Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ν. Φωτόπουλος: "Η κυβέρνηση έλεγε ψέμματα για την πώληση της ΔΕΗ"

Συνέντευξη στο Κokkino 105,5 στη Ντίνα Μπατζιά
"Αποδείχτηκε κι επισήμως κάτι που ήδη ξέραμε, με την απάντηση του Επιτρόπου της Κομισιόν στην ερώτηση του Γ. Κατρούγκαλου, πως η Ευρώπη δεν ζήτησε την πώληση της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση έλεγε ψέμματα", τονίζει στο Κόκκινο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κι εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.
"Είναι μια κυβέρνηση εξυπηρέτησης συμφερόντων, που δεν σέβεται το λαό, τη βούλησή του και γι' αυτό δεν προχώρησε στο δημοψήφισμα" επισημαίνει.

Πρόγραμμα στήριξης 800 αστέγων - Πού απευθύνεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας

Στην υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» θα προχωρήσει μετά τις 2 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εργασίας.

Στόχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες αστέγων να λάβουν στήριξη προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους και να μεταβούν σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, ή να αποκτήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !!!

ΓΡΑΦΕΙ  O ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ.


ENA 'ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ" ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

''Έστ' αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι... Συ τε του λοιπού μη επιφαίνεο!'', ήταν η περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ., που σημαίνει:

Δεν νοιώθει ασφαλής ο Π.Ποροσένκο: "Αν αποτύχουν οι συνομιλίες έρχεται «ολοκληρωτικός πόλεμος»"

Οι προσπάθειες για να σταματήσει η σύρραξη με τους ρωσόφωνους βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο,
τονίζοντας ότι εάν αποτύχουν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο Ποροσένκο, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, είπε πάντως ότι ελπίζει πως η τριμερής συνάντηση η οποία θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεθαύριο Δευτέρα -με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του Κιέβου, της Μόσχας και της ΕΕ- μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη εκεχειρίας.

Απείλησε τον Γιώργο Παπανδρέου ο Κώστας Λαλιώτης...

..με παραίτηση από τη θέση του Προέδρου στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.
Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα
Για πρώτη φορά βρέθηκε κάποιος να πει ΟΧΙ στον Γιώργο Παπανδρέου κι αυτός ήταν ο Κώστας Λαλιώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, που διοργανώνει αύριο εκδήλωση 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Σε "κόκκινο" συναγερμό η Πολωνία λόγω Ουκρανίας - Σε επιφυλακή ο Στρατός και κατάταξη 11.000 εφέδρων

ΦΟΒΟΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;
Σε κατάσταση επιφυλακής έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της η Πολωνία, ενώ καλεί εφέδρους να καταταγούν στο Στρατό σε μία προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται ασφαλώς με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί και οι Φιλανδία, Σουηδία.

ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ!

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Να εξεταστεί η δημιουργία ενός Κράτους στις συζητήσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο καθεστώς για τις περιοχές όπου συγκρούονται οι ουκρανικές δυνάμεις με τους μαχητές αντάρτες της Νέας Ρωσίας.

Επτά προγράμματα «ανοίγει» το υπουργείο Εργασίας για 145.500 ανέργους

Θέσεις επιδοτούμενης κατάρτισης και απασχόλησης για ανέργους (κυρίως σε ιδιωτικές επιχειρήσεις) αρχίζει να «ανοίγει» το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο προγράμματος που προβλέπει την υλοποίηση επτά προγραμμάτων για συνολικά 145.500 ανέργους.


Τα προγράμματα

H μαγική λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το ότι η Δημοκρατία κρύβει κάτι το μαγικό, φαίνεται από το ότι παντού στον κόσμο λένε πως έχουν Δημοκρατία, κι όμως πουθενά δεν υπάρχει!  Τα μουσουλμανικα κράτη αυτο-ονομάζονται Δημοκρατίες, η Λαϊκη Δημοκρατία της Κίνας, Η Σοβιετική Ενωση ήταν ένωση Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, ο Χότζα στην Αλβανία είχε Δημοκρατία, και στην Κούβα επίσης ο Κάστρο. Μα και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ήταν 'Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας'.  Αλλά και τα σημερινά -κάπως- Δημοκρατικά Κράτη: Ευρώπη, ΗΠΑ, Κανδάς, Ιαπωνία,κλπ, κι αυτά αυτοονομάζονται Δημοκρατίες ενώ έχουν ένα μικρό μόνο ποσοστό Δημοκρατίας, αφού κάνουν εκλογες κάθε 4 ή 5 χρόνια, αφού έχουν ακόμα Βασιλιάδες, Πολιτικά κόμματα, κι αφού υπάρχει τεράστια διαφορά πλούσιων και φτωχών.  

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου με αρ. πρωτ. 4876/18-7-2014

ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΕΥΡΩ!!!
ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά  στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου με αρ. πρωτ. 4876/18-7-2014

Προς
 Κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Κ. Εισαγγελέα αντιμετώπισης της διαφθοράς
Κύριο Εισαγγελέα Αθηνών

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του καθηγητή και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλου η ευρωπαϊκή επιτροπή... διαψεύδει την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί υποχρέωση κοινοτικής οδηγίας επιβεβαιώνοντας πλήρως την θέση που ανέπτυξα στο κοινοβούλιο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ ότι η απελευθέρωση της ενέργειας στην Ελλάδα έχει ήδη ρυθμιστεί σε συμφωνία με το κοινοτικό δίκαιο.

Συμμόρφωση & ευσυνειδησία οδηγούν σε ΥΠΟΤΑΓΗ!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Θα σας κουράσω λίγο σήμερα με την αναφορά μου στα πειράματα «υπακοής σε πρόσωπα Εξουσίας» που έκανε στο Πανεπιστήμιο Yale αρχές της δεκαετίας του 1960 ο καθηγητής Ψυχολογίας Dr Stanley Milgram για τα
οποία ίσως κάποιοι αναγνώστες να έχουν διαβάσει κάτι σχετικό καθώς επαναλήφτηκαν πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλές χώρες.
     Εκείνα τα πειράματα κοινωνικής ψυχολογίας αποκάλυψαν πόσο εύκολο είναι για άτομα που διαθέτουν κύρος και εξουσία να επηρεάζουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων, που συμμετείχαν σε έρευνα συμμόρφωσης με εντολές και διαταγές για παροχή ισχυρών ηλεκτροσόκ σε αγνώστους.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δήλωση Οδυσσέα Βουδούρη για την τελετή ορκωμοσίας

Η ορκωμοσία είναι μια συμβολική πράξη αποδοχής των ευθυνών με τις οποίες μας επιφόρτισαν οι συμπολίτες μας. Είναι η επισημοποίηση της δέσμευσης κάθε αιρετού να υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση, όσα υποσχέθηκε κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Είναι αυτονόητο πως το λειτούργημα κάθε αιρετού καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους, οι οποίοι εξάλλου προβλέπουν και τις ανάλογες κυρώσεις για όποιον δεν τα σέβεται.

Kίνα και Ρωσία έδωσαν την χαριστική βολή στην Αμερική. Τέρμα το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές.


Μια μια συμφωνία αστραπή και μια απόφαση βόμβα για τα παγκόσμια χρηματιστήρια, που αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν, Κίνα και Ρωσία αποφάσισαν οι μεταξύ τους συναλλαγές για την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου να γίνονται σε Ρούβλια ή Γουάν (τα τοπικά νομίσματα Ρωσίας και Κίνας αντίστοιχα).

Ο χάρτης των… καπιταλιστών της Ευρώπης – Δείτε ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα

Η εφημερίδα Independent σχεδίασε τον χάρτη της Ευρώπης και σε κάθε χώρα έβαλε την μεγαλύτερη εταιρεία.
Έτσι η Γαλλία είναι η L’oreal, η Γερμανία είναι η… Lidl, η Ρωσία είναι η Metaloivest και η Ισπανία είναι… Zara!
Πιο «γλυκιά» χώρα είναι η Ιταλία που την εκπροσωπεί η Nutella ενώ πιο παιχνιδιάρικη είναι η Δανία που εκπροσωπείται από την… Lego.
Πιο δυναμική είναι η Αυστρία με την… Red Bull και πιο αλκοολούχα χώρα η Ολλανδία με την… Heineken.

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ SMART TV - ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ

Κάθεστε στον καναπέ αναπαυτικά δίπλα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και χαλαρώνετε ύστερα από μια κουραστική ημέρα βλέποντας τηλεόραση. Πού και πού σχολιάζετε αυτά που
βλέπετε, συζητώντας παράλληλα για το πώς πήγε η ημέρα σας.

Είναι ένα ακόμη συνηθισμένο βράδυ που περνάτε στη ζεστασιά και, κυρίως, στην ιδιωτικότητα που σας προσφέρει το σπίτι. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε.

ΗΠΑ: Σταματήστε να ψεύδεστε - Ρωσία: Και εσείς να ανακατεύεστε στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται και να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις» στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σαμάνθα Πάουερ ενώπιον του Συμβουλίου
Ασφαλείας, που συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας.
Η Πάουερ παρουσίαζε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας έναν κατάλογο των στοιχείων που δείχνουν μια άμεση εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών, και πρόσθεσε ότι «μπροστά σε αυτήν την απειλή, το να μην αντιδράσουμε θα στοίχιζε πολύ ακριβά».

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...!!! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ...!!!

Thoureios

To 20% επι του φόρου θα παίρνει το Ελληνικό Δημόσιο..
Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών ENERGEIAN OIL & GAS-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ και TRAJAN OIL & GAS LIMITED για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΤΑΚΟΛΟ.
Τύπος Σχέδιο νόμου

Άνοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

Άνοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα - Newsbomb
Ποια τμήματα σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο και σε ποια καταγράφηκε πτώση
Σημαντική άνοδος των βάσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ παρατηρείται από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 99.958 (75.251 με το 90%, 12.239 με το 10%, 12.468 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 104.988.
Αύξηση σημειώθηκε σε Ιατρική και Νομική Σχολή, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στη σχολή της Γαλλική Φιλολογίας, με αύξηση της τάξεως του 27.3%. Αύξηση σημειώθηκε και στις σχολές των μηχανολόγων καθώς και στις εκκλησιαστικές σχολές που ξεπερνά το 10%.

ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!

Το τρελό φαγοπότι του ΙΣΤΑΜΕ, τα χρέη στο ΙΚΑ και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ !!!

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : 
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ !!! 

Για σειρά ετών το βαθύ ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων μέσω του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (και όχι μόνον) και τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Ένας εβραίος φυτεμένος στην κεφαλή του Eλληνικού συστήματος εξουσίας!


Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο που γράφτηκε πριν πολλά χρόνια και… επειδή ως γνωστόν προφήτες μετά Χριστόν δεν υπάρχουν, ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη ανάλυση και κατόπιν διαψεύστε την. Όποιος θέλει μπορεί να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου αλλά σε κάθε περίπτωση επιλέξτε ποια κείμενα πρέπει να αξίζουν την προσοχή σας. Ποια κείμενα επαληθεύονται, ποια κείμενα είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα, σε ποια κείμενα οι λέξεις γράφονται όπως πρέπει να γράφονται.

Ο Βορίδης δίνει σε ιδιώτες το «ταμείο» του EΣY!...

Διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες ανοίγει ο υπουργός Υγείας M. Bορίδης, αναθέτοντας σε ανώνυμη εταιρεία τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Yγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Ιδιώτη μάνατζερ που...
θα διαχειρίζεται το "ταμείο" του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών για 50(!) χρόνια προωθεί ο υπουργός Υγείας με σχέδιο νόμου που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. 

Πολιτικός όρκος... το sic καραγκιοζλίκι!

"Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου."

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Οι δύο παραπάνω γραμμές είναι ο πολιτικός όρκος που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσουν όσοι αιρετοί "βγάζουν σπυριά" με το να ορκιστούν στο...
Ευαγγέλιο.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 200 ΕΤΩΝ...(ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ») ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO

"Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητες της: 
α. Χαράσει και ασκεί νομισματική πολιτική.
β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας. 
γ. ΚΑΤΕΧΕΙ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου. 
δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων .

Γιατι να πιεις μια γουλιά ελαιόλαδο;

Το ροχαλητό είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα – τόσο υγείας όσο και… συναισθηματικά.
Αν υποφέρεις κι εσύ, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να το μειώσεις ή ακόμα και να το εξαλείψεις (εφόσον η αιτία που το προκαλεί δεν είναι σοβαρή):

Στο 3ο γκρούπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

To... θαύμα δεν έγινε και ο Ολυμπιακός θα είναι στο 3ο γκρούπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ την Πέμπτη.
Από την στιγμή που οι Λεβερκούζεν και Άρσεναλ δεν έμειναν εκτός της
συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός είναι οριστικά στο 3ο γκρούπ δυναμικότητας. Έτσι οι επτά ομάδες τις οποίες αποφεύγουν οι Πειραιώτες είναι εκείνες του ομίλου τους.
Δηλαδή πρόκειται για τις: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεβερκούζεν, Άγιαξ, Λίβερπουλ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Γαλατασαράι και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Μονακό θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης (18.45).

Προχωρουν οι εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 19 Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια των αποφάσεων που λήφθηκαν στην σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό με θέμα τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε σήμερα γραπτώς τον κ. Ανδριανό ότι προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, του κολυμβητήριου, και του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων του Ολυμπιακού Χωριού.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Όταν ο προγραμματισμός «βρωμάει» από το «κεφάλι»

Στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και λίγες μέρες πριν αναλάβει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο λήφθηκαν αποφάσεις για σοβαρά προγράμματα που θα συνοδεύουν τους στόχους και τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας για τα επόμενα έως και 11 χρόνια! Συγκεκριμένα:

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Για ποίο λόγο η τράπεζα της Ελλάδας εκτυπώνει test note σε δραχμές; [photos]

Φεύγουμε από το ευρώ;

Aν δεν είναι η τράπεζα της Ελλάδας από πίσω γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία;

Δείτε τα χαρτονομίσματα των 50 δραχμών ,100 δραχμών ,200 δραχμών,20 δραχμών.

Δέσμιοι της υπερφορολόγησης 2,4 εκατ. πολίτες – Χρωστάμε 51,8 δισ. ευρώ!

heiropedes2Οι αριθμοί πολλές φορές «λένε» την αλήθεια… Στην Ελλάδα των μνημονίων, το σύνολο των οφειλετών προς το Δημόσιο ήδη έχει ξεπεράσει τα 2,4 εκατ. άτομα!
Συνολικά, από τα τέλη του 2012 μέχρι σήμερα, το σύνολο των οφειλών που έχουν οι πολίτες προς την εφορία «αγγίζει» τα 51,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, οι «νέες οφειλές» έφτασαν στα 15,2 δισ. ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο του 2014. Και μόλις ένα μήνα πριν, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ήταν 13,9 δισ. ευρώ (μέσα σε… 30 ημέρες αυξήθηκαν περίπου κατά 1,3 δισ. ευρώ).

Οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

oaed_anergoiΑναρτήθηκαν (στις 26 Αυγούστου 2014) τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων Δικαιούχων και Παρόχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015».
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την Τετάρτη, 27.08.2014, και ώρα 08:00 μέχρι την Παρασκευή, 29.08.2014, και ώρα 12:00 (μεσημβρινή).

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δυτικό εμπάργκο: Γιατί η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται όπως η Φινλανδία; 

Η Φινλανδία, μέλος της ΕΕ, εξαρχής ήταν κατά των Δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η Ελλάδα, αντίθετα, αν και με μεγάλο κόστος για την οικονομία της, υπέρ. Κι' όμως, η Φινλανδία είναι περισσότερο θωρακισμένη οικονομικά, ενώ η Ελλάδα λιγότερο.

H μαγική λέξη ΘΕΑΤΡΟ...!!!

  Η λέξη Θέατρον δεν είναι -μόνο- ελληνική. Είναι παγκόσμια λέξη, όπως και οι λέξεις: δημοκρατία, μουσική, πρόγραμμα, άρωμα, οργασμός, κλπ. κλπ. κλπ. Το 60 με 70% των αγγλικών-γαλλικών-γερμανικών λέξεων  είναι παραλλαγμένες αρχαιοελληνικές λέξεις.  Το αστείο είναι πως οι ξένοι λένε τις λέξεις αυτές χωρίς να ξέρουν τη βαθειά τους σημασία.Και το τραγικό είναι που οι Ελληνες ενώ ξέρουν τη σημασία τους, δεν της δίνουν σημασία και δεν έχουν κάνει πράξη τα θέατρα, την δημοκρατία, κλπ.
  Αλλά τί σημαίνει θέατρο? 

«Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων»



Προς:
1.Γραφείο Πρωθυπουργού
2.Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια
3.Υφυπουργού Ανάπτυξης κου Μηταράκη
Υπόψιν:
1.Κ.Ε.Ε.Ε
2.Των κοινοβουλευτικών κομμάτων:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

«Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων»

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νίκη Μαριά-Πέρασε από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής η άρση ασυλίας της Τρόικας!

Αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες πλέον οι Τροικανοί! Μία τεράστιας σημασίας απόφαση για την Ελλάδα και τον λαό της κατάφερε να αποσπάσει πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
Ύστερα από επικοινωνία που είχε το SpiroSpero.gr μαζί του, μας ενημέρωσε πως και η Ολομέλεια έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων

GOOD BYE PETRO……ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ.ΔΙEΛΥΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

10617203_723231311058181_2142123840_n
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η Μέρκελ αποχαιρέτησε τον δικτάτορα . 
Ήταν η πρώτη και τελευταία υψηλή εκπρόσωπος δυτ. xώρας που πρόλαβε να τον καμαρώσει στην καρέκλα του προέδρου. 
Πέφτει ο εγκάθετος καθώς καταρέει το μέτωπο...

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ- Από το 1941 ΨΑΧΝΑΝ οι ΓEΡΜΑΝΟΙ στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ τον Τάφο του Μ.Αλεξάνδρου!

Ο Σαμαράς…τον ανακάλυψε τώρα

Οι Γερμανοί το ξ’εραν απο το 40 και σκοτώναν τους χωρικούς ρωτώντας τους, που βρίσκεται ο θησαυρός του Αλέξανδρου…

Οι αρχαιολόγοι με τους πολιτικούς ξέρουν ήδη τι υπάρχει μέσα και το είχαν βάλει στο συρτάρι….

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…το βίντεο που ακολουθεί τα λέει έξω απο τα δόντια.

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Κουβέλη, μην το κάνεις... !!!

«Μην το κάνεις. Φοβάμαι ότι η συγκυρία θα λειτουργήσει αναδρομικά εναντίον σου, δηλαδή στην ιστορία θα...
γραφτείς λάθος...». Αυτό θα έλεγε στον Φώτη Κουβέλη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης
Πανούσης, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον REAL FM και τον Αιμίλιο Λιάτσο, αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας.

Κραυγή πολέμου έρχεται από την Βουλγαρία;

Η Βουλγαρία θα είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα ανάφλεξης της ανατολικής Ευρώπης; Ολα δείχνουν ότι το βουλγαρικό "ηφαίστειο" είναι έτοιμο να εκραγεί, καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο της ΕΕ με την
Ρωσική Ομοσπονδίας αρχίζει και κλιμακώνεται.

Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στο ΝΑΤΟ το ισχυρό βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα "Ατάκα" έθεσε θέμα για την άσκηση "Θρακικός Αετός 2014" και την άφιξη 12 μαχητικών της USAFE σε βουλγαρικές αεροπορικές βάσεις και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές απαιτήσεις για ανάπτυξη των δυνάμεων τους που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία!

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013
Σε κάθε περίπτωση που ο Έλληνας θεωρήσει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει λάθη από τους πολιτικούς είναι γελασμένος.
Αρκεί μόνο να μας βάλει σε σκέψεις η φράση κορυφαίου πολιτικού, που εκφώνησε σε άπταιστη ξένη γλώσσα ότι «οι Έλληνες είναι μαμάκες», και .αναμένεται να επιβεβαιωθεί.
Πάνω σε αυτό στηρίζονται οι Γερμανοί και ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός πειράματος οικονομικής υπόταξης μια χώρας (της ΕΛΛΑΔΑΣ), έχοντας πλέον την εμπειρία της ομοεθνής τους πρώην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γαλλία κατά Γερμανίας για την πολιτική εξαθλίωσης των μαζών της ΕΕ που έχει επιβάλλει: "Αρκετά!"

Ακόμα και η Γαλλία πλέον στρέφεται ανοιχτά κατά της πολιτικής λιτότητας που έχςεει επιβάλει η Μέρκελ στην Ευρώπη.Βολές κατά ριπάς έριξε ο γάλλος υπουργός Αρνό Μοντεμπούρ κατά τις
Άνγκελα Μέρκελ και των γερμανικών πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην ευρωζώνη.

Πολιτικός "σεισμός" στη Γαλλία λόγω ... Γερμανίας - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση - Τρίτη κυβέρνηση σε δύο μήνες!

Η πολιτική λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπαγορευμένη από το Βερολίνο προκάλεσε πολιτική ρήξη στην κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία σήμερα οδηγήθηκε σε παραίτηση, με τον
Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ του οποίου η δημοτικότητα καταρρέει, να δίδει εντολή σχηματισμού νέας μέχρι αύριο, της τρίτης μέσα σε δύο μήνες!

Κάτι το πρωτοφανές για τα πολιτικά ήθη της Γαλλίας.

Γιατί ο Καργάκος λέει πως στην Αμφίπολη είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η επιχειρηματολογία του γνωστού ιστορικού
Ελάχιστοι έχουν διατυπώσει δημόσια την άποψη τις τελευταίες ημέρες ότι ο τάφος στην Αμφίπολη μπορεί να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένας από τους ελάχιστους είναι ο Σαράντος Καργάκος, που εξ αρχής εμφανίστηκε
αισιόδοξος ότι στο συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να βρίσκεται ο μεγάλος Στρατηλάτης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί πως ο Καργάκος, πριν την μεγάλη ανακάλυψη στην Αμφίπολη, είχε κάνει αναφορά σε βιβλίο του, ότι η συγκεκριμενη κωμόπολη της Μακεδονίας μπορεί να κρύβει κάτι πολύ σπουδαίο. Μετά τις συγκεκριμένες αναφορές ο Σαράντος Καργάκος, δέχτηκε έντονη κριτική για την άποψη του αυτή. Απαντώντας στις επικρίσεις ο ιστορικός έγραψε το εξής κείμενο, με το οποίο επιχειρεί να τεκμηριώσει την άποψη του.

Ο Ολάντ διέλυσε τη γαλλική κυβέρνηση, και σχηματίζει καινούρια… λόγω Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προχώρησε το πρωί της Δευτέρας στη διάλυση της γαλλικής κυβέρνησης, και
στη συνέχεια έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να σχηματίσει καινούρια.

Η πρωτοβουλία του Φρανσουά Ολάντ αιφνιδίασε, καθώς οι περισσότεροι περίμεναν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μερικές εβδομάδες αργότερα.

Μετατροπή της Χώρας σε Αποικία Χρέους με την εφαρμογή του Δόγματος του ΣΟΚ

Πολλοί, προσπαθώντας να εξηγήσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ανικάνων προσώπων, οι οποίοι, εξαιτίας της ανικανότητάς τους, διαλύουν το κράτος. Το συμπέρασμα είναι λανθασμένο, αυτή η Κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει, τα μέτρα που παίρνει έχουν συγκεκριμένη στόχευση: την ικανοποίηση των πιστωτών και τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Κάτοικοι της περιοχής βλέπουν ένα περίεργο άνοιγμα στο έδαφος και μέσα όπως αναφέρουν «διακρίνονται σκαλοπάτια».

Την περιοχή επισκέπεται ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης και η πρώτες ανασκαφές στον λόφο Καστά ξεκινούν το 1956. Ο αρχαιολόγος την πενταετία 1956-61 αποκαλύπτει περί τους 400 τάφους –μεταξύ των οποίων και έναν ασύλητο, στον οποίον βρίσκει χρυσό στεφάνι, χρυσά δαχτυλίδια κ.α.




Αποκαλύφθηκε η πρόσοψη του Τάφου στην Αμφίπολη... [photos]

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου...
Αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την εβδόμη και ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης.

Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων.
Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων.

Έχασαν την λαλιά τους όσοι αμφισβητούσαν την Περιστέρη - Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις της

Του Γιώργου Ροδάκογλου
Όταν η Κατερίνα Περιστέρη αποφάσισε να ασχοληθεί με τον λόφο Καστά στην Αμφίπολη, τότε οι περισσότεροι την αμφισβητούσαν και της έλεγαν «τι ψάχνεις σ αυτό τον λόφο δεν έχει τίποτα» Η ίδια όμως πίστευε στον ευατό της και σήμερα πέντε χρόνια μετά δικαιώνεται πανηγυρικά μαζί με τους συνεργάτες της . Πολλοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το ανασκαφικό της αποτέλεσμα να γράψει την ιστορία του αιώνα.
Ως αρχαιολόγος κρατάει χαμηλά την μπάλα και δεν ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών των Ελλήνων ,ωστόσο η έως τώρα ανακάλυψη της έχει ήδη Οικουμενικό χαρακτήρα,
Αναφερόμενη στους επικριτές της που με ευκολία κάνουν δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς σχολιάζει: «Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι μαϊντανοί που λένε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Επιζητούν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας ο καθένας-,θα μπορούσαμε να πούμε. Αυτό δεν αξίζει μπροστά στον πολιτισμό».

Εξαθλίωση και περιθωριοποίηση 7 χρόνια μετά!

Τον ορισμό της απόλυτης ένδειας και της έλλειψης των αναγκαίων για διαβίωση αγαθών βιώνουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των περιοχών που σημαδεύτηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.  Σύμφωνα  με την
τελευταία   έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου  η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2013, οι ορεινές πυρόπληκτες περιοχές χαρακτηρίζονται από εξαθλίωση και αυξημένη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.  Οι χρηματικές αποζημιώσεις συνέβαλαν στην αποκατάσταση των ζημιών, όμως δεν επαρκούσαν για να αναστραφεί η οικονομική κατάρρευση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού.