Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΤΖΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ

 Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε. ΤΖΟΥΛΗ: «Σήμερα κάναμε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί ο κ. Χαϊκάλης από την κακουργηματική απόπειρα εκβίασης εις βάρος του από τον κ. Αποστολόπουλο. Ζητήσαμε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αποστολόπουλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε το βράδυ της 12ηςΔεκεμβρίου και τελευταία στιγμή δεν προσήλθε στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη, όπου είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία, προκειμένου να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 700.000 ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί. Ζητήσαμε επίσης την άρση για να διαπιστωθεί ποιος ήταν αυτός που θα του έδινε τα χρήματα για να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη.

Θα αναφερθώ στη χθεσινή ομολογία του κ. Αποστολόπουλου ότι πράγματι διέπραξε το εν λόγω αδίκημα, την κακουργηματική απόπειρα εκβίασης. θα αναφερθώ βέβαια στον αστείο ισχυρισμό ότι το έκανε όλο αυτό δήθεν για να δοκιμάσει τις ηθικές αντιστάσεις του κ. Χαϊκάλη προκειμένου εν συνεχεία να τον εκθέσει στον πρόεδρό του. Βέβαια τίποτα απ' αυτό δεν έκανε ο κ. Αποστολόπουλος, όχι μόνο δεν ενημέρωσε τον κ. Καμμένο για το πόσο αργυρώνητος είναι ο κ. Χαϊκάλης, αλλά βεβαίως δεν πήγε στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει ότι ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ετοιμάζεται να χρηματιστεί για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προσημειωθούν τα χρήματα από την Ελληνική Αστυνομία, να κλειστεί το ραντεβού και να πιαστεί ο κ. Χαϊκάλης επ' αυτοφώρω. Λοιπόν, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Τον κ. Αποστολόπουλο τον γνώρισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο κ. Σαμαράς στο γραφείο του στη Συγγρού, όταν ο κ. Καμμένος ήταν ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Του τον σύστησε ο κ. Σαμαράς τον κ. Αποστολόπουλο ως φίλο και σύμβουλο του κ. Σταμάτη, του σημερινού υπουργού, και ειδικό στα θέματα για τα CDS. Πράγματι λοιπόν, κατόπιν της προτροπής και σύστασης του πρωθυπουργού, ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε τον κ. Αποστολόπουλο σε ένορκη κατάθεση που πράγματι ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε για την υπόθεση των CDS. Ο κ. Αποστολόπουλος πριν συνεργαστεί με το γραφείο του κ. Σαμαρά είχε διατελέσει σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου, για αυτό και η γνώση του για τα CDS. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει πάψει να συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο από τον Απρίλιο του 2013 και δεν έχουν μετά ταύτα καμία τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να κάνουμε ειδική αναφορά στο χρόνο κατά τον οποίο επελέγη η αναφορά και η αποκάλυψη του ονόματος του δράστη από τον κ. Χαϊκάλη. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, βράδυ, του Αγίου Νικολάου, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού και μεταβήκαμε νύχτα στην Εισαγγελία κατόπιν προτροπής του κ. Ντογιάκου, σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο και σε σύμφωνη γνώμη δική μας - επαναλαμβάνω σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο, παρουσία του Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου του κ. Χαϊκάλη και εμού - συμφωνήθηκε από κοινού να μην κατονομαστεί ακόμα το πρόσωπο του δράστη, ώστε να αποφευχθεί σύμφωνα και με τα όσα μας είπε ο κ. Ντογιάκος - και προς τιμήν του - οποιαδήποτε διαρροή του ονόματος από την Εισαγγελία και προς Θεού όχι από τον κ. Ντογιάκο, από τα γραφεία, από τους υπαλλήλους, μία κατάσταση δεν κλειδώνεται σε μπαούλα, κυκλοφορεί σε υπαλλήλους, σε πρωτόκολλα και σε διάφορα ανακριτικά γραφεία».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο εισαγγελέας γνώριζε το όνομα;

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Σας απήντησα μόλις τώρα. Όχι, και ήταν δική του παρότρυνση - και προς τιμήν του - και εμείς συμφωνήσαμε και ήταν και δική μας επιθυμία. Ήμασταν λοιπόν, σε σύμφωνη γνώμη με τον κ. Ντογιάκο και τον κ. Παναγιωτόπουλο να μην κατονομαστεί το πρόσωπο στην Εισαγγελία. Ο κ. Ντογιάκος δε, πρότεινε - πάλι προς τιμήν του - η κατονόμαση του προσώπου του δράστη να γίνει την ημέρα που θα κλεινόταν το ραντεβού για τα χρήματα, την ημέρα που θα του πήγαινε ο Αποστολόπουλος τα χρήματα. Πράγματι, στις 12 του μηνός, ενημερώσαμε από το πρωί τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον κ. Ντογιάκο, εγώ προσωπικά ενημέρωσα ότι στις 6 είχε κλειστεί το ραντεβού για τα χρήματα.

Την ίδια μέρα είχαμε δώσει και συμπληρωματική κατάθεση με νέο υλικό καθώς είχε προηγηθεί η δεύτερη συνάντησή τους και νομίμως έγινε δεκτό από την Εισαγγελία. Είναι νόμιμο το υλικό και υπάρχει σωρεία αποφάσεων και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, γιατί κατοχυρώνει συνταγματικό δικαίωμα του βουλευτή για να έχει ανεξάρτητη ψήφο, το άρθρο 60 του Συντάγματος. Επίσης κατοχυρώνει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Όταν διακυβεύεται εθνικό και δημόσιο συμφέρον, όπως γίνεται τώρα, είναι το μόνο αποδεικτικό υλικό ένα τέτοιο υλικό για να αποδειχθεί. Είναι νόμιμο το υλικό και βεβαίως νόμιμα θα γίνει η χρήση του ενώπιον των δικαστικών αρχών, το επαναλαμβάνω. Είναι στα χέρια του εισαγγελέα λοιπόν, το υλικό της 6ης και 12ης Δεκεμβρίου. Στις 6 το απόγευμα της 12ηςΔεκεμβρίου ο κ. Αποστολόπουλος - προφανώς ειδοποιηθείς - δεν προσέρχεται.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Από ποιον;

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Δεν γνωρίζουμε, γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν υποπτευόμαστε κανέναν, θα δείξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ποιοι γνώριζαν όμως;

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Δεν μπορώ να γνωρίζω, θα δείξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ποιος ειδοποίησε τον Αποστολόπουλο. Το ίδιο απόγευμα μετά την 6η απογευματινή, κατά απαίτηση του κ. Χαϊκάλη προς τον επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, ο κ. Χαϊκάλης μεταβαίνει κατόπιν δικής του επιθυμίας στη ΓΑΔΑ. Εκεί λοιπόν, κατονομάζει για πρώτη φορά, στις 12 Δεκεμβρίου το όνομα του κ. Αποστολόπουλου. Επειδή η Αστυνομία ήθελε και περαιτέρω στοιχεία αναγκάζομαι και παίρνω τηλέφωνο τον συμβολαιογράφο στο οποίο είχε καταθέσει ενόρκως ο κ Αποστολόπουλος για την υπόθεση των CDS. Ανοίγει νύχτα το συμβολαιογραφείο του.

Η αστυνομία ορθώς, είπε ότι εάν δεν έχω εντολή εισαγγελέα δεν μπορώ να κάνω κατ' οίκον έρευνα. Ο κ. Ντογιάκος ενημερώθηκε το ίδιο κιόλας βράδυ, της 12ης Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου μεταβαίνω προσωπικά στο γραφείο του κ. Ντογιάκου ζητώντας του ενημέρωση για τις εξελίξεις. Ήθελα να ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα η Εισαγγελία. Σε εμένα προσωπικά ο κ. Ντογιάκος επιβεβαιώνει ότι από τις 12 Δεκεμβρίου, από την Παρασκευή το απόγευμα, γνωρίζει το όνομα του δράστη και μου απαντά ότι «απόφασή μου είναι να αναμένουμε». Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα ανέμενε ακριβώς ο κ. Εισαγγελέας. Από τις 12 Δεκεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας γνωρίζει το όνομα και μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου που γίνεται η αποκάλυψη του όλου θέματος από τον κ. Λαζόπουλο η Εισαγγελία δεν είχε πράξει τίποτα. Αναμένουμε τις εξελίξεις έχουμε ζητήσει άρση απορρήτου και σε κάθε περίπτωση θα αποσαφηνιστούν πάρα πολλά.

Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι θα κάνει μήνυση, στον μηνυτή Χαϊκάλη, όταν ο κ Χαϊκάλης είναι αυτός που καταγγέλλει το γεγονός και αυτός που λέει και εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού είναι ο πρώην φίλος, συνεργάτης και σύμβουλός τους, αυτού και του κ. Σταμάτη, ο κ. Αποστολόπουλος.

Γιατί λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός επιλέγει και με ποιο αδίκημα, τι διέπραξε ο κ. Χαϊκάλης από το να καταγγείλει άδικη και κακουργηματική πράξη στην Εισαγγελία; Αυθημερόν την ίδια στιγμή που γίνονταν τα ραντεβού και η απόπειρα την ίδια στιγμή, νύχτα Σάββατο, ο κ Χαϊκάλης έσπευσε αμέσως εδώ και κατήγγειλε. Άρα λοιπόν τι γίνεται; Το θύμα προσπαθεί να μετατραπεί σε θύτη; Πραγματικά είναι αδιανόητα πράγματα αυτά.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο κ. Αποστολόπουλος λέει ότι τις νύξεις για τα χρήματα τις έκανε ο κ. Χαϊκάλης. Τι απαντάτε;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Είναι καταγεγραμμένα όλα στο υλικό, είναι καταγεγραμμένα όλα στις συνομιλίες, δεν έχω να κάνω καμία δήλωση. Απαιτώ από την ελληνική πολιτεία και την Εισαγγελία να δοθεί άδεια να δοθεί όλο το υλικό όπου φαίνεται, τεχνηέντως βέβαια, ότι ζητάω χρήματα ώστε να γίνει η σύλληψη του ανθρώπου.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπήρχαν και άλλες συναντήσεις με τον Αποστολόπουλο πλην αυτών των δύο που έχετε αναφέρει;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι οι συναντήσεις που έχουν γίνει, είναι το περιεχόμενο της συζήτησης. Είχαν γίνει συζητήσεις. Συναντιόμαστε από το 2012 πολλές φορές. Είχαν γίνει πολλές συναντήσεις πριν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει κάποιο υλικό από αυτές τις συνομιλίες;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Όχι - όχι, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει. Γιατί να υπάρχει;

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Υλικό υπάρχει στις 6 και 12 Δεκεμβρίου, μόνο τότε. Ζήτησα τώρα εγώ από τον κ. Παναγιωτόπουλο το περιεχόμενο της κατάθεσης του Αποστολόπουλου για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε μήνυση στον κ. Αποστολόπουλο. Επιφυλάχθηκε να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας το δώσει.

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Όπως επίσης περιμένουμε, θα σας το πει και η συνήγορός μου, τη μήνυση του πρωθυπουργού εναντίον μου, να την διαβάσουμε και αν είναι και χρειαστεί θα κάνουμε μήνυση στον πρωθυπουργό για ψευδή καταμήνυση βάσει των στοιχείων τα οποία θα υπάρχουν στη μήνυση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είχατε οικονομικές εκκρεμότητες κ. Χαϊκάλη με τον κ. Αποστολόπουλο;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν υπάρχουν ούτε οικονομικές συναλλαγές, ούτε τίποτα από αυτά τα οποία θέλετε να παρουσιάσετε ως δημοσιεύματα. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε, υπάρχουν στις καταθέσεις στον κ. Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ίδιος τα λέει.

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για κακούργημα, είναι ιδιαίτερα δυσχερής η θέση του, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εμείς έχουμε στοιχεία, έχουμε νόμιμο υλικό το οποίο το έχουμε εγχειρήσει στην Εισαγγελία από την πρώτη στιγμή, αυθημερόν. Είναι νόμιμο το υλικό και το τονίζω γιατί πρόκειται για το μοναδικό αποδεικτικό υλικό που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος και κατά νομίμου συνταγματικού δικαιώματος, του άρθρου 60 και του άρθρου 1 του Συντάγματος, της ελεύθερης ψήφου του βουλευτή.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εάν υπάρχουν και άλλες καταγραφές αν και ο κ. Αποστολόπουλος έχει καταγράψει τον κ. Χαϊκάλη είναι ίδια η άποψή σας ότι και αυτό είναι νόμιμο υλικό και θα πρέπει να το λάβει υπόψη της η Εισαγγελία;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, εδώ πέρα υπάρχει το αδίκημα της απόπειρας δωροδοκίας. Ο κ. Αποστολόπουλος γιατί το έκανε; Μάλλον θα κατηγορηθεί για το αδίκημα του εκβιασμού.

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Ο κ. Αποστολόπουλος κατέγραφε ενδεχομένως, όπως λέει, για να εκβιάσει εν συνεχεία τον κ. Χαϊκάλη, αν τυχόν άλλαζε γνώμη για την ψήφιση ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διαφορετικά, γιατί αυτό το υλικό που σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο και ο ίδιος το κατέγραφε δεν το πήγε στην Αστυνομία, δεν το πήγε στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να καταγγείλει «ορίστε τι έχεις βάλει, τι βουλευτές έχεις». Τι το έκανε το υλικό το οποίο υπέκλεπτε ο κύριος;

Εμείς λοιπόν, το υλικό που έχουμε νομίμως και κατόπιν ενημέρωσης, ενημερώθηκε η Εισαγγελία και από την πρώτη στιγμή που είχε καταθέσει εδώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την υπόθεση Ξουλίδου είχε ρωτήσει προσωπικά τον κ. Παναγιωτόπουλο ο κ. Καμμένος εάν είναι νόμιμη η παγίδευση του γραφείου της κ. Ξουλίδου και ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε «βεβαίως, όταν στοιχειοθετείται κακούργημα και ιδιαίτερα στην περίπτωση βουλευτή και στην απόπειρα χρηματισμού βουλευτή».

Έχουμε λειτουργήσει σύννομα με βάση τις παροτρύνσεις και την ενημέρωση σε πλήρη συνεργασία από την πρώτη στιγμή με την Εισαγγελία. Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες είναι ψευδείς και δεν ξέρω γιατί διαρρέουν. Σημειώνω δε, ότι εμείς ζητήσαμε σήμερα να γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από τα γραφεία της ΕΛΑΣ. Δεν είχε γίνει βέβαια μέχρι σήμερα, έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχε διαταχθεί, τώρα γίνεται από ότι πληροφορήθηκα από τον κ. Παναγιωτόπουλο. Σε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και με την ΓΑΔΑ, με τον κ. Στάθη, χθες το απόγευμα, αρνήθηκαν ότι έχουν παραλάβει κάποιο υλικό. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει και πότε διατάχθηκε η απομαγνητοφώνηση του υλικού.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα. Απλώς εντύπωση προκαλεί ότι αυτή την στιγμή διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει απομαγνητοφωνημένο υλικό στα χέρια του ο εισαγγελέας. Και βεβαίως δεν μπορεί να κλείσει αυτή η δικογραφία σύντομα εάν δεν ανοιχθούν προηγουμένως τα τηλέφωνα, εάν δεν γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα επρόκειτο για δικαστικό πραξικόπημα, δεν θα μπορούσε ποτέ να διαταχθεί κλείσιμο ή περάτωση της δικογραφίας ή ολοκλήρωση δικογραφίας. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μέχρι τώρα υπάρχουν δυο καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας. Γιατί και οι δύο στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Και στην δυο περιπτώσεις που δεν προσήλθε ο μάρτυς η όλη ιστορία θα ήταν να κατασκευαστεί μια ιστορία ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είτε είναι αργυρώνητοι, είτε προσπαθούν να πάρουν χρήματα, είτε να μας κατηγορήσουν ότι έχουμε μια άλλη στάση απέναντι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό φαίνεται ειδικά από την περίπτωση τη δική μου, έχει φανεί ολοκάθαρα, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος.

Έχει περάσει και η πρώτη εκλογή, εάν ήθελε ο κ. Αποστολόπουλος να δείξει στον κ .Καμμένο ότι είμαι αργυρώνητος έπρεπε από την προηγούμενη της πρώτης προεδρικής εκλογής να πάει στον Καμμένο ή να βγάλει στη δημοσιότητα ότι ο βουλευτής...

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Ή να πάει στην αστυνομία

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι. Αντιθέτως, υπάρχουν φημολογίες και το γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι, ας μην κρυβόμαστε, ότι σήμερα Κυριακή - και το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα - θα έβγαιναν δημοσιεύματα ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του κ Καμμένου με τρόπο ώστε να πιεστεί - εκβιαστεί για να μπορέσει να αλλάξει στάση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή να πει στους βουλευτές του ψηφίστε κατά συνείδηση.

Αυτό λοιπόν για μένα είναι η βασική αιτία όλων των πραγμάτων. Και θα ήθελα να πω κάτι επειδή - και το ανέφερα αυτό στην κατάθεσή μου και το τονίζω - δεν μπορεί ένας άνθρωπος που θέλει να αποδείξει ότι ο Χαϊκάλης είναι αργυρώνητος και θέλει να με αποτυπώσει στην κοινωνία ως έναν άνθρωπο ο οποίος τα παίρνει να χρησιμοποιεί το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας, άλλων παραγόντων, τραπεζικών κύκλων και άλλων φορέων μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι εγώ τα παίρνω. Είναι γελοίο, είναι αστείο και δεν έχει καμία νομική υπόσταση,

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Άρα γιατί χρησιμοποίησε το όνομα του πρωθυπουργού ο Αποστολόπουλος;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν εμπλέκω εγώ τον πρωθυπουργό στις συνομιλίες που υπάρχουν, αυτός εμπλέκει τον πρωθυπουργό.

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Αυτό είναι σαφές και εξ ου η απορία μας γιατί ο πρωθυπουργός καταμηνύει τον μηνυτή Χαϊκάλη και όχι τον δράστη που κάνει ο ίδιος αναφορά στο όνομα του πρωθυπουργού, τον πρώην συνεργάτη του, γνωστό του και φίλο του Γιώργο Αποστολόπουλο; Αλλά θα μου πείτε εδώ δεν καταμήνυσε τον κ .Μπαλτάκο, όταν πάλι έκανε χρήση του ονόματος του πρωθυπουργού, τι περιμένουμε τώρα;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Και κάτι άλλο, έτσι για λόγους εντυπωσιασμού, όταν έγινε η ιστορία με τους «κουμπαράδες» ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε αμέσως, σε 24 ώρες. Εγώ από την Παρασκευή 12 του μηνός έχω πει ότι δεν πρόκειται να περιμένουμε άλλο τον κ. Αποστολόπουλο, ότι να κλείσει η υπόθεση και να πάει η Αστυνομία και τη Δευτέρα πήγε η συνήγορός μου στην Εισαγγελία , είπε εγώ περιμένω, αναμένω το γεγονός, εγώ έτσι νομίζω. Έχουν περάσει 15, 16, 17, 18, και αν στις 19 του μηνός δεν έβγαινε στο φως της δημοσιότητας το γεγονός αυτό ακόμα θα περιμέναμε την Εισαγγελία.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μα το ραντεβού έτσι και αλλιώς «κάηκε» κ. Χαϊκάλη.

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά έπρεπε αμέσως η Εισαγγελία να διατάξει έρευνα, να τον φωνάξει, τα είχα δώσει τα στοιχεία από τις 12 του μηνός. Δεν «κάηκε», τίποτε δεν «κάηκε», το αδίκημα είναι διαρκές.

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Το αδίκημα είναι διαρκές και έπρεπε η δικογραφία να είχε ολοκληρωθεί πριν το πέρας της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Αν είχε δώσει το όνομα από την πρώτη στιγμή ο κ. Χαϊκάλης στον εισαγγελέα, δεν θα ήταν γρηγορότερα;

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Σας είπα, ήταν η προτροπή του ίδιου του εισαγγελέα.

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Αν είχε δώσει το όνομα από την πρώτη στιγμή θα είχε γίνει τότε η διαρροή από υπαλλήλους, δεν ξέρω από που.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μα στα χέρια του εισαγγελέα πηγαίνουν οι καταθέσεις, δεν πάνε αλλού;

Ε. ΤΖΟΥΛΗ: Όχι, κάνετε λάθος, είναι στα χέρια γραμματέων και λοιπών υπαλλήλων, δεν κλειδώνονται οι καταθέσεις σε καμία περίπτωση. Από εκεί και πέρα ήταν προτροπή του κ. Ντογιάκου και προς τιμήν του ο άνθρωπος είπε για να μην έχουμε θέματα διαρροών, γιατί γραφεία είναι εδώ, υπάλληλοι είναι, θα κινηθείτε έτσι. Αν είχε δοθεί το όνομα από την πρώτη στιγμή να είστε σίγουροι ότι δεν θα ερχόταν καν στο δεύτερο ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: