Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Έφυγε ο σερ της δημοσιογραφίας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο μεγάλος δάσκαλος της δημοσιογραφίας και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδης, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο του Τύπου.

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος δάσκαλος της δημοσιογραφίας Σ. ΦυντανίδηςΣύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Ευρωκλινική και εν συνεχεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.






Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, ανέκαμψε, ωστόσο σήμερα το βράδυ παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά και στάθηκαν συνοδοιπόροι του στη γιγάντωση της ιστορικής εφημερίδας.

Ο «εφημεριδάνθρωπος»


Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» ως συντάκτης, την περίοδο 1957-1968.

Κατά την περίοδο της χούντας, από το 1968 μέχρι το 1974, εργάστηκε στην «Απογευματινή», αρχικά ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ακρόπολη» και από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007 ήταν διευθυντής της απογευματινής «Ελευθεροτυπίας».




Καλό ταξίδι, Σεραφείμ...

To άλμπουμ της ζωής του...





Φωτογραφίες:

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει με αφορμή την ανάληψη της διεύθυνσης της εφημερίδας «6 ημέρες», ο κ. Φυντανίδης είχε δηλώσει: «Με μεγάλη μου χαρά επανήλθα στις εφημερίδες. Εγώ είμαι "εφημεριδάνθρωπος". Το καταπληκτικό ξέρεις ποιο είναι; Ξεκίνησα την καριέρα μου από το "Έθνος", νεαρός, ήταν Τρίτη και 13 Νοεμβρίου. Τώρα ξαναξεκινάω Σάββατο και 13. Για αυτό δεν ήμουν ποτέ προληπτικός».

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας «6 ημέρες» και το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού «Ε». Ήταν παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών.

Ο πύρινος λόγος του Σεραφείμ

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου μίλησε για τα δύο πρόσωπα της κρίσης στην Ελλάδα, ενώ πήρε σαφή θέση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.



«31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της "Ελευθεροτυπίας" και της "Κυριακάτικης Ε"»

H τελευταία του εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της "Ελευθεροτυπίας" και της "Κυριακάτικης Ε"», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 12 Νοεμβρίου 2014.



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014, 11:25



Δεν υπάρχουν σχόλια: