Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κωνσταντίνος Μανίκας – ο Μαθητής που αφησε άφωνο όλο το facebook!

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
Τι λέτε;;;;;
Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.
- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;

- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;
Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου , σ όλη τη χώρα.
Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.
Όποια υποχώρηση και να κάνετε , όποια νίκη της κυβέρνησης , θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι , να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Στους γονείς , τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;
Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;
Από αύριο κιόλας , καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι , ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας ,το γέλιο των παιδιών σας.
ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου…
**Το κείμενο αλιεύθηκε από το facebook
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΝΙΚΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ???
Γράφει ο Ν Βράχος

‘’Αντιμνημονιακό μέτωπο’’ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ .Το παρά φύσει ‘’εξάμβλωμα’’.

Ο Σύριζα του Αλέξη των ζιζανίων, ο ΑΝΕΛ του Πάνου, των πολλών τρικυμιών εν κρανίω και η εταιρεία των ‘’τελείων εγκλημάτων’’ της Σάρας, της Μάρας και του κακού συναπαντήματος αποφάσισαν να διαμοιράσουν τα ιμάτιά μας εαυτοίς…!

Έτσι , από κοινού και αδιαιρέτως μέχρι την παραμονή των εκλογών, ένας κομμουνιστής του δεκαπενταμελούς Κολωνακίου, ένας φαταούλας απολιτικός, απολίτιστος ακροδεξιός ιδεογλύφτης ακραίων εκφράσεων, ανεξαρτήτων μεταξύ των και ουδόλως λογικώς συνεργαζομένων, και η οργάνωση των εκπαιδευμένων δολοφόνων ,των μπράβων της νύχτας και των φονιάδων του παρακράτους, ορκίστηκαν στο ’’αίμα’’ μας να σώσουν τα τομάρια τους ‘’πάσει θυσία μας’’ !!

Ένας ακόμη νεκρός στο βωμό του λαϊκισμού και της μαύρης προπαγάνδας για την κατάληψη της εξουσίας της ομάδας του πολιτικού ‘’ BABY LINO’’…

Δεν με νοιάζει αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, έτσι λένε συνήθως , οι..αντιμνημονιακοί ‘’ιατροδικαστές’’ και ηθικοί αυτουργοί της σημερινής κατάντιας της Ελληνικής οικονομίας.
Και εμείς αφελώς ρωτάμε:
Δεν σκέπτονται τίποτε??? Δεν ντρέπονται κανέναν? Δεν έχουν τύψεις για τόσους ανθρώπους που από το πρωί μέχρι το βράδυ τους ψήνουν το ψάρι στα χείλη από την προπαγάνδα, την προβοκάτσια το ‘’πεισιθανάτιον άγος’’???

Ποιο είναι εκείνο το θαυματουργό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν ώστε να σωθούμε,
αφού είναι οι «πατέρες’’ και εκτελεστές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ???

Πως θα πείσουν τον κόσμο να πληρώσει και αυτά ακόμη που ίσως μπορεί, όταν οι κρουνοί του λαϊκισμού έχουν πληρώσει όλα τα κενά, για κάθε εθνική και υπερεθνική προσπάθεια διάσωσης, επιβίωσης δια της προσωπικής μας συμμετοχής?

Ποιος πιστεύει, ότι σήμερα πολιτικοί με τόσα χρήματα όπως ο πολιτικός μπουρδολόγος Πάνος Καμμένος, δεν πληρώνουν ..επειδή δεν έχουν, κι όχι επειδή θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση και πιθανόν να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ κάποιο αδαή ψηφοφόρο???

Και όταν ακούς μέσω τηλεοράσεως τον Καμμένο,
να ‘’εξορκίζεται’’ ότι δεν έχει να πληρώσει ΣΗΜΕΡΑ, μέρος της εφορίας του, μπορούν να πείσουν τον λαό μας ότι ‘’ΑΥΡΙΟ’’(;) θα κάνουν καλή διαχείριση στην οικονομία της χώρας, όταν σήμερα μας ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ και οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό???

Είναι δυνατόν αυτοί να μπορούν να εμπνεύσουν , να καθοδηγήσουν τους Έλληνες για ένα καινούργιο αύριο??

Αλήθεια είναι τόσο ..φτωχός και χρηματικώς ο Πάνος ,( εκτός τω πνεύματι), ή, έχει τόσα πολλά που του δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας, και κάθε βράδυ ξενυχτά μετρώντας τα???.
Κι όταν ο ανθυπολιτικός κατακαμμένος , δηλώνει αδυναμία –άρνηση πληρωμής ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ, , τότε γιατί εγώ να πληρώσω?

Κι όταν ο Στρατούλης μου λέει, ότι δεν πληρώνανε και δεν πληρώνουν σήμερα, όσα έχουν υποχρέωση και ‘’δημιουργούν ‘’ κίνημα, ομάδα, φράξια, : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !! πως θα με πείσετε τώρα να σας πληρώσω, ΑΝ(????) οι ΗΛΙΘΙΟΙ συμπατριώτες μας πειστούν, ότι Τσίπρας-Καμμένος και χρυσοφονιάδες, μπορεί να συνεννοηθούν και να λειτουργήσουν καλλίτερα από το σημερινό χάλι Σαμαρά –Βενιζέλου???

Και αυθόρμητα ο νούς μας επιστρέφει σε εκείνους τους πολιτικούς που θυσιάστηκαν για να μας σώσουν.
Στο Γιώργο Παπανδρέου και στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ ‘’κηπουρούς’’ του !!!

Ανώνυμος είπε...

Ακροδεξιοαριστεροί ,
λάτρεις της δικτατορίας, της αναρχίας, της καταστροφής, του εμφυλίου και της διχόνοιας, αγωνίζονται να διαλύσουν την Ελλάδα μας, ικανοποιώντας ξεπουλημένες δεσμεύσεις, και εθνικές προδοσίες .Σε μια εποχή που ελπίδα κτυπιέται αλύπητα και ανορθόδοξα , σε μια εποχή που όλοι μας ζητάμε μιαν άκρη να πιαστούμε, έρχονται αυτά τα απάνθρωπα χαμίνια να ‘’πατήσουν πάνω στην εθνική μας πληγή’’, να την ματώσουν, για να ικανοποιήσουν τα ναζιστοφασιστικά τους ένστικτα και την απάνθρωπη κτηνωδία τους.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα και η δημοκρατία αγωνίζονται να επιβιώσει ο λαός μας, αυτοί μόνοι ! ολίγοι και βρώμικοι! ξαναφορούν τις κουκούλες της ντροπής και της προδοσίας. Βλέπεις, το αίμα νερό δεν γίνεται, όταν μάλιστα είναι τόσο πολύ και τόσο έντονο που συνάδει με τα κληρονομικά και νυχτερινά τους βιώματα.
Είναι οι απόγονοι εκείνων που μάτωσαν την πατρίδα μας.
Είναι οι απόγονοι εκείνων που πρόδωσαν τους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Επισημαίνουμε έτσι, ότι..
από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Δηλαδή 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. που πήγαν χαμένα και..πληρωμένα!!!!

Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί.
Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
Το κλείσιμο των εργοστασίων και της βιομηχανίας ήταν αναπόφευκτο.( Πατραϊκή, Νισσαν, Οπελ, Μερσεντες, Πιρελλι, και χιλιάδες ακόμη λόγω της συνδικαλιστής ιδιοτελούς πορείας και τακτικής..
Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων.