Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΙΚΑΛΗ!

XAIKALIS-DORODOKIA5ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για το σκάνδαλο Χαϊκάλη, με απόφαση του αντιεσαγγελέα που διενήργησε την έρευνα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι ο ιδιώτης Γιώργος Αποστολόπουλος επιχείρησε να τον εξαγοράσει για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Στο “γύψο” η δικαστική έρευνα. Η καμόρα και η μαφία τελικά κυβερνάει αυτή τη χώρα. Το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” φώναζε από χθες.

Ο αντικειμενικός και αμερόληπτος κ. Παναγιωτοπουλος με τη συνεπικουρία του κ.Ντογιάκου έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Στο αρχείο μπαίνουν οι καταγγελιες του Παύλου Χαικαλη για προσπάθεια χρηματισμού του απο τον Γιώργο Αποστολοπουλο με πόρισμα του εισαγγελέα εφετών Παναγιωτη Παναγιωτοπουλου.

 Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι
δεν συντρέχει λογος ποινικής διώξεως. “Δεν προέκυψε κανενα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας.” Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Μάλιστα ο εισαγγελέας δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ καθώς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος στη συναντηση τους καθώς
- είχε επίσης παγιδεψει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κατω απο τραπεζι της συνάντησης.
(το οποιο ανακάλυψαν οι Καμμενος και Χαικαλης)
- με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής αλλα και
-με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε σωστά επιλεγμένη θεση ώστε να εχει πλήρη οπτική επαφή με τα συνομιλούντα προσωπα.

Κατα τον εισαγγελέα προκαλεί δικονομική αλλα και ουσιαστική απορία η μη προσέλευση στις αρμόδιες αρχές που ειχαν την τεχνογνωσία να χειριστούν την υποθεση.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα

“Προκύπτει αναμφίβολα οτι μεχρι τις 18.15 της 12ης Δεκεμβρίου τοσο η εισαγγελία εφετών Αθηνών όσο και η αστυνομια δε γνώριζαν τα στοιχεία του προσώπου που θα επισκέπτονταν τον Παο Χαϊκάλη στο σπίτι του. Η ασφαλεια τα έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή και επίσημα στις 20.10 της ίδιας μερα οταν ο Χαικαλης εδωσε καταθεση στη ΓΑΔΑ.”

“Ετσι, πιθανολογείται σφόδρα οτι η μη προσέλευση του Αποστολοπουλο δεν οφείλεται σε διαρροή για τον απλούστατο λογο οτι μεχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανεις τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανιζονταν. Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδηλως στο οτι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συναντηση επειδη ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτη και προσφοράς του χρηματικού ποσού.”, συμπεραίνει ο κ Παναγιωτοπουλος.

Ο εισαγγελέας αναφέρει επίσης ότι ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος δεν μπορει να προσλαμβάνει μάρτυρες που θα παρακολουθούσαν τα γεγονότα, να τους εγκαθιστά σε θεση που βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή παρακολούθησης κατω απο το τραπεζι και να εγκαθιστά κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λογο ανησυχούσε ο κ. Χαικάλης οταν ηρθε στην εισαγγελια και καταλήγει στο ενδεχόμενο να φοβόταν οτι γνώριζε πως ο συνομιλητής του τον καταγράφει και μπορει να βγει υλικο σε βάρος του.

Σχετικα με την αιτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου και απογνητοφωνηση υλικού που κατέθεσε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ ο εισαγγελέας τονίζει οτι δεν υφιασταται αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου σε αυτη τη φάση. Σε καθε περιπτωση πρεπει να απορριφθεί και ως ουσιαστικά αβάσιμη, λέει καθως το υλικο λήφθηκε παράνομα. Όσο για το τηλεφωνικό απόρρητο δεν συντρέχει λογος αφου δεν υπαρχει θέμα διαρροής μυστικού. Τελος όπως σημειώνει δεν διευκρινίζεται στην αιτηση για ποιο λογο ζητείται να αρθεί το απόρρητο.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας νέας έρευνας που θα αφορά τον τρόπο απόκτησης του υλικού και αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: