Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

8 στους 10 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση χρεών – δημοσκόπηση «σοκ»

louketo1Μόλις οι 2 στους 10 από όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις χρεών (παλιά και νέα) θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μέχρι τέλους στις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας ( ΕΕΑ ).
Σύμφωνα με το ΕΕΑ, «μια μικρή δημοσκόπηση για τη νέα ρύθμιση χρεών και πως την εκτιμούν οι επαγγελματίες, ήρθε και πάλι να μας θυμίσει ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά που ενώ έχουν χρέη και βλέπουν τη ρύθμιση σαν θετική εξέλιξη, η πλειοψηφία δεν θα ενταχθεί σε αυτή και αμφιβάλει τόσο για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί μέχρι τέλους στις υποχρεώσεις, όσο και για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης».
«Αυτή η αντίφαση δείχνει και τον γόρδιο δεσμό της κρίσης που δεν λύνεται παρά μόνο με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επάνοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας, στο δρόμο της ανάπτυξης» αναφέρει το Επιμελητήριο.
Δείτε τις απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις 
-Έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες;
-Ναι: 85%

-Σκοπεύετε να ενταχθείτε σε κάποια από τις νέες ρυθμίσεις;
-Ναι: 48%

-Πιστεύετε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στην ολοκλήρωση της ρύθμισης (παλαιά ή νέα), σύμφωνα με το τωρινό οικονομικό περιβάλλον και σύμφωνα με τους όρους των υφιστάμενων ρυθμίσεων;
-Ναι:19%

-Πώς αξιολογείτε την επιχείρησή σας σύμφωνα με το τωρινό οικονομικό
περιβάλλον;
-Ναι: 30%
Πηγή: eea.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: