Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και η Δημοκρατία

Αθήνα
Τσίπρας: Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και η Δημοκρατία«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό, η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε, αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και η Δημοκρατία» ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική τού φόβου κατέρρευσε. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα. Πιο αισιόδοξη. Γιατί η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Και πολύ σύντομα ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα υπάρξει διέξοδος και τη διέξοδο θα τη δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία».

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και εκτιμούν ότι η τακτική τους δικαιώθηκε.
Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 160 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα, όχι μόνο δεν δημιουργούν δυναμική, αντίθετα δημιουργούν αρνητική δυναμική.
Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύουν και το άνοιγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί ομάδας διαπραγμάτευσης και συναίνεσης, το οποίο όμως, όπως σημειώνουν, θα πέσει στο κενό.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει την πρώτη αποτίμηση της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: