Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων
 Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2014
 ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
 


 ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
  
Κυρίες και κύριοι Δημοσιογράφοι,

Σας υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τον Ιούλιο του 2014, σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτη, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευσή μας, διακινώντας παράλληλα ψευδείς πληροφορίες στον Τύπο ότι θα μπορούσε να προκληθεί black-out με ευθύνη μας.

Σε αυτόν τον ανυπόστατο ισχυρισμό, όσο και στην αυταρχική πράξη της επίταξης, απάντησα δημόσια σκίζοντας το φύλλο πορείας και κάλεσα τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, σηματοδοτώντας με αυτή μου την πράξη την ξεκάθαρη αντίδραση, τόσο τη δική μου όσο και των χιλιάδων εργαζομένων στην κυβερνητική βία.

Η απόφαση της επίταξης ήταν στρατηγική πράξη της κυβέρνησης, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα και κατά συνέπεια να υποτάξει όποιον τολμήσει να αντιδράσει στην πολιτική εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Σύμμαχοι και αρωγοί της προσπάθειας αυτής στάθηκαν οι «συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι» της κυβέρνησης που ανέλαβαν να υποβαθμίσουν καταρχήν το γεγονός και στη συνέχεια να με εμφανίσουν ως «τζάμπα μάγκα» που δε θα είχε συνέπειες.

Η συνέχεια αυτής της αυταρχικής πολιτικής δόθηκε χθες, αφού κλήθηκα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα για «Διέγερση σε πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος», επειδή σε συνεντεύξεις μου σε ΜΜΕ (τα οποία στην δικογραφία αναφέρονται αναλυτικά και ονομαστικά, μέσο-εκπομπή-δημοσιογράφος) κάλεσα τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην επίταξη.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και την κλιμάκωση του αυταρχισμού, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα:

Με όποιους τρόπους κι αν με στοχοποιήσει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να σταματήσω να αντιστέκομαι και να αποκαλύπτω τα πραγματικά κίνητρα της πολιτικής της.

Η κυβέρνηση της κοινωνικής μειοψηφίας δεν μπορεί να μου ασκήσει τρομοκρατία ούτε να μου κλείσει το στόμα, γιατί εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι συνδικαλιστές, κινούμαι από θέση αρχών και ιδεολογίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια με τους θεσμούς.

Όμως για μια ακόμη φορά θα λάβει την απάντησή της τόσο από το λαό, όσο και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
 
Νίκος Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !