Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ζωή Γεωργαντά: Η ψήφος του Ελληνικού λαού είναι για μένα ιερή παρακαταθήκη.

«Ευχαριστώ τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κόμματος, αξιότιμο κ. Πάνο Καμμένο, που με τίμησαν δίνοντάς μου την δυνατότητα να αγωνιστώ και μέσα από την Ευρωπαϊκή Βουλή:
Πρώτον για την αποκάλυψη των ψευδώς διογκωμένων στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος από την μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ και την Ευρωπαϊκή Στατιστική ...
Υπηρεσία (Eurostat) που παραβίασαν
αισχρώς το Ενωσιακό Δίκαιο. Οι Βρυξέλες προσπαθούν με πολιτικές παρεμβάσεις να αποκρύψουν από την Ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη το έγκλημά τους κατά της χώρας μας.

Λαβρόφ προς ΗΠΑ: «Αφήστε τα τελεσίγραφα και μαζέψτε την κυβέρνηση του Κιέβου»

Επίθεση στις ΗΠΑ για την πασχαλινή αιματοχυσία των νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» κατά των ορθόδοξων ρωσόφωνων στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας και παρά τη συμφωνία της Γενεύης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
 

Στον "αέρα" τα ευρωψηφοδέλτια ΝΔ-Ελιάς: ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς η κοινότητα, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ

original_mosque_prayerΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Γαλλία αλλά και στην Τουρκία, (όπου αναδημοσιεύεται η είδηση ), ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του προαστίου των Παρισίων, Mantes-la Ville, ο Cyriy Nauth, ο οποίος εκλέχτηκε με το κόμμα της Marine Le Pen, ακύρωσε απόφαση του προηγούμενου σοσιαλιστή δημάρχου για ανέγερση μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην κωμόπολη του. Μάλιστα όπως αναφέρεται αποφασίστηκε στον χώρο που προβλέπονταν να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος να γίνει ένα μεγάλο πάρκο όπου θα μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν την φύση και να κάνουν την βόλτα τους.

Το συγκινητικό βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !

Το γύρο του κόσμου κάνει ενα βίντεο με τον τίτλο “To be Greek” και υπενθυμίζει στον Έλληνα το μεγαλείο αυτής της ένδοξης χώρας που μένει ανεξίτηλο στο χρόνο .

Το παρασκήνιο για το νέο διοικητή της ΤτΕ και η έκπληξη Μηταράκη

  ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ -ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ  — Έντονο είναι το παρασκήνιο για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του κ. Γιώργου Προβόπουλου. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση του απερχόμενου διοικητή με τον νυν Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα αν και ο κ. Προβόπουλος χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τους χειρισμούς που έκανε κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Συνελήφθη ο Γ. Βούρος για χρέος που αφορούσε το ΚΘΒΕ - "Έγινε παρεξήγηση", δήλωσε ο ίδιος

Συνελήφθη ο ηθοποιός και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για χρέος που αφορούσε το ΚΘΒΕ.
Αν και συνελήφθη ο Γιάννης Βούρος εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το θέατρο έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισής των χρέων του
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το χρέος αφορά ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, ύψους 250.510,55 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η LEHMAN BROTHERS ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ''ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ'' ΜΕ ΤΟ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ'' ΚΑΙ ΜΙΑ ''ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ'' ;

Μην ανησυχείτε , είμαστε σε καλά χέρια. Η χρεοκοπία της LEHMAN BROTHERS  το 2008 σήμανε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ζούμε σήμερα. 
 
Τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας πήγαν φυλακή αλλά στην ιστορία της τράπεζας υπήρξαν και άξια στελέχη της τα οποία πριν την χρεοκοπία της είχαν βρει  δουλειά αλλού, όπως πχ ο κ.Θεοχάρης που από στέλεχος της lehman brothers μεταπήδησε στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ η οποία και αυτή χρεοκόπησε. 
 
Όμως και πάλι, αν κάποιος είναι άξιος θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την επιτυχία, έστω και στο Ελληνικό κράτος , το οποίο ωστόσο  και αυτό χρεοκόπησε.

Κι όμως...όσο πιο Βλάκας, όσο πιο Ανόητος, τόσο πιο ψηλά...και βαθιά...αν έχεις Άστρο Ηλίθιο, διάβαινε...

  γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Άραγε, όταν ξεσπώντας με θυμό, αποκαλείς κάποιον «βλάκα» ή «ανόητο» ή «ηλίθιο» πως το εννοείς;

Ότι το κεφάλι του είναι άδειο; Ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα; Δηλαδή, κάνει ότι κάνει ελλείψει κάποιων πνευματικών/νοητικών δυνατοτήτων;

Ή μήπως έχει και κάποιες «ενοχλητικές προεκτάσεις» το πράγμα;

Καθώς....
Αν ήταν μόνον αυτό, τότε δεν θα υπήρχε και θέμα...

Χημικά τα σύγχρονα όπλα ενός πολιτικού και ψυχολογικού πολέμου ;

syriaΣτις 22 Απριλίου 1915 πριν από σχεδόν έναν αιώνα η Γερμανία εξαπολύει τις πρώτες μαζικές επιθέσεις με χημικά όπλα στο δυτικό μέτωπο στον ποταμό Υπρ στο Βέλγιο,απελευθερώνοντας χλώριο από έξι χιλιάδες φιάλες
.Σε αυτή την επίθεση σκοτώνονται 5.000 Γάλλοι και Άγγλοι ενώ ο αριθμός αυτών που υπέφεραν από την έκθεση στο χλώριο ήταν τριπλάσιος. Παρόλο που τα χημικά όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί και νωρίτερα αυτή η ημερομηνία θεωρείται η απαρχή του χημικού πολέμου.Τα χημικά όπλα συν τω χρόνω εξελίχθηκαν σε εργαλείο της πολιτικής εξουσίας για την κήρυξη πολέμου.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...!!!



Ψηφοδέλτιο Νίκης
Το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» κατατέθηκε σήμερα Κυριακή 27-4 στο Πρωτοδικείο Τρίπολης. Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής :

ΟδυσσεύςΝίκος Βουδούρης του Γεωργίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ομολογία Ζ.Μπρεζίνσκι: "Οι στρατηγικές κινήσεις του Β.Πούτιν εξουδετέρωσαν τη Δύση στην Ουκρανία"

Ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης και ινστρούχτορας της νέας τάξης πραγμάτων, πρώην προεδρικός σύμβουλος των ΗΠΑ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι παραδέχεται πώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί τη Δύση στην υπόθεση της Ουκρανίας και διαβλέπει πώς η ανατολική Ουκρανία θα....
έχει την τύχη της Κριμαίας.

Με διαδικασίες-εξπρές ενοποιούνται τα ταμεία

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη αλλαγών στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος.Με διαδικασίες-εξπρές θα γίνει η ενοποίηση των Ταμείων, που θα αλλάξει πλήρως το τοπίο στο ασφαλιστικό σύστημα. Ενδεικτικό του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος είναι πως η απαιτούμενη μελέτη πρέπει να έχει εκπονηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ τον Οκτώβριο οι αλλαγές θα αποτυπώνονται σε έναν νέο ασφαλιστικό νόμο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη αλλαγών στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος.

Στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη: Ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης και της δημοκρατίας (Δολοφονήθηκε σαν σήμερα 27.4.1963)

Thoureios
27.04.1963
  Σύντομο Βιογραφικό και Ιστορικές συνθήκες
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1912 στην Κερασίτσα Αρκαδίας και ήταν το 14ο παιδί από τα συνολικά 18 που απέκτησαν οι γονείς του. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη γυναικολογία. Υπήρξε αθλητής με πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και κατείχε για 23 χρόνια (ως το 1959) το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με επίδοση 7,37 μ. Στην διάρκεια της κατοχής διοργάνωνε με άλλους συναθλητές του αγώνες, διαθέτοντας τα έσοδα σε λαϊκά συσσίτια. Το 1950 κατέλαβε τη θέση του υφηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aπέκτησε δυο γιους, τον Θοδωρή και τον Γρηγόρη.

ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ..!!

Του Περικλή Αθανασόπουλου
27.04.2014 
 Αυτό που πρέπει να μας εντυπωσιάζει και να μας προβληματίζει έντονα,  είναι το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με την διαχείριση της ενημέρωσης απο τα συστημικά ΜΜΕ,  που ενό απο την μία  προβάλλονται όλα τα καθημερινά προβλήματα του λαού,  από την άλλη όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά αντίθετα  γίνονται όλο και ποιο μεγαλύτερα και τον οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση.
Αυτοί οι κύριοι που  μονοπωλούν τις  εκπομπές, δήθεν επικρίνοντας τους κυβερνώντες, για  τα καθημερινά  προβλήματα που έχουν επέλθει στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες, έχοντας καλύψει όλη σχεδόν την ακροαματικότητα των Ελλήνων και κυρίως τα σαββατοκύριακα, οταν ο κοσμάκης "ξεκουράζεται", ο καθένας παίζοντας  εναν  συγκεκριμένο ρόλο.

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΓΗ:Η ΘΡΑΚΗ, Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κείμενα των: Δήμητρας Σιατίτσα, Αλαίν Μπαντιού, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρη Χριστόπουλου, Γιώργου Μαυρομμάτη, Μουσταφά Μουσταφά, Γιώργου Μπάλια, Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου, Νίκου Σαραντάκου, Ηρακλή Οικονόμου
 Η ΘΡΑΚΗ, Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
1. Η αμοιβαιότητα των εθνικισμών: ένας φαύλος κύκλος. Γράφει η Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Η Αριστερά προσπαθεί διαχρονικά να σπάσει τον φαύλο κύκλο της “αμοιβαιότητας” των εθνικισμών. Βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής ότι η ανάσχεση του τουρκικού εθνικισμού είναι υπέρτατος σκοπός που καθαγιάζει τον ελληνικό εθνικισμό. […]

"Μια βραδιά του Μαγιού" - Πολυχώρος Τέχνης- Galerie δημιουργών

Mε τα πιο αγαπημένα, τρυφερά, ερωτικά ανατρεπτικά τραγούδια υποδέχονται η Πένυ Ξενάκη και ο Νίκος Καρακαλπάκης τον "ανθισμένο" Μάη στην Galerie δημιουργών.

Η Πένυ Ξενάκη με την ξεχωριστή χροιά της και το πάθος στις ερμηνείες της έχει μια συνεχή πληθωρική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού εδώ και 30 χρόνια, με συναυλίες σε σπουδαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δισκογραφικές συμμετοχές και συνεργασίες με πολλούς από τους πιο αξιόλογους συνθέτες του χώρου (Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Κατσαρός, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάριος Τόκας, Κώστας Χατζής κ.α).

Έκθεση, από Αμερική μεριά, περιορίζει τα όρια διείσδυσης της αιολικής ενέργειας: ψευδαισθήσεις τέλος.

Σας είπαμε πριν λίγες μέρες ότι αν γεμίσετε την Ελλάδα ανεμογεννήτριες θα την αδειάσετε από πουλιά. Σας είπαμε για τις αντιδράσεις των νησιών Βόρειου & Κεντρικού Αιγαίου στην ανάπτυξη τεράστιων αιολικών πάρκων, όπως αυτές εκδηλώθηκαν σε πρόσφατη ημερίδα. Σήμερα θα δούμε πώς βλέπουν στις ΗΠΑ το θέμα της διείσδυσης της αιολικής ενέργειας και ποια θεωρούν ως ανώτατα όρια διείσδυσης στο ενεργειακό μείγμα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης & Γ. Κατρούγκαλος στην Καλαμάτα: «Υποστήριξη σε “Πελοπόννησος Πρώτα” και Οδυσσέα Βουδούρη»

Μήνυμα νίκης και ανατροπής στις επερχόμενες εκλογές έστειλε από την Καλαμάτα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κεντρικός ομιλητής μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη, στην εκδήλωση που οργάνωσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» με θέμα «Ανάπτυξη και Περιφέρεια σε περίοδο κρίσης», στο κατάμεστο μεγάλο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο της πόλης.

Τ.Κέρι προς Σ.Λαβρόφ: "Είστε προκλητικοί" - Σ.Λαβρόφ προς Τ.Κέρι: "Κουμάντο στη χώρα σου"!

"Θερμό" επεισόδιο σε επίπεδο ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ είχαμε πριν λίγο: Την ανησυχία του για τις «προκλητικές» κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα εξέφρασε το Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ και ο τελευταίος του απάντησε ότι "δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει τις κινήσεις και την διάταξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εντός της Ρωσίας"!

Το "Ποτάμι" αποκαλύπτει το ρόλο του ως δεκανίκι επιβίωσης του υπάρχοντος συστήματος

Το «Ποτάμι» αποκαλύπτεται και αποδεικνύει πώς στόχος του είναι να αποτελέσει το δεκανίκι στήριξης του πολιτικού συστήματος που κυβερνά σήμερα εκπροσωπώντας το οικονομικό-επιχειρηματικό κατεστημένο σε βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών από τα συνεχή μνημόνια και την παράδοση της χώρας άνευ όρων στους δανειστές.

Βαρουφάκης: Η ΕΕ λέει ψέματα. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ψέματα στους ανθρώπους στην Ευρώπη. Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα", υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιάννης Βαρουφάκης, σε....
σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

"Μπορεί να γίνεται λόγος για ανάρρωση μιας οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση επί έξι χρόνια, μόνον όταν επενδύσεις και απασχόληση αυξάνονται και όταν δίνονται δάνεια, αλλά τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα" λέει.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μάθε τον εχθρό σου ... Η οικογένεια ROTHSCHILD.

Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.
Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας. Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές...μας.
Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – Σοφία- Μουσικότητα και Ακριβολογία

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς)...
  Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και….. στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Θέλουν να κλείσουν κ΄ τις λαϊκές αγορές – «Χτυπούν» το φθηνό καλάθι της νοικοκυράς


laiki_pagkos_lahanikaΤην ώρα που το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς όλο και πιο δύσκολα γεμίζει, η κυβέρνηση με αποφάσεις της πλήττει τις λαϊκές αγορές, που προσφέρουν μια προσιτή διέξοδο στους καταναλωτές.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, εξυπηρετεί στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα και απειλεί με διάλυση 50.000 οικογένειες και τις λαϊκές αγορές, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια οι επαγγελματίες κλείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις λαϊκές αγορές.
Οι αλλαγές

Μήπως κάτι σοβαρό δεν μας λένε;

Υπάρχει μία τράπεζα που παρουσίασε το 2013 ζημιές 112,25 εκατ ευρώ.

Η τράπεζα αυτή είχε ενισχυθεί με κεφάλαια με την μορφή μετατρέψιμων ομολογιών συνολικής αξίας 100,20 εκατ ευρώ, που πρέπει να αποπληρωθούν προσεχώς.

Στο πρόσφατο τραπεζικό τεστ της τράπεζας της Ελλάδος υπολογίστηκε ότι στο βασικό σενάριο χρειάζεται 397 εκατ. ευρώ επιπλέον κεφάλαια.

Δήλωση-σοκ από Ρωσία στον ΟΗΕ: "Θα μπούμε στην Ουκρανία ως ειρηνευτική δύναμη"!

Η Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο πριν λίγο την Δύση και την φιλοδυτική ομάδα που έχει καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο με δήλωσή της στον ΟΗΕ ότι «Στο χειρότερο σενάριο και από την στιγμή που συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των αμάχων δεν θα διστάσουμε να εισέλθουμε ως ειρηνοποιοί στην Ουκρανία»!
Είναι η πρώτη επίσημη δήλωση της Μόσχας αναφορικά με την πρόθεσή της Ρωσίας να επέμβει ενεργά στην εξεγερμένη Ανατολική Ουκρανια.

Γαλλία: Καταργεί τα ειδικά γεύματα σε μουσουλμάνους μαθητές η Λεπέν

«Δεν υπάρχει λόγος η θρησκεία να εισέλθει στη δημόσια σφαίρα, αυτός είναι ο νόμος», είναι η θέση της, ενώ καταγγέλλει σταθερά την «άνοδο του Ισλάμ»
Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει στα σχολεία στις 11 γαλλικές πόλεις που το...
κόμμα κέρδισε τις δημοτικές εκλογές να προσφέρουν ειδικά γεύματα στους μουσουλμάνους μαθητές, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στις αξίες του κοσμικού κράτους της χώρας

Η «μηχανή» των «ιδιωτικοποιήσεων» – κλοπής του Εθνικού πλούτου

Κύριοι Βουλευτές,

Η «μηχανή» των «ιδιωτικοποιήσεων» – κλοπής του Εθνικού πλούτου, που στήθηκε από τη φασιστική ΕΕ που υποδούλωσε τη χώρα μας  και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για καταλήστευση της Ελλάδας(αλλά με παρόμοιο ακριβώς τρόπο  και της ....
Κύπρου του Ανανστασιάδη)  έχει ως εξής :

1. Δανείστηκε η χώρα μας, δηλαδή ο Ελληνικός λαός,  τεράστια ποσά για να φτιάξει μετρό, αεροδρόμια, εθνικές οδούς, λιμάνια κτλ

Οι Αντίχριστοι ναζιστες της Ουκρανιας ξερίζωσαν τον σταυρό απο το άγαλμα του Βλαδιμηρου!

Οι Αντίχριστοι ναζιστες της Ουκρανιας ξερίζωσαν τον σταυρό απο το άγαλμα του Βλαδιμηρου! ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!


Οι Αντίχριστοι ναζιστες της Ουκρανιας έκοψαν απο το άγαλμα του Βλαδιμηρου το χέρι που κρατούσε τον σταυρό!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Βλαδίμηρος είναι ο αυτοκράτορας που εκχριστιάνισε τους Ρώσους και είναι άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας

ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ : "Υβριστής, συκοφάντης και πολιτικά δειλός ο Π. Τατούλης"

Απάντηση Οδ. Βουδούρη:
«κ. Τατούλη σας καλώ πάλι σε δημόσιο διάλογο!»

Σε ακόμη μια θλιβερή παράσταση πρωταγωνιστεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Υβριστής και συκοφάντης, ο κ. Πέτρος Τατούλης επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μεταθέσει τη συζήτηση της προεκλογικής περιόδου και να αποφύγει να λογοδοτήσει για τα ανύπαρκτα έργα του και τις παρανομίες της θητείας του.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Με τον Μανώλη μπροστά για να κατέβει η σημαία του Μνημονίου!

ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Του Αθανασόπουλου Περικλή
ΠΟΥΤΙΝ
Αθήνα 25.4.2014
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...!!!

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται οπως ακριβώς έγινε πριν απο 190 χρόνια, η διαφορά είναι οτι τότε στις διαπραγματεύσεις είχαμε τον κορυφαίο πολιτικό όλων των εποχών της Νεώτερης Ελλάδας και έναν απο τους κορυφαίους του κόσμου  ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ενω σήμερα έχουμε τον χειρότερο όλων των εποχών του οποίου τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα...

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΕΔΕ ΜΕ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ)



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡAΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γραφείο Τύπου Υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ
           25 Απριλίου 2014                                                                                                 
  ΠΡΟΣ: MME
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ:Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους για 270 ευρώ το τετραγωνικό

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Σ. Κανέλλη στην Ημερησία είναι αποκαλυπτικό της κόλασης που έρχεται στα ακίνητα.
 
Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους για 270 ευρώ το τετραγωνικό (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα).

Μιλάμε για βιβλική καταστροφή στα

ακίνητα που μετατρέπει μια χώρα φιλέτο της Ευρώπης σε Ελντοράντο για πλούσιους τυχοδιώκτες που μπορούν να αγοράσουν τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές εξαιτίες των χαρατσιών πάσης φύσεως και κυρίως του χαρατσιού του Βενιζέλου της ΕΛΙΑΣ. 
Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης εκδίκησης στις κάλπες που θα κάνει δημοσκόπους και μηντιάρχες-παπαγαλάκια να κρύβονται...

Οι ΕΒΡΑΙΟΙ είναι πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ το όλοι πριν τις ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Η Ελλάδα “καίγεται” και εμείς πίνουμε φραπέ σφυρίζοντας αδιάφορα…





Ο ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η «Πελοπόννησος Πρώτα»
και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Σταύρος Χρυσαδάκος
σας προσκαλεί  σε  συζήτηση με θέμα:

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Ανοιχτή εκδήλωση για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σωτηρίας της χώρας


  Αθήνα, 8 Απριλίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η Πολιτική Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», στην προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας, διοργανώνει την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο POLIS CAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της κυβέρνησης Σωτηρίας της χώρας. Πρόκειται για ένα εκ των μειζόνων πολιτικών ζητημάτων, που αφορά το μέλλον της Ελλάδος και την έξοδό της από την μεγάλη σημερινή κρίση.

Μας μετατρέπουν όλους σε «ενοικιαζόμενους εργαζομένους» των 500 € – Οι αλλαγές

euro500Το μοντέλο του ενοικαζόμενου εργαζομένου των 500 ευρώ στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα επιβάλλεται με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκε η τελευταία -μέχρι την επόμενη- συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης.
Η πάλαι ποτέ ισχυρή, πλήρης και σταθερή απασχόληση η οποία ήδη έχει πληγεί τα τελευταία 3,5 χρόνια, στη σταδιακή εφαρμογή των νέων διατάξεων, θα περάσει οριστικά στο «χρονοντούλαπο».

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Η Πένυ Ξενάκη και ο Νίκος Καρακαλπάκης στη Galerie δημιουργών"

Ομολογία ΣΟΚ Όλι Ρεν: Τελικός στόχος κινητή-ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

ren«Πρώτα θα εφαρμόζονται τα μνημόνια και όταν αυτά αποτυχαίνουν, τότε θα «κουρεύουμε» τις καταθέσεις».

Τι άλλο μπορεί να πει και με πιό στυγνό τρόπο, ένας που υποδύεται τον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα ομολογεί κυνικά πως το ζητούμενο είναι η πλήρης καταστροφή και αποδόμηση κρατών και λαών;..

Μήπως δεν έχει ομολογηθεί ότι το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα (και πανομοιότυπό του πρόκειται να εφαρμοστεί στην Κύπρο) έχει αποτύχει;

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ....

ΠΟΥΤΙΝ: "ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ"
Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, απείλησε το Κίεβο να τερματίσει την επίθεση κατά των ρωσόφωνων διαφορετικά θα υπάρξει ρωσική επέμβαση, τονίζει ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της χώρας του δεν είναι κρίσιμες.

Το παρασκήνιο για το νέο διοικητή της ΤτΕ και η έκπληξη Μηταράκη


24 Απριλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  — Έντονο είναι το παρασκήνιο για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του κ. Γιώργου Προβόπουλου. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση του απερχόμενου διοικητή με τον νυν Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα αν και ο κ. Προβόπουλος χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τους χειρισμούς που έκανε κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

ΜΠΟΜΠΑ!!!! Στους επίγονους των ΜΠΕΝάκηδων, Α. Σαμαρά, Π. Γερουλάνο …προσθέστε και τον Νότη Μηταράκη!!!!

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ -ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗ

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/47829

24 Απριλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Νότης Μηταράκης

Κατάγεται από την Οικογένεια Μπενάκη. Ο πατέρας του, Αντώνης Μηταράκης, είναι δισέγγονος της Μερόπης Μπενάκη, αδερφής του Εμμανουήλ Μπενάκη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Ο ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η «Πελοπόννησος Πρώτα»
σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα:

«Ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού επισκέφτηκαν τη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης στη Μπούκα και στην κατασκήνωση των ΡΟΜΑ της Μπιρμπίτας.

Σήμερα  ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού επισκέφτηκαν τη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης στη Μπούκα και στην κατασκήνωση των ΡΟΜΑ της Μπιρμπίτας.
Πιο χαρακτηριστική εικόνα, που να αποτυπώνει  τον  απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων δεν βρίσκει κανείς εύκολα στη χώρα μας.  Δίπλα στις όμορφες εκβολές του Παμίσου και στην παραλία της Μπούκας, υπάρχει ο σκουπιδότοπος έκτασης  τουλάχιστον  20 στρεμμάτων, για να μας προσγειώνει  στην πραγματικότητα της χώρας. Δείχνει πως φρόντισαν μέχρι σήμερα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις  να μολύνουν -προσβάλλουν το περιβάλλον.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σαμπιχά Σουλεϊμάν versus Δημήτρης Χριστόπουλος

Λαϊκή διεύρυνση ή εθνομηδενιστική περιχαράκωση

Του Γιώργου Καραμπελιά

Η σύγκρουση γύρω από τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει έναν εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα, αντιπαραθέτοντας δύο «πρωταγωνιστές», που .....
εκφράζουν απόλυτα ανταγωνιστικές μεταξύ τους κατευθύνσεις: Τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, Ρομά ακτιβίστρια, μουσουλμάνα, γυναίκα, που προσπαθεί να εκφράσει την ιδιαίτερη ταυτότητά της τόσο απέναντι στον γενικό περιρρέοντα ρατσισμό όσο και στον κατ’ εξοχήν τουρκικό ρατσισμό, που επιθυμεί να εξαφανίσει την ιδιαίτερη ταυτότητά της, εντάσσοντάς την βίαια στην τουρκική ταυτότητα και στους σχεδιασμούς της Τουρκίας για τη Θράκη.

Οδυσσέας Βουδούρης: αφήνουμε πίσω την «επιδοματική οικονομία» και δημιουργούμε ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή

Στον κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής, βασικό πυλώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της Πελοποννήσου, επικεντρώθηκε σημέρα στην περιοδεία του στην Κορινθία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης.