Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Peshmerga βομβαρδίζουν τον ISIL στη πόλη Kobane

Οι Peshmerga βομβαρδίζουν τον ISIL στη πόλη KobaneΑπόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Οι μαχητές Peshmerga που προσχώρησαν στην μάχη για την συνοριακή πόλη της Kobane στη Συρία έχουν σε μεγάλο βαθμό βομβαρδίσει τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε ( ISIL ), δήλωσε ένας διοικητής στο Γαλλικό Πρακτορείο .
Μιλώντας στο AFP μέσω τηλεφώνου από το εσωτερικό της Kobane , ο διοικητής είπε ότι οι Peshmerga έχουν επανδρώσει πυροβολικό για την υποστήριξη των τοπικών σύριων κούρδων μαχητών, οι οποίοι μάχονται τους τζιχαντιστές για σχεδόν επτά εβδομάδες.

«Είμαστε 150 καλά εκπαιδευμένοι Peshmerga και είμαστε εδώ μόνο για να παρέχουμε υποστήριξη», δήλωσε ο διοικητής , μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας .
Η Peshmerga διέσχισαν τα τουρκικά σύνορα για να μπουν στην Kobane το Σαββατοκύριακο μετά από ταξίδι σε ολόκληρη την Τουρκία.
Ο ISIL έχει καταλάβει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της Συρίας και του Ιράκ.
« Έχουμε αγωνιστεί το ISIL στο Ιράκ . Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των  τζιχαντιστών που πολεμήσαμε στο Ιράκ και εκείνων που πολεμάμε στην Kobane . Χρησιμοποιούν τα ίδια όπλα. Το ηθικό μας είναι πολύ υψηλό και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τους διώξουμε (τζιχαντιστές ) από την πόλη Kobane . Έχουμε μια στρατηγική για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε ο διοικητής .
Πηγή: hurriyetdailynews.com

Πηγή: gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: