Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι πιέσεις δεν «λύγισαν» τους δικηγόρους – Συνεχίζουν την αποχή διαρκείας – Ράπισμα στην κυβέρνηση

dikaiosini-e1369177512921Οι πιέσεις της κυβέρνησης και αυτές που ασκούνται από τα «παπαγαλάκια» της, τελικά, δεν έπιασαν τόπο… Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή διαρκείας αντιδρώντας, στη βάση της απόφασης που έλαβαν βάσει του πρόσφατου δημοψηφίσματος τους, στις προωθούμενες και «δρεπανηφόρες» για την κοινωνία αλλαγές τις οποίες προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στις 15/12/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ( ΔΣΑ ).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε ομόφωνα ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014».
Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές,  σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, «οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά  αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος. Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !