Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Διαπλοκή πολυεθνικών και επιχείρησης της οικογένειας Στουρνάρα καταγγέλλει ο Κουρουμπλής

kourouplis_stournaras«Βόμβα» κατά Στουρνάρα έριξε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καταγγέλλοντας στον «αέρα» εκπομπής του Kontra channel ότι η επιχείρηση της οποίας είναι επικεφαλής η σύζυγος του νυν διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) έχει σχέσεις με πολυεθνικές από το χώρο του φαρμάκου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον εισαγγελία να παρέμβει αναφέροντας ότι «η σύζυγος Στουρνάρα διοργανώνει τα συνέδρια τους», καθώς και ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας τους έκανε χάρες όσο ήταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών (την άφησε πριν λίγους μήνες για να τοποθετηθεί στην ΤτΕ).

«Δεν θα ζητήσω καμιά προστασία ασύλου… να με πάνε για συκοφαντία αν λέω ψέματα» ανέφερε στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» ο κ. Κουρουμπλής, την Δευτέρα το βράδυ, σε υψηλούς τόνους, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον υπουργό της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ήταν στο πάνελ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπαιξαν παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας ενώ φρόντισαν και «εξέθρεψαν» ημετέρους, δίνοντας λεπτομέρειες –με αφορμή την παρέμβαση Στουρνάρα στις πολιτικές εξελίξεις (πήρε θέση υπέρ συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του μετά τους Γιουνκέρ και Μοσοβισί)- για το ρόλο του νυν διοικητή της ΤτΕ όσο κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών απέναντι στις πολυεθνικές από το χώρο του φαρμάκου με τις οποίες συναλλάσσεται η σύζυγος του.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι έτοιμος να αφήσει τη βουλευτική του ασυλία αν ένας εισαγγελέας ασχοληθεί με την υπόθεση και κάποιοι τον κατηγορήσουν για συκοφαντική δυσφήμιση και πρόσθεσε: «Αυτοί που έχουν κάνει εγκλήματα κατά της χώρας λένε ότι θα την προστατεύσουν».
Η καταγγελία που είχει προηγηθεί για την « επιχείρηση Στουρνάρα »
Σημειώνεται ότι καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν στην επιχείρηση στην οποία φέρεται η σύζυγος Στουρνάρα να είναι επικεφαλής μαζί με τις κόρες τους, είχε κάνει το καλοκαίρι και ο ανεξάρτητος βουλευτής και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ) Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πλέον συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ.
Ο κ. Νικολόπουλος είχε καταγγείλει την ανάθεση ποσού 435.666 ευρω από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου σε δύο διαφημιστικές εταιρείες για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας». Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, η 1η διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία «MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS EΠΕ» φερόταν να αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο και να διοργανώνει συνέδρια και να αναλαμβάνει διαφημιστικές εκστρατείες. Σε αυτή την εταιρεία συμμετείχε ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου (σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα!) και -σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της- βασικοί εταίροι είναι και οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, δηλαδή οι… θυγατέρες του ΥΠΟΙΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: