Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Δεν είμαι χρυσαυγήτης αλλά δεν είμαι και ηλίθιος.


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 27.12.2014
Να σταματήσει επιτέλους το φτηνό παραμύθι για «Συνταγματικό και μη Συνταγματικό τόξο» που σκόπιμα το σύστημα αφήνει να πλανιέται και έχει σαν στόχο  από την μία τη μη νομιμοποίηση του κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και από την άλλη τη    χρήση «αλλά καρτ» των βουλευτών της.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα ο διεκδικών το ύπατο αξίωμα της χώρας , αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την εκλογή του, ενώ έχει είδη αποδεχτεί όχι μόνο τις δύο  ψήφους , αλλά και δημόσιες χαιρετούρες με βουλευτή που έχει εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Να σοβαρευτούμε και να κόψουμε την πλάκα..!!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα κόμμα για να κατέβει στις εκλογές, μαζί με την αίτηση στον Άρειο Πάγο καταθέτει και το καταστατικό του, βάσει του οποίου εγκρίνεται η συμμετοχή του.

Αφού το κόμμα της Χρυσής Αυγής πήρε την έγκριση,  η συμμετοχή της στις εκλογές είναι καθόλα νόμιμη.

Συμμετέχοντας στη συνέχεια στις εκλογές ψηφίστηκε από 450.000 έλληνες , είτε από συνειδητή επιλογή  είτε από αντίδραση.

Αν υποθέσουμε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε λάβει κυβερνητικό ποσοστό τι θα γινόταν;
Θα λέγαμε ότι είναι παράνομοι 3.000.000 Έλληνες που θα το είχαν ψηφίσει;

Θα θεωρούσαμε  ότι το πλειοψηφικό κόμμα στη βουλή  είναι εξωσυνταγματικό;

Θα ξεκινούσε ένας πόλεμος στη βουλή με τους «συνταγματικούς» και τους « μη Συνταγματικούς»;

Θα κλείναμε στη φυλακή 151 βουλευτές;

Θα οδηγούσαμε άμεσα την χώρα σε αποσταθεροποίηση άρα σε εμφύλιο; 

Έχουμε από την μία ένα κόμμα «μη Συνταγματικού Τόξου», το οποίο επιτρέψαμε να μεγαλουργήσει  για να το χρησιμοποιούμε «κατά το δοκούν», και στην προκειμένη περίπτωση κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που θα κερδίσει με απόλυτη πλειοψηφία τις επόμενες εκλογές, και από την άλλη ένα σύστημα οικογενειοκρατίας το οποίο αρνείται πεισματικά να απομακρυνθεί από την διαχείριση της Χώρας, και το χειρότερο έχει Συνταγματοποιήσει και νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει πάντα στα πράγματα.

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα του εξωσυνταγματικού τόξου που επιμελώς ο Πρωθυπουργός της χώρας σήμερα επικαλείται και ζητά  την Τροποποίηση της Συνταγματικής Συνθήκης για να βελτιώσει το πολίτευμά μας.

 Ας μας πει λοιπόν αν θα συμπεριλάβει μερικά βασικά σημεία τα οποία περιλαμβάνονται τόσο σε όλα τα Συντάγματα των Χωρών της Ευρώπης όσο και άλλων προηγμένων χωρών του κόσμου όπως:

 1. Περιορισμός των θητειών του Βουλευτή σε δύο.
 2. Περιορισμός των θητειών των αιρετών (Δημάρχων, Περιφερειαρχών ,συμβούλων, συνδικαλιστών κλπ σε δύο).
 3. Διακριτοί ρόλοι φορέων 
 4.  Διακριτοί ρόλοι προσώπων.
 5.  Διάκριση των εξουσιών.
 6.  Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το Λαό.
 7.   Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας.
 8.  Κατάργηση προνομίων στους Βουλευτές.
 9.   Θεσμοθέτηση συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών οργάνων (Βουλή της Γερουσίας κλπ).
 10.  Διαδικασία επιλογής υποψηφιοτήτων των βουλευτών.
 11. 11.   κλπ

 Το βέβαιον είναι ότι αν πράγματι εφαρμοστούν τα παραπάνω, το 80% των διαχειριστών της εξουσίας της Ελλάδας θα πάει στο σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !