Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ..!! ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ...!!!

Οι συνταξιούχοι μεγαλοεπενδυτές
ΣΥΝΤΑΧΙΟΥΧΟΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 30.12.2014
Είδαμε τις τελευταίες μέρες  ένα ασφαλιστικό ταμείο του ΚΑΝΑΔΑ να αγοράζει το 30% του Ελληνικού Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και να επενδύει στα σίγουρα.
Είδαμε πριν μερικά χρόνια τους Νορβηγούς να θέλουν να αγοράσουν ολόκληρο το Ελληνικό χρέος του Ελληνικού Δημοσίου, 300 δίς ευρώ τότε, θέλωντας να βάλουν στο χέρι τα Ελληνικά πετρέλαια και τους «χτυπήσανε» για να τους μαζέψουν..
Αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες και είναι αδύνατο να το φανταστούμε να συμβεί στη χώρα μας, είναι ότι η κρατική περιουσία ανήκει στα ασφαλιστικά ταμεία και μόνο, γιατί θεωρούν ότι έχουν αποκτηθεί από τον απόμαχο λαό και του ανήκουν.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ..!!! 45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ..(ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 2.9.2014
Τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι παρμένα από το βιβλιο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ της Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και είναι αδιαμφισβήτητα.
Η καταγραφή έγινε το 2005 μετά από εντολή του τότε Υπουργού κύριου ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ με σκοπό την διαχείριση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Η Ρωσία σε σταυροδρόμι


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περίληψη: Σε αυτό το βαρυσήμαντο άρθρο, εξετάζεται υπό το πρίσμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τελευταία σύνοδο του G20 στο Brisbane η παρούσα εγκληματική Νέα Διεθνής Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η οποία, μέσω της στρατιωτικής και οικονομικής βίας, έχει οδηγήσει σε απόγνωση την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας. Το άρθρο συμπεραίνει ότι οι χώρες του BRICS, οι οποίες προσυπέγραψαν το επίσημο ανακοινωθέν που σαφώς υιοθετεί την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και εκθειάζει τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η ΝΔΤ, ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα μετά από αυτό να μιλούν για έναν εναλλακτικό πόλο σε ένα νέο πολυπολικό κόσμο.

Ο κόσμος λιμοκτονεί και εσείς διοργανώνετε διαλέξεις.

Η κοινωνία υποφέρει, λιμοκτονεί κυριολεκτικά στερείται τών βασικών αγαθών ...
ισοπεδώνεται τσακίζεται από τήν σκληρή και απάνθρωπη φορολογική πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης που δήθεν διεκδικεί τήν εξοδο απο τα δεσμά της τρόικας ομως εκποίησε προσφάτως με συνοπτικές διαδικασίες δεκατέσσερις αερολιμένες της περιφέρειας σε τιμή ευκαιρίας σε εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέοντα μέσω ΤΑΙΠΕΔκαι το ΕΒΕΠ τραγική ειρωνεία διοργανώνει ατάραχα επάνω στο αποκαίδια τίς στάχτες τής χρεοκοπημένης Ελλάδας ημερίδα με διάλεξη της αλλοτε αποκλειστικής και αφοσιωμένης δημοσιογράφου του Μαξίμου και νύν γαλάζιας πολυπράγμωνος σημαντικής ευρωβουλευτίνας Μαρίας Σπυράκη

Σύννεφα πολέμου με οσμή από… υδρογονάνθρακες

sinnefa_4Του Γιάννη Χρυσοβέργη, δημοσιογράφου (*): Στη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κατρακύλησαν στην προ του καλοκαιριού του 1999 κατάσταση. Το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» γίνεται ολοένα μεγαλύτερο κι ο κίνδυνος να κακοφορμίσει και να εξελιχτεί σε πόλεμο διόλου αμελητέος. Η ελληνική κι η κυπριακή κυβέρνηση εισπράττουν τα επίχειρα της υπερτίμησης του «όπλου με τους υδρογονάνθρακες» και των μύθων με τους οποίους βαυκαλιζόμαστε, δεκαετίες τώρα, Έλληνες κι Ελληνοκύπριοι

Βρούτσης – Αρπάζει την περιουσία του ΤΑΠΙΤ καταγγέλλουν 11 Ομοσπονδίες

vrou1-e1366843561793Στο «στόχαστρο» 11 μεγάλων ομοσπονδιών και εργατικών σωματείων βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (λέμε τώρα…) Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τους εν λόγω φορείς, η κυβέρνηση μέσω του κ. Βρούτση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αρπαγή και ρευστοποίηση της περιουσίας ενός ακόμη ταμείου: του ΤΑΠΙΤ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων κατά Βρούτση

Αυτές είναι οι 15 καλύτερες ατάκες του ΑΡΚΑ!

1. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.
2. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!
3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
4. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ
ΞΕΡΟΥΜΕ.
5. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ
ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ.
6. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

Aμφίπολη: Βρέθηκαν νομίσματα της εποχής του Μεγαλέξανδρου! - "Aλλά δεν σας τα δείξαμε"! (upd)

"Στον κυρίως θάλαμο δεν υπήρχαν καθόλου κτερίσματα. Από τους άλλους χώρους έχουμε κεραμεική και νομίσματα. Νομίσματα από τον 2ο πΧ αιώνα με τους τελευταίους Μακεδόνες και από τα ρωμαϊκά χρόνια. Απλά δεν σας τα δείξαμε!" Αυτή την δήλωση έκανε πριν από λίγο η Κ.Περιστέρη

"Αρχικά ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν. Άρα ο τύμβος ήταν κάποτε επισκέψιμος!"

Αυτός είναι ηγέτης: Κόντρα σε όλους, ο Πούτιν αναλαμβάνει την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ένα σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα αφορά στην προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Επιπλέον, στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, η οποία θα διεξαχθεί στη Βασιλεία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, η ρωσική πλευρά αναμένεται να ζητήσει μια διεξοδική ανάλυση των αιτιών που οδηγούν σε «χριστιανοφοβία» στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η έκταση των προβλημάτων απαιτεί το συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Οι Βρετανοί πήγαν να στήσουν επιχείρηση «Ελγίνεια» και στην Αμφίπολη!

Αποκαλύψεις από τον αρχαιολόγο Μιχάλη Λεφαντζή στη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα στον τύμβο Καστά - Βρετανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν να μεταφέρει 1.000 κομμάτια από τον περίβολο, μαζί με τον Λέοντα της Αμφίπολης, στο Λονδίνο

Μια τρομερή αποκάλυψη έκανε στη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα του τύμβου Καστά ο κ. Μιχάλης Λεφαντζής, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Τι κρύβει πίσω από τη σιωπή του o Καραμανλής; [photos]

Το άρθρο που ακολουθεί είναι μια σειρά γεγονότων που θα μας θυμίσει...
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ που φτάσαμε στο σημερινό μας χάλι σαν λαός. Δεν είναι πολιτικό άρθρο, ούτε βέβαια θέλει να κάνει προπαγάνδα. Απλά φίλε έλληνα πρέπει κάπου κάπου να σου θυμίζουν την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι.
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν της έκανε τα χατίρια γι' αυτό και οι Γερμανοί ποτέ δεν χώνεψαν τον Κώστα Καραμανλή. Ποτέ του δεν τα πήγε καλά με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πάντα είχε απέναντι στην Ελλάδα μία τάση αυταρχισμού και υποτέλειας.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ;

Εμφάνιση Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Θεσσσλονίκης.jpgΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έφτασαν και σε μας, (ελπίζουμε να μην είναι αληθινές), αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να εκδιωχτεί από την  ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο πατήρ Νικόλας Μανώλης,  μέχρι προ τίνος  προϊστάμενος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτη Ηλία, της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο «παράπτωμα» του πατήρ Νικόλα ήταν ότι έχει επιτελέσει ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο στην ενορία του ακόμα και μετά την δυσμενή απομάκρυνση του.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εγχειρίδιο Πυροσβεστικής Τέχνης: Η Συμπεριφορά της Φωτιάς σε Πυρκαγιές Διαμερισμάτων

του Μιχάλη Χάλαρη

Εγχειρίδιο Πυροσβεστικής Τέχνης: Η Συμπεριφορά της Φωτιάς σε Πυρκαγιές Διαμερισμάτων 

Η εμπλοκή του Πυροσβεστικού Σώματος στη χώρα μας σε αστικές πυρκαγιές παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αποτελεί περίπου το 1/3 του συνόλου των δραστηριοτήτων του.  Οι πυρκαγιές κτιρίων και διαμερισμάτων σε σύγκριση με τις άλλες κατηγορίες πυρκαγιών είναι αριθμητικά περισσότερες και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αναφύονται σε αυτήν την κατηγορία πυρκαγιών συγκεντρώνουν ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, τους πυροσβέστες και τους ειδικούς επιστήμονες.

ο Δίας και ο Πάν στο ίδιο νόμισμα των αρχαίων Αρκάδων!

  O καθένας μπορεί να βρεί στο διαδίκτυο και στις εγκυκλοπαίδειες πως οι Αρχαίοι Αρκάδες είχαν κόψει νόμισμα που είχε στην μια πλευρά του τον Δία και στην άλλη τον Πάνα, αυτόν τον κατσικοπόδαρο με τα κέρατα, αυτόν που οι χριστιανοί αργότερα ονόμασαν ως διάβολο! Κανείς δεν θα μπορoύσε να φανταστεί  να υπήρχε σήμερα νόμισμα που να έχει στη μιά του πλευρά τον Χριστό ή την Παναγία, και στην άλλη το διάβολο...
  Τι να σημαίνει το αρχαίο αυτό νόμισμα? (που έκοψαν αργότερα και άλλες περιοχές της Ελλάδας)  Πως οι αρχαίοι Ελληνες πίστευαν στον Διάβολο?  Όχι, βέβαια...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

«Θέλει αρετή και τόλμη, η ελευθερία», εις το επανιδείν!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία των πραγμάτων όπως μας δίδαξαν οι γεροντάδες μας, «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε» και πολλές άλλες διδαχές τους, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας τελείωσε εδώ. Βάλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ενημέρωση των Ελλήνων ενάντια στην Νέα τάξη πραγμάτων και την κομποστοποίηση των λαών .Υπάρχουν ένα σορό άλλα blogs και site που όταν έρθει η ώρα θα κάνουν αυτό που πρέπει. Η ώρα όμως δεν ήρθε ακόμα, θα έρθει σύντομα... «μέρες» μετράμε.

Μηταράκη και Γεωργιάδη καλεί ο εισαγγελέας για τα περί χρηματισμού στην Σ.Ξουλίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους επόμενους μάρτυρες που θα καλέσει ο εισαγγελέας είναι ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής της Νέας
Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης ο οποίος κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που επιχείρησε να δωροδοκήσει την κ. Ξουλίδου.

Ρε άμα είσαι Ελληνας δεν σε πιάνει κάνεις και τίποτα στις μαλαγανιές! Δείτε τι κάνει το παλικάρι για να περνάει τα διόδια ΔΩΡΕΑΝ εδω και χρόνια… [video]

Οτι και να κάνουν οσο και αν προσπαθούν να μας την φέρουν με τις πουστιές τους και τις αδικίες τους πάντα θα υπάρχει ενα αλάνι Ελληνόπουλο που θα τους βάζει τα γυαλιά…κοινός στην πουτάνα πουτανιές δεν περνάνε! δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τα πάντα! - See more at: http://www.xorisoria.gr/%cf%81%ce%b5-%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5/#more-26495
Οτι και να κάνουν οσο και αν προσπαθούν να μας την φέρουν με τις πουστιές τους και τις αδικίες τους πάντα θα υπάρχει ενα αλάνι Ελληνόπουλο που θα τους βάζει τα γυαλιά…κοινός στην πουτάνα πουτανιές δεν περνάνε! δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τα πάντα! - See more at: http://www.xorisoria.gr/%cf%81%ce%b5-%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5/#more-26495

Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015...Σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015...
με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να
δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Παραδοχή – «βόμβα» Αθανασίου σε Κωνσταντοπούλου για τη SIEMENS

konstantopoulou_athanasiou«Στα μαλακά» επιχειρεί να «πέσουν» οι υπαίτιοι σκανδάλων μεγέθους Siemens η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός αυτό το παραδέχθηκε επί της ουσίας ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, ομολόγησε μετά από σειρά καίριων ερωτημάτων της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι «όσοι εμπλέκονται με τη δικαιοσύνη και έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα θα έχουν μια επιεική μεταχείριση αν φέρουν τα χρήματα πίσω. Δεν το αρνήθηκε κανείς αυτό, ούτε ανακαλύψαμε τώρα τον Άρη»!

ΟΚ...τέλος τεστ...τον «έδωσαν» οι δικοί του τον αλβανό φονιά με το καλάσνικωφ...τι έχει σειρά τώρα που το «τεστ» έδειξε πως οι Έλληνες "δεν αντιδρούν" ΟΤΙ κι αν τους κάνεις;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 
Ωραία...το πρόβλημα λύθηκε...
Τέλος πια με αυτό το αίσχος...το αλβανικό έγκλημα...

Συνελήφθη ο τσαμπουκάς με το καλάσνικωφ...θα χεστούνε πάνω τους τώρα ΟΛΟΙ μα όλοι οι υπόλοιποι...αμ πως...

Ραχήλ Μακρή: "Κεφαλογιάννη και Λοβέρδος χέρι - χέρι σε εξαγγελίες κενού περιεχομένου για την προβολή της "επιτυχημένης" Υπουργού"

Αφού απαξίωσαν τα Πανεπιστημιακά  Ιδρύματα υπέρ ιδιωτών.
Αφού ψήφισαν νόμο-ταφόπλακα για τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα.
Αφού μέσω της   «επιτυχημένης» Υπουργού τους έκλεισαν τις δημόσιες τουριστικές  σχολές   εκποιώντας  τα κτήρια  φιλέτα που κατείχαν σε τουριστικά διαμάντια της Χώρας,
ο Υπουργός Παιδείας χέρι - χέρι με την Υπουργό Τουρισμού εξαγγέλλουν τη δημιουργία δύο τμημάτων τουριστικών, προπτυχιακών σπουδών, τετραετούς κύκλου, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του, για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με διδασκαλία στα Αγγλικά.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γερμανία, η ντροπή της Ευρώπης

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
... οι βάρβαροι άνθρωποι, οι οποίοι κατέβασαν την όμορφη Ευρώπη από την «πλάτη» του Διός και την έβγαλαν στην «βίζιτα».
... οι ανάξιοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι το 1945 την «γκρέμισαν» από τον «Όλυμπο» και το 2012 την παρέδωσαν σαν «δουλικό» στους Φοίνικες τοκογλύφους.
Η ιστορία στη λειτουργία τής κατανόησής της μοιάζει πολύ με τη γεωγραφία. Η ευκολία στην αντίληψη της ουσίας τους εξαρτάται από την "απόσταση" που βλέπει κάποιος τα δεδομένα τους. Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας προκύπτουν και τα διάφορα παράδοξα που τις αφορούν ...Τα κοινά παράδοξα.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ…ΡΑΦΙ

Εμφάνιση Πούτιν-Ερντογάν.jpgΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πρώτη του μηνός Δεκεμβρίου και ενώ ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές μαίνεται στην Μέση Ανατολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει και επαυξάνει το εμπορικό εμπάργκο της προς την Ρωσία, το ΝΑΤΟ προωθεί όλο και πιο κοντά στην Ρωσία την στρατιωτική του παρουσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, πραγματοποιεί μεγάλης σημασίας επίσκεψη στην Τουρκία, μια επίσκεψη που έχει αναβληθεί δυο φορές μέχρι σήμερα.

Δελτίο Τύπου για εγκαίνια ανακαινισμένου χώρου στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης

Εμφάνιση DSC00629.JPGΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
    Δελτίο Τύπου
                         Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2014
 Σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου «Η Μητέρα» στο Αναρρωτήριο Πεντέλης παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου που πραγματοποιήθηκαν στις 26.11.2014.

Επίσκεψη συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Στρασβούργο, κατόπιν πρόσκλησης της Σοφίας Σακοράφα.


  Στρασβούργο,  27 Νοεμβρίου 2014

"Συγνώμη, διότι μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε αντιληφθεί αυτό που  πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και τις τραγικές συνέπειες για το λαό της. Τώρα που παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται και εδώ, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο, αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα".
Αυτά ήταν τα λόγια των συνδικαλιστών των εργαζομένων στη Μητροπολιτική περιοχή του Στρασβούργου, μετά από τη συνάντησή τους με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ,  που επισκέφτηκε το Ευρωκοινοβούλιο για να παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της πολιτικής των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας, που έχει επιβάλει η ΕΕ και το ΔΝΤ με την ΕΚΤ στην Ελλάδα.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Πουλήθηκαν 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και της Καβάλας

Νικήτρια του διαγωνισμού για την παραχώρηση, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια από το Ελληνικό Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζος. Η παραχώρηση αυτή περιλαμβάνει
τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.

H Γερμανία ετοιμάζει "ξαφνικό θάνατο" για την Ελλάδα!

Η ευθανασία του υφιστάμενου κυβερνητικού σχήματος
Από τον Κώστα Ράπτη
Το παρατηρούμενο αδιέξοδο στην τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα έχει βάθος πολύ μεγαλύτερο από προηγούμενες “κρίσεις”, ουσιαστικά
επικοινωνιακού χαρακτήρα, σε επιλεγμένες επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης. Και αυτό διότι η τρόικα δείχνει να διακινδυνεύει (ακριβέστερα: να μην διστάζει διόλου να προκαλέσει) μια πολιτική κρίση, η οποία προορίζεται για πανευρωπαϊκό παραδειγματισμό.

Ποιους Έλληνες πολιτικούς λάδωσα!

Αυτό δεν θα έχει προηγούμενο.
Την έκρηξη που θα προκαλέσει στο εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορούν να την συναγωνιστούν τα εντυπωσιακά εφέ που χρησιμοποιούν στις ταινίες τους οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες-παραμυθάδες του Χόλιγουντ.

Σας καλούμε να απομακρύνετε από τις οθόνες του υπολογιστή συζύγους και παιδιά πολιτικών που έχουν λαδωθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την Siemens.

Παραδίδουν την ανώτατη κρατική εκπαίδευση σε ξένα συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει στους Δελφούς, ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να ανακοινώσει σειρά μέτρων που θα αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα τον διορισμό πρυτάνεων έπειτα από σχετικό διεθνή διαγωνισμό.
Ο διοριζόμενος πρύτανης εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε καν Έλληνας.

Σύμφωνα με τις διεθνιστικές αντιλήψεις των νεοταξικού ΠΑΣΟΚ, ο πρύτανης θα.... μπορεί να είναι και αλλοδαπός, π.χ. αμερικανός κ.λ.π.

SOS στη ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Ο Βαρθολομαίος τους διώχνει βιαίως από τη Μονή και το Άγιον Όρος!

Έκτακτη Ανακοίνωση SOS Κοινοποιήστε
Σήμερα, 25η Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη,
Επιδόθηκε στην γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω, η υπ'
 αριθμ. 116/05-06-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου 
Χαλκιδικής, από τον δικαστικό επιμελητή Παναγιώτη Στ. Λάμπρου
 συνοδεία αστυνομικών σύμφωνα με το διατακτικό της οποίας, καλούνται οι 
πατέρες της Μονής:

Αυτή είναι η μαύρη λίστα με τους 64 για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens… Μέσα (φυσικά) και οι Χριστοφοράκος, Καραβέλας… Δίκη προτείνει ο εισαγγελέας

Αυτή είναι η μαύρη λίστα με τους 64 για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens… Μέσα (φυσικά) και οι Χριστοφοράκος, Καραβέλας… Δίκη προτείνει ο εισαγγελέας
Έλληνες και Γερμανοί επικεφαλής της εταιρείας, ανάμεσά τους και οι «συνήθεις ύποπτοι» Χριστοφοράκος και Καραβέλας που διαφεύγουν, στα άτομα που στέλνει στο εδώλιο ο εισαγγελέας.

Να δικαστούν, κατηγορούμενοι για τις πράξεις της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης
για πρώην «αφεντικά» της Siemens για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες τουλάχιστον 69 εκατ. ευρώ.

Κολλητάρι του Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) που διώκεται με διαρκές αυτόφορο.


Ο ... εξ απορρήτων του Σαμαρά ο Πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.  Κ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ, μπλεγμένος σε σκάνδαλα....

Και έπονται κι άλλες βόμβες....
Προς το παρόν, πάρτε μια πρώτη γεύση περί του εν λόγω... κυρίου...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ!!!!!!!!!! Από τα κεντρικά της ΝΔ με απείλησαν και μου ζήτησαν να αλλάξω την καταγγελία μου για τον Οίκο Ναύτου

Πολιτικός "σεισμός" από τις αποκαλύψεις Καμμένου & Ξουλίδου για χρηματισμό από ΝΔ - Θα παρέμβει εισαγγελέας; (vid)

Πολιτικό «σεισμό» προκαλούν οι αποκαλύψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περι απόπειρας χρηματισμού βουλευτή του κόμματος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επιβεβαίωση εν συνεχεία από την Σταυρούλα Ξουλίδου πώς αυτή είναι το πρόσωπο που στέλεχος της ΝΔ επιχείρησε να της προσφέρει 2-3 εκατομμύρια ευρώ, εμπλέκοντας μάλιστα στην υπόθεση και τον Παναγιώτη Μελά, ο οποίος έχει έρθει σε ρήξη με το κόμμα γιατί τάσσεται υπερ της ψήφισης ΠτΔ.

Ο συνταξιούχος που αποστόμωσε την ΕΒΡΑΙΑ ΣΤΟ ΘΡΉΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας συνταξιούχος καθηγητής, έβαλε δύσκολα στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, θέτοντας σαφή ερωτήματα που αποδιοργάνωσαν τελείως την βουλευτή της ΝΔ.


Συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος καθηγητής, Κωνσταντίνος Σιδέρης, ξεκίνησε την αρχική του ερώτηση λέγοντας ότι «είπατε για οικονομία, καταστρεπτική, χρωστάμε… Η ερώτησή μου είναι πόσα χρωστάμε, που τα χρωστάμε, γιατί τα πήραμε και τι τα κάναμε;».

Παρίσι II: Η Τρόικα απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις

Πρώτο πρόβλημα το δημοσιονομικό κενό - Οι δανειστές επιμένουν ότι υπάρχει «έλλειμμα» 2,5 δισ. ευρώ και απαιτούν να ληφθούν νέα μέτρα - Οι πιστωτές θεωρούν ότι το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Το δημοσιονομικό κενό του 2015, το έλλειμμα δηλαδή που οι δανειστές προβλέπουν ότι θα δημιουργηθεί το επόμενο έτος, ναρκοθετεί τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα στο Παρίσι.

Τσίπρας – μηνύματα νίκης και όχι μόνο – Πώς θα διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια


tsipras_8Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων και των διαφαινόμενων, σε μεγάλο ποσοστό, πρόωρων εκλογών παρουσίασε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, μπροστά στα στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών, στέλνοντας μηνύματα και σε όσους, εντός κόμματος, λειτουργούν «εκτός γραμμής». Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει μέσα στις προτεραιότητες την ανάγκη διαμόρφωσης πλατιών συνεργασιών, με στόχο να «πιάσει» το 40% με 45% των ψηφοφόρων, όταν γίνουν εθνικές εκλογές.

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ. ΑΠΕΡΓΟΣ

Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2014
Δήλωση του Νίκου Φωτόπουλου
για την αυριανή πανελλαδική απεργία 27 Νοε 2014

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία είναι πράξη κοινωνικής  ευθύνης και δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς. 

Αγωνιζόμαστε  για το μέλλον του λαού και της νεολαίας.

Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας.

Διατρανώνουμε την αντίσταση μας στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους. 

Διεκδικούμε άμεση αλλαγή πολιτικής.

Δείτε πως έχουν οι ξενοι τον Μικη Θεοδωράκη..ενω εμεις εδω στην Ελλάδα τον έχουμε σχεδόν λησμονίσει...!!!(video)

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 26.11.2014

Μια μικρή γεύση  απο την μεγάλη και παγκόσμια ακτινοβολία του διεθνη Ελληνα μουσικοσυνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ παρμένη απο την εκδήλωση που έγινε στην  Κηδεία του Ούλοφ Πάλμε, του Σουηδού Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού  και πρωθυπουργού. 
Ο Σβεν Ούλωφ Γιοαχίμ Πάλμε (Sven Olof Joachim Palme, 30 Ιανουαρίου 192728 Φεβρουαρίου 1986) ήταν ένας Σουηδός πολιτικός. Υπήρξε ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το 1969 εώς το 1986 και Πρωθυπουργός της Σουηδίας μαζί με ένα Ιδιωτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 1969 ως τον Οκτώβριο του 1976 και μαζί με Υπουργική Κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 1982.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καταργείται το ακροατήριο για τις πολιτικές δίκες


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η διαδικασία θα γίνεται εγγράφως και θα διαρκεί από την κατάθεση της αγωγής μέχρι την έκδοση της απόφασης περίπου 6-8 μήνες.
Στην κατάργηση των πολιτικών δικών στο ακροατήριο προβαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η εκδίκαση των πολιτικών υποθέσεων.

ΣΟΚ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..!!

Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης(άρθρο 237 επ. ΚΠολΔ).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αλλαγές στην τακτική διαδικασία ενώπιον των πρωτοβαθμίων δικαστηρίων: 

Αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ότι, εν προκειμένω, υιοθετείται ένα «πρότυπο δίκης» που στηρίζεται στην έγγραφη διαδικασία, στην έγγραφη διεξαγωγή των αποδείξεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...!!!

Βασικά σημεία του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στα οποία αντιτίθενται το Δικηγορικό Σώμα και ο νομικός κόσμος της χώρας.

Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΑΤΕ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

            Συνεχίζεται καθημερινά στα ΜΜΕ ο πολιτικός σάλος που έχει ξεσπάσει για τις “μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω των offshore εταιρειών του “Πατριώτη” προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Πανικός έχει κυριεύσει το πολιτικό Σύστημα για την περίπτωση που ο Γιώργος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να κελαηδάει. Γιατί, ο Γιώργος είχε φακελωμένους τους πάντες. Όλους όσους εμπλέκονταν με την πολιτική και συνδιαλέγονταν μαζί του.

Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και μέτωπο: Δρόμος για πορεία εκτός ή κυβερνητικό όριο εντός του καπιταλισμού;


Παναγιώτης Μαυροειδής
Δεν χρειάζονται ηχηρές περιγραφές για να  αποδοθεί η κρισιμότητα της περιόδου. Έκδηλες οι  δυσκολίες αγωνιστικής ανάτασης και  αντεπίθεσης των εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας, αλλά και της υπερ-αντιδραστικής στροφής που την περιβάλει και την στηρίζει στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων.
Αλλά, γιατί να μιλάμε ουδέτερα και όχι ουσιαστικά και με το χρώμα που πρέπει; Μας δυναστεύει μήπως   σήμερα  η καταθλιπτική εικόνα ενός εύπιστου λαού που σε ποσοστό 80-85% στηρίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάξ; Κάθε άλλο.

«Οι μάσκες έπεσαν!! Οι δήθεν «σωτήρες» των Επιμελητηρίων αποκαλύφθηκαν»

Slider_thumb_hatzitheodosiou_g__8_Άρθρο του Προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι διανύουμε το κρισιμότερο διάστημα για το μέλλον των Επιμελητηρίων και του θεσμού. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής και συνδρομής στα Επιμελητήρια στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, αναμέναμε την πρότασή της και την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεών της ότι θα φέρει σχέδιο νόμου που θα στηρίζει τη λειτουργία του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας.