Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Λύση στην υπόθεση Ρωμανού δίνει ο Αθανασίου - Ναι στο βραχιολάκι

Την χρυσή τομή στην υπόθεση της απεργίας πείνας και δίψας του Νίκου Ρωμανού η οποία συνεχίζεται για 31η ημέρα φαίνεται να βρήκε η κυβέρνηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακοινώνει ότι επι της ουσίας δέχεται το
βραχιολάκι για το Νίκο Ρωμανό.
Όπως είπε ο κ. Αθανασίου στην Βουλή προστίθεται εδάφιο στην υπάρχουσα τροπολογία που αναφερόταν στην εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και συγκεράζοντας τις απόψεις όλων των κομμάτων έκανε την προσθήκη αυτή. Προβλέπει ότι: «Στους προφυλακισμένους σπουδαστές μπορεί να δίνεται εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι εφόσον με επιτυχία έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων. Η αίτηση δεν θα μπορεί να απορρίπτεται από το συμβούλιο παρά μόνο με ειδική αιτιολογία. Έτσι, και το δικαίωμα των προφυλακισμένων σπουδαστών εξασφαλίζεται και η αντιεγκληματική πολιτική δεν εξανεμίζεται», διευκρίνησε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την διακοπή της συενδ΄ριασης για 15 λεπτά για να μελετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προσθήκη στην τροπολογία.

Σε επικοινωνία  με τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκο Ραγκούση δήλωσε ότι πρώτα θα μελετήσει την προσθήκη και μετά θα απαντήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: