Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικός βόθρος! - Σ.Λυκούδης, Γ.Ψαριανός και Χ.Αηδόνης: "Δεν μας δωροδόκησαν για να ψηφίσουμε Σ.Δήμα"

Πολιτικός βόθρος. Μόνο αυτές οι δύο λέξεις μπορούν να περιγράψουν το πολιτικό σκηνικο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.


Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη-σοκ της ηχογραφημένης προτροπής του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά προς κάποιοον "ψηλό παναθηναϊκάκια" να "γαμ...σει"  τους - κατά τον Λαϊκό Σύνδεσμο τρεις βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου - τώρα έρχεται το ηχητικό και βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο με την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π.Χαϊκάλη για να ψηφίσει  τον Σ.Δήμα ως πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Αρχικά φαίνεται ότι η υπόθεση δεν σταματά εδώ:  Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Θόδωρος Πασαστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνουν βαρύτατους υπαινιγμούς εναντίον όσων ανεξάρτητων ψήφισαν από την πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Οι κ.κ. Παραστατίδης-Βουδούρης, παρότι αναφέρουν ότι δεν συνεπάγεται ότι η ψήφιση υπέρ του Προέδρου συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό, αφήνουν να εννοηθεί ότι χρηματίστηκαν οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής ενώ τους καλούν να απόσχουν από την επόμενη ψηφοφορία μέχρι να ξεκαθαριστεί η σκιά. Αναφέρουν δε ότι υπάρχουν σκιές πλέον για όσους άλλαξαν στάση από τον προϋπολογισμό μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό.

Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας (σ.σ.: Εννοεί τους Σ.Λυκούδη, Γ.Ψαριανό και Χ.Αηδόνη).

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα».

Οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης καταλήγουν: «Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».

Οι Σ.Λυκούδης, Γ.Ψαριανός και Χ.Αηδόνης αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι δεν δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, αλλά άλλαξαν την απόφασή τους γιατί έτσι έκριναν σωστό και ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μήνυση κατά των Θεόδωρου Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο Σ.Λυκούδης αριστερός που ανακάλυψε αίφνης στο πρόσωπο του Σ.Δήμα τον ιδανικό υποψήφιο, μίλησε για «πολιτικά σκουλήκια που αφήνουν υπονοούμενα» για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ και ο κ. Αηδόνης μίλησε για αθλιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !