Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ, οριστικά, ΤΕΛΟΣ - Ποιοι πάνε με τον Γ.Παπανδρέου στο νέο από-κομμα

Η de facto διάσπαση του ήδη συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ  "τελειώνει" ουσιαστικά την παρούσα συγκυβέρνηση, πολύ γρηγορότερα απ'ότι μπορούσε να φανταστεί κάποιος.

Οι  Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Πετρουλάκης, Γιώργος Ελενόπουλος που συμμετείχαν στην σύσκεψη αποτελούν στον σκληρό πυρήνα του νέου κόμματος.
«Είναι ειλημμένη η απόφαση, το θέμα είναι ο χρόνος που θα εκδηλωθεί: Πριν τις 29/12 ή μετά» έλεγαν στελέχη που μετείχαν προς το iefimerida. Στο επιτελείο Παπανδρέου μετέχουν ήδη οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Σωκράτης Ξυνίδης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Ελενόπουλος, Γιώργος Πετρουλάκης.

Η κίνηση Παπανδρέου προκαλεί αλυσιδωτούς προβληματισμούς και αντιδράσεις στον ευρύτερο χώρο. Οι νυν «παπανδρεϊκοί» βουλευτές (Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου) πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον ακολουθήσουν στο νέο εγχείρημα αν και όπως διατυπώθηκε . Οσοι έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ (νυν βουλευτές όπως η Θ. Τζάκρη, ο Θ. Παραστατίδης, ο Μ. Μπόλαρης κ.α) στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ για διαφορετικούς λόγους (Γ. Ραγκούσης, Αννα Διαμαντοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) και έχουν παραμείνει «κομματικά άστεγα».

Στο εγχείρημα αναμένεται να συμμετάσχουν κομματικά στελέχη όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης και οι «75», η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και ολόκληρες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ (όπως της Κέρκυρας) που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο προγραμματιζόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε ότι αφορά το ποσοστό που θα μπορούσε να κερδίσει το νέο κόμμα αυτό σύμφωνα με γκάλοπ της Alco που δημοσιεύει σήμερα το «Ποντίκι» θα μπορούσε να φτάσει στο ... 6%! Απίθανο; Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Στις δημοσκοπήσεις  που έχουν διεξαχθεί για την πιθανότητα ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, η μεν πλευρά των «παπανδρεϊκών» μιλά για ποσοστά «πάνω από το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου» της τάξης του 6-7%, οι δε «βενιζελικοί» εκτιμούν ότι δεν θα μπει καν στην Βουλή και θα πιάσει περί το 2%.

Το πιθανότερο είναι να μην μπουν στην Βουλή ούτε οι βενιζελικοί, ούτε οι παπανδρεϊκοί και να κλείσει μια και καλή αυτό το "μαύρο" κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή με την ολέθρια οικονομική πολιτική του '81-'89 και την πτώχευση του 2010...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: