Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Γ.Σταθάκης:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την υποχρεωτικότητα στα Επιμελητήρια

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Ρεκλείτης , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Σταθάκης,  ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου,, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Κολλάρος
----------------------------------

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει  για την επιβίωση των Επιμελητηρίων και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα επαναφέρουμε την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια». Με τη δήλωση αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης αποτύπωσε τη θέση του κόμματος της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον επιμελητηριακό θεσμό, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, όπου ήταν επίσημος καλεσμένος.


Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του ΕΕΑ για την ενημέρωση του Σώματος, από στελέχη της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, για τρέχοντα θέματα που αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τον επιμελητηριακό θεσμό.


Υποδεχόμενος τον κ. Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε ότι: «σήμερα για τον επιμελητηριακό θεσμό και ως προς τη βιωσιμότητα των  Επιμελητηρίων, βρισκόμαστε  στο «και πέντε»! Από 1.1.2015 δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην εγγραφή και φυσικά στις συνδρομές ενώ είμαστε μπροστά στην κατάθεση τροπολογιών για το νομικό πλαίσιο του θεσμού, από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως είπε ο υφυπουργός κ. Γ. Γιακουμάτος, οι τροπολογίες θα δώσουν οικονομική ανάσα στο θεσμό μέσω του Γ.Ε.ΜΗ. Στην ουσία όμως θα έχουμε μια άμεση μείωση εσόδων πάνω από 35%. Ωστόσο, για να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, θα πρέπει να ψηφιστούν τροπολογίες ώστε να γίνει απογραφή στο Γ.Ε.ΜΗ. και των ατομικών επιχειρήσεων, να γίνει ετήσιο το τέλος Γ.Ε.ΜΗ. και όχι εφάπαξ και να εκδοθεί υπουργική απόφαση για να καθοριστεί αναλογικά με το σχέδιο το τέλος Γ.Ε.ΜΗ. Όμως και όλα αυτά να γίνουν εκτιμάμε ότι, δυστυχώς, τα μισά Επιμελητήρια δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν».


Ο κ. Σταθάκης, εκτός της διαβεβαίωσης για τη στήριξη των θέσεων των Επιμελητηρίων, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
 

1.   Ο επιμελητηριακός θεσμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα Επιμελητήρια πρέπει να αναβαθμιστούν και να παίξουν ένα διευρυμένο ρόλο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, όπως τα περισσότερα ευρωπαϊκά Επιμελητήρια.

2.    Πρέπει να αναβαθμιστούν και να διευρυνθούν οι πόροι των Επιμελητηρίων και όχι να συρρικνωθούν.

3.    Χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας με αναδιάρθρωση των οφειλών και των δανείων των μικρομεσαίων και των πολιτών, βάση μιας οροφής εξυπηρέτησης του χρέους στο 35% του εισοδήματος.

4.    Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους μικρομεσαίους και τους φορολογουμένους στα 12.000, 00 €.

5.    Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά, εν μέρει, του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά με κύριο στόχο την άντληση εσόδων από τη φορολόγηση στις μεταβιβάσεις και την επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων.

6.    Χειμάζεται ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο με το σημερινό άδικο και πολυδαίδαλο καθεστώς που ούτε οι λογιστές μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Χρειαζόμαστε ένα σταθερό σύστημα με απλές και δίκαιες αρχές και με κατανοητούς κανόνες.

7.    Υποστηρίζουμε την διευκόλυνση της ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και την ίδρυση ενός θεσμού τύπου «ΚΕΠ» επιχειρήσεων για τη διευκόλυνση των συναλλαγών των επιχειρήσεων με το δημόσιο.

8.    Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα μειώσει αλλά ούτε θα αυξήσει τη φορολογία. Θα κάνει παρεμβάσεις στους συντελεστές ώστε να γίνει δίκαιη, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να πληρώσουν τα πλούσια στρώματα που διαφεύγουν της φορολογίας επί δεκαετίες.

 ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !