Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο gorganews και τη δημοσιογράφο του Λούρου Σταυρούλα, δήλωση του προέδρου κ. Γιαννόπουλο («Χαμόγελο του παιδιού») για την υπουργική απόφαση

Ρεπορτάζ: Λούρου Σταυρούλα
Κεραυνός εν αιθρία έπεσε χτες η απόφαση του υπουργείου εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.
Σύμφωνα με τον κύριο Κώστα Γιαννόπουλο «λουκέτο» θα μπει στα σπίτια του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα το υπουργείο ζητά να γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός εργασίας, κύριος Βασίλης Κεγκέρογλου είπε πως υπουργική απόφαση θα εκτελεστεί σε διάστημα 3 χρόνων και εφόσον υπάρχει αυτό το χρονικό περιθώριο τυχόν λάθη θα διορθωθούν.
Το gorganews επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του παιδιού» για να μας πει αν ισχύει η υπουργική απόφαση αλλά και την εξέλιξη της.
«Βεβαίως και ισχύει η απόφαση. Μια απόφαση με παράλογες απαιτήσεις και απαρχαιωμένες νοοτροπίες. Είναι απαράδεκτο να χωρίζονται τα αδέρφια. Όχι στην ιδρυματικοποίηση των παιδιών. Εμείς σαν «Χαμόγελο του παιδιού» επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό εργασίας, κύριο Γιάννη Βρούτση  αλλά και με το Μαξίμου και μας διαβεβαίωσαν  ότι θα κοιτάξουν να κάνουν ότι το καλύτερο για το θέμα μας. Πάνω απ’ όλα τα παιδιά».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

« COMEBACK του πρωθυπουργού της χρεοκοπίας»

Για «comeback του έλληνα πρωθυπουργού της χρεοκοπίας» κάνει λόγο άρθρο της Frankfurter Rundschau με αφορμή τα σενάρια περί υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζει, «για πολλούς Έλληνες το όνομα Κώστας Καραμανλής δεν ηχεί καλά. Ο πολιτικός οδήγησε το 2009 ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ την Ελλάδα στο χείλος της κρατικής χρεοκοπίας. Αυτό δεν εμποδίζει τους κομματικούς φίλους του συντηρητικού πολιτικού να φέρουν το όνομα του Καραμανλή και πάλι προς συζήτηση για την ανάληψη ενός υψηλού αξιώματος». Το δημοσίευμα εκτιμά ότι η συνάντηση του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ξενοδοχείο Χίλτον πυροδότησε τις εικασίες για υποψηφιότητα του πρώτου.

Πάντως, όπως υπογραμμίζεται, ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καραμανλή θα προκαλούσε έκπληξη. «Το όνομα Καραμανλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική καταστροφή στο πεδίο του χρέους»,τονίζει ο αρθρογράφος. Όπως επισημαίνει, ο όρος greek statistics είναι πλέον γνωστός στις Βρυξέλλες μετά τα εξωραϊσμένα οικονομικά στοιχεία του τέλους της δεκαετίας του '90, που επέτρεψαν στη συνέχεια την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το άρθρο, «κανείς δεν παραποίησε τα δημοσιονομικά στοιχεία τόσο ανερυθρίαστα όσο ο Καραμανλής».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο κ. Καραμανλής «ξεκουράζεται στη βίλα του στη Ραφήνα από τα χρόνια της διακυβέρνησης», ενώ επιλέγει τα πίσω έδρανα του κοινοβουλίου. «Στο περιβάλλον του Καραμανλή λέγεται ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα. Όμως η άρνηση ακούγεται ανεπαρκής όσο δεν την επιβεβαιώνει ο ίδιος», σχολιάζει ο αρθρογράφος κλείνοντας.

To ρεπορτάζ αποδίδει στα ελληνικά η Deutsche Welle. Ελπίζω να της επιτεθούν άμεσα σπουδαίοι πολιτικοί άνδρες όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτι, πάρτι, στις 7 του Μάρτη»
Το σύνθημα της νίκης Καραμανλή στις 7 Μαρτίου συνοδεύτηκε από πραγματικό πάρτι και αυτό διαπιστώνεται εύκολα στο παραπάνω γράφημα [via tovima] στις ενδονοσοκομειακές, εξωνοσοκομειακές και φαρμακευτικές δαπάνες. Στη μελέτη του ΟΟΣΑ διαπιστώνεται 73% αύξηση στη δημόσια δαπάνη υγείας, 79% αύξηση στην ενδονοσοκομειακή δαπάνη που από 3,7 δις ανέβηκε στα 7 δις, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη ανέβηκε κατά 44% και έφτασε τα 5,2 δις...
Τα αμείλικτα νούμερα της σπατάλης είναι αποδεικτικά στοιχεία χρεοκοπίας και η χρονική αντιστοίχιση με την εκάστοτε κυβέρνηση αποδεικνύει τις ευθύνες. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός δε συνήθισε να κρατά τις αποδείξεις εκείνες τις εποχές. Κακές συνήθειες που οδήγησαν σε λάθος απόδοση ευθυνών.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΄Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ???
Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ύποπτα βρώμικα και με πολύ ανεξήγητο τρόπο και σχέδιο, αφού γνώριζαν από το 2007 με κάθε λεπτομέρεια ότι, το 2009 θα είχαμε χρεοκοπήσει επίσημα, και στην ουσία θα είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης. Αλλά το πιο βρώμικο και άνανδρο της υπόθεσης, είναι αφού λιποτάχτησαν γνωρίζοντας τα χάλια τους και τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, επιχείρησαν να τα ‘’φορτώσουν’’ στις πλάτες του Πασόκ, που βρισκόταν στην εξουσία …είκοσι ημέρες !!!! αφού εν τω μεταξύ , ΟΛΗ Η ΚΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ και τα χρήματα τους , μαύρα και άσπρα, ‘’ΠΕΤΟΥΣΑΝ’’ με κάθε τρόπο για τις ξένες τράπεζες του κόσμου.
Αν όμως , το 2009 τον Οκτώβριο, δεν γίνονταν εκλογές και παρέμενε η κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία, ποιος θα μας πει τι θα συνέβαινε?
1. Θα μπορούσε να δανείζεται αφού ήδη το έλλειμμα ήταν 35 δις για να επιβιώσουμε, και για τα χρέη πάνω από 60 δις. ευρώ, χωρίς τα νέα έξοδα που κάθε μέρα δημιουργούνταν?
2. Θα προσέφευγε στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ για να πάει δάνειο με όλες τις συνέπειες περί εφαρμογής μέτρων μειώσεως του ελλείμματος , ή ,
3. Θα άφηνε τη χώρα να χρεοκοπήσει και να γίνουμε μία νέα Αργεντινή?
Τι ακριβώς θα συνέβαινε ποιος καλόπιστος γνώστης του θέματος θα μπορούσε να μας δώσει μερικές απαντήσεις?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ..ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, KAMMENOΣ ...
Όπως θα παρατηρήσετε, ακόμα και τώρα , δεν έχει γίνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για την αλητεία πρόσληψης του υπαιτίου της χρεοκοπίας της χώρας Γιάννη Παπαθανασίου, υπουργού του δραπέτη Καραμανλή.
Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τα οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβαν αθροιστικά το 33% των ψήφων θεωρούν ήσσονος σημασίας απ' ότι φαίνεται τον διορισμό Παπαθανασίου και καταπιάνονται ναι μεν με άλλα σοβαρά θέματα, αφήνοντας ωστόσο ελεύθερο το παιχνίδι στη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία έχει μια προφανή στόχευση:

Την αθώωση της περιόδου Καραμανλή και την μη σύνδεση της με την χρεοκοπία της χώρας. Ποιο ήταν το κυρίαρχο αφήγημα; Ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του "χρεοκόπησαν" την χώρα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και όχι ο Καραμανλής και η κυβέρνηση των Λιάπηδων, Αλογοσκούφηδων, Βουλγαράκηδων, Παπαθανασίου, Στυλιανίδηδων κλπ κλπ.

Για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο "κομπλεξισμός" της Αριστεράς, ανεύθυνης και υπεύθυνης. Τι νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευτυχώς σ' αυτό το αίτημα, της αποπομπής Παπαθανασίου εμφανίζεται ενωμένο (βλέπε εδώ τις τοποθετήσεις τόσο των στενών συνεργατών του Βενιζέλου Κωνσταντινόπουλου-Αλ Σάλεχ-Δερβένη , όσο και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου Ραγκούση-Πεταλωτή .
Γι αυτό και δεν ψελλίζει τίποτα για το μείζον θέμα. Είναι αήθες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την δεξιά αφήγηση της ιστορίας, γιατί αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο ήταν η μόνη επιλογή, με βάση την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να έχει λόγω ύπαρξης.