δυστυχίας.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.

Ζητάει ψήφο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με όλη την αλυσίδα της παράνομης παρέας. Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας?
Δεν είναι πρόκληση και προσβολή να ‘’ξεχνούν’’ τη βρωμιά και την υπονόμευση εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αποτύχει και να ‘’καταλάβουν’’ την εξουσία?
Δεν ντρέπονται να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τη νόμιμη κυβέρνηση με την παρέμβαση και την καθοδήγηση ξένων. Δηλαδή οι Προδότες ξαναγύρισαν την Ελλάδα στην εποχή της ΕΡΕ?
Θα ανεχόμαστε όλους αυτούς τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες της επιβεβλημένης πολιτικής ‘’στείρωσης’’???
Ο Σαμαράς και ο Τσίπρας με συμπαραστάτη στην βρώμικη ανατροπή, ταυτίστηκαν ως τα πολιτικά ‘’ΜΗΔΕΝΙΚΑ’’.
Καλά δεν έχουν φιλότιμο να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ όλοι οι πρωτεργάτες του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ και να φύγουν και από την Ελλάδα??
Κύριε Τσίπρα τι περιμένεις, να ανέβεις σε ‘’ κλεμμένες ’’ πολυθρόνες που δεν σου ανήκουν? Καλά δεν ντρέπεσαι που ‘’ΑΜΟΛΥΣΕΣ’’ τους Λαφαζάνηδες να μας πείσουν ότι είσαστε …μεγάλο κόμμα. Αρουραίοι και τυφλοπόντικες ήταν πάντα η ‘’κομματική σας ράτσα’’ απολειφάδια του βρώμικου 89.

Θα επιτρέψουμε και πάλι στον κάθε …Πάνο
να παράγει και να αναπαράγει επικίνδυνους πολιτικούς ιούς προσωπικής αποβλάκωσης και περιβαλλοντικής μόλυνσης?

Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε;
Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;
Ποιος άραγε θα ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας μας?

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώθηκε πλήρως ,
τόσο για τις επιλογές του, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τους νόμους κατά της διαφθοράς και της διακίνησης βρώμικου χρήματος, όσο και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγώνα που κατέβαλε στην προσπάθειά του να μην πτωχεύσουμε. Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρο ότι ο λαός γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα και λίγο- λίγο μαθαίνει για όσους ασέλγησαν εναντίον του.

Βλέπει, ότι όλοι αγωνίζονται ΣΗΜΕΡΑ να εφαρμόσουν το οικονομικό πρόγραμμα του Πασόκ, αλλά η
ΔΙΧΡΟΝΗ υπονόμευσή του, επιδείνωσε την κατάσταση της χώρας και σήμερα απαιτούνται, ΠΟΛΥ ΠΙΟ δύσκολα μέτρα και θυσίες, που θα είχαν αποφευχθεί ! αν όλοι αγαπούσαν την Ελλάδα και όχι την… πολυθρόνα της διακυβέρνησής της.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, είναι ακόμη διχασμένοι, αισθάνονται απογοητευμένοι , προδομένοι και ζουν κάθε μέρα το μαρτύριο της ΑΘΛΙΑΣ και πρόστυχης προπαγάνδας των ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ......

Ο Παπανδρέου μίλησε για το ΑΥΡΙΟ... μίλησε για τον αγώνα που πρέπει να δώσει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη.

Ο Παπανδρέου δεν θέλησε να αποτινάξει κανένα βάρος από πάνω του... Απλός, λιτός, αλλά παράλληλα ώριμος και με προτάσεις για το μέλλον.
Το μέλλον της χώρας αλλά και των χωρών της Ευρώπης, έδειξε τη στόφα του μεγάλου ηγέτη και οραματιστή.

"Ναι, μιλάω για αρχές
όπως η συμμετοχή του πολίτη, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η αλληλεγγύη, κράτος λιτό στην λειτουργία-πλούσιο σε αποτέλεσμα, βιώσιμη παραγωγή πλούτου και δίκαιη αναδιανομή του.