Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΟΤΕ - SIEMENS ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
 Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων.
Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!
            Αυτή η αποκάλυψη επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τον τεράστιο δημοσιογραφικό αγώνα που επί σειρά μηνών έχει κάνει, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η εφημερίδα μας «Ελεύθερη Ώρα». Όταν και παρουσίασε ατράνταχτα ντοκουμέντα της μεγάλης διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας.
            Ωστόσο, την 14η Ιανουαρίου 2010, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε το βιβλίο του “Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”. Στην παρουσίαση του βιβλίου του για την ιστορία και μόνο είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξινής, Μπομπ Σικέλης και Μαρί Αγαλιώτου. Με αφορμή λοιπόν, την πρόσφατη πολυσέλιδη πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείται η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens, αξίζει να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα που νομίζουμε πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
            «Στις 5 Μαρτίου του 2009, ένας άλλος εργαζόμενος της Siemens πέρασε το “κατώφλι” του ανακριτή, ο Ε.Σ. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ε.Σ. προς τον κ. Χριστοφοράκο στις 20 Οκτωβρίου του 2006 είχε απομονωθεί από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP εξαιτίας των εμμέσων αλλά σαφών υπαινιγμών ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas στο οποίο συμμετείχε. Η Debevoise είχε δώσει τα στοιχεία αυτά στον κ. Ζαγοριανό τον Νοέμβριο του 2008. Στο εν λόγω μήνυμα ο Σ. διαμαρτυρόταν για την στασιμότητα στην οποία είχε περιέλθει υπηρεσιακά και μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: «Σας υπενθυμίζω πως ήμουνα ο βασικός χειριστής των προμηθειών με τον ΟΤΕ, ως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως, όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω (σ.σ ο Χριστοφοράκος επέρριπτε στον Σ. “ότι μιλούσε πολύ”) κάτι που να βάλλει εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας. Και αυτό παρά το γεγονός της ανάρμοστης συμπεριφοράς που επιδείχτηκε και στο πρόσωπό μου από πρόσωπα της τότε εμπιστοσύνης σας, μερικά από τα οποία βρίσκονται σήμερα εκτός εταιρείας με δική σας απόφαση…». Σε αυτό το σημείο, ο Ε.Σ. είναι φανερό ότι έκανε ένα σαφή υπαινιγμό για την υπεξαίρεση χρημάτων από στελέχη που είχαν την εμπιστοσύνη του Χριστοφοράκου. Στο ίδιο μήνυμα γινόταν και μια σαφής αναφορά στη διαχείριση Μαυρίδη (κατηγορούμενος που αντικατέστησε τον Γεωργίου). «Την ίδια ώρα» έγραφε ο Ε.Σ. «που στην εταιρεία μας υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πολλά συνέβησαν όχι και τόσο ευχάριστα για το κύρος της εταιρείας μας από διάφορα ευεργετηθέντα από εσάς στελέχη, εγώ το τονίζω και πάλι, ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος στις εντολές της διοίκησης παρά τις ενδεχομένως συχνά διαφορετικές προσωπικές μου απόψεις όπως, λίαν προσφάτως ο άστοχος χειρισμός του ΙΝΜΙΣ (έξυπνα δίκτυα) του ΟΤΕ, που είχα εκφράσει άλλωστε ένα χρόνο πριν με σχετικά non paper στη διεύθυνσή μου…». Στο σημείο αυτό ο Ε.Σ. έκανε αναφορά στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στον κ. Χριστοφοράκο το καλοκαίρι του 2005, μαζί με έναν ακόμη εργαζόμενο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα των τηλεπικοινωνιών όπου ορισμένα μικρότερα project πιστώνονταν δυο φορές σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Ο Ε.Σ. που είχε υπηρετήσει υπό τον Καραβέλλα ως υπάλληλος για τα οικονομικά, είχε προσληφθεί στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 1992. Τεχνικός του διευθυντής ήταν ο Ηλίας Γεωργίου. Ο Ν.Ζαγοριανός  ρώτησε τον Ε.Σ.:
-        Ποιος διαπραγματεύθηκε από την πλευρά της Siemens τη σύναψη και την υπογραφή της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ;  
-        Η σύμβαση πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο Γεωργίου, ο Καραβέλλας, ο Σταυριανός με αντίστοιχα στελέχη του ΟΤΕ που ήταν ο Γρεβενίτης (κατηγορούμενος), ο Σκαρπέλης (κατηγορούμενος), ο Χρυσολούρης, νομίζω και ο Π.Ν. ή ο Γ.Α. (σ.σ. πρόκειται για τα δυο στελέχη του ΟΤΕ που στην συνέχεια πήγαν στην Ρουμανία και φέρονται να έχουν λάβει 250 χιλ. ευρώ έκαστος σε λογαριασμούς στο Σάλμπουργκ). Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν κάποιες φορές και εκπρόσωποι των εργαζομένων του και ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ…Η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ξεκίνησε Κυριακή βράδυ και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας άλλος λόγος για την επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ, ήταν όπως επισήμως μας ανέφεραν, η ανάγκη να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, είχε όμως ακουστεί πως από το τέλος του 1997 και μετά δεν θα ήταν πλέον δυνατή η απευθείας ανάθεση στη Siemens από τον ΟΤΕ αλλά θα έπρεπε να τηρηθεί πλέον η διαγωνιστική διαδικασία…
Στην συνέχεια ο ανακριτής επέδειξε χειρόγραφα σημειώματα από την Αθήνα με την οποία ζητείτο να εγκριθούν οι εκταμιεύσεις μιζών από το Μόναχο. Ο κ. Ζαγοριανός ρώτησε τον Ε.Σ. αν αναγνώριζε τον γραφικό χαρακτήρα. Ο Ε.Σ, αναγνώρισε στα πειστήρια τον γραφικό χαρακτήρα του Καραβέλλα και πρόσθεσε ότι τα χειρόγραφα απευθύνονταν στον Ράινερ Πέτερ Νήντλ…. 
            Το μεγάλο σκάνδαλο διαπλεκομένων πολιτικών προσώπων έχει καταγγείλει και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, Δημήτρης Στρατούλης που είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Siemens δεν έδωσε μίζες - σε όσους τις έδωσε - για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για να εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προμήθειες και έργα του ΟΤΕ. Εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της συνεπαγόμενης διαφθοράς είναι αυτά τα κόμματα εξουσίας, που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, όσοι υπουργοί τους προώθησαν με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις σε αυτή, οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν και οι λογής-λογής κομματικοί σύμβουλοι που διέπρεψαν διαπλεκόμενοι με προμηθευτές. Όλοι τους ανταμείφθηκαν με το αζημίωτο. Οι μίζες τους ενσωματώθηκαν στις παχυλές συμβάσεις της Siemens και των άλλων και τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον  πληρώνουν οι πολίτες ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές, ως συνδρομητές…».
            Επίσης, να θυμίσουμε πως ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού “ο οποίος προφανώς συμβούλεψε τον κ. Σαμαρά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό” πληρώθηκε από τα “μαύρα” ταμεία του γερμανικού κολοσσού την περίοδο παντοδυναμίας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου. «Ποιανού την νομική συμβουλή δέχθηκε ο Σαμαράς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Η λογική απάντηση είναι του νομικού του συμβούλου κ. Καράκωστα ο οποίος πέραν του γεγονότος ότι διατέλεσε νομικός σύμβουλος της Siemens εισέπραττε και εμβάσματα από το παραταμείο της Siemens  από όπου έπαιρναν μίζες οι Καραβέλας, Σκαρπέλης και Μαντέλης. Γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμειβόταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens  και ποιος ο ρόλος του στον συμβιβασμό; Και τώρα που το γνωρίζει τι θα κάνει;».
            Συνεπώς, αφού η υπόθεση του ΟΤΕ εκπέμπει ατέλειωτη βρώμα. Αφού “ο εξωδικαστικός συμβιβασμός” Siemens – ελληνικού Δημοσίου μπάζει από παντού. Δεν πρέπει η αδέκαστη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει όλη αυτή τη βρωμιά που έχει πολυετείς και βαθιές ρίζες στο πολιτικό Σύστημα της χώρας;
            Γιατί, τότε μόνο η χώρα μας θα καταφέρει να σκίσει τα Μνημόνια και να προχωρήσει μπροστά…




Δεν υπάρχουν σχόλια: