Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

6,1% το κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Καθημερινά μειώνεται η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που το κλίμα της πόλωσης συνθλίβει τα υπόλοιπα...

κόμματα. Εικόνα η οποία καταγράφεται και στη
δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου». Στη νέα μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα κατά 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Rass πριν από δέκα ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ έξι κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, με το ΚΚΕ και το Ποτάμι να διεκδικούν την τρίτη θέση. Παράλληλα όμως, η δημοσκόπηση καταγράφει πόλωση του εκλογικού σώματος, καθώς σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ σημειώνεται μείωση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Το 6,1% θα ψήφιζε κόμμα Παπανδρέου

Η έρευνα ασχολήθηκε και με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν και όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.
Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν. Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%
Ποιοι προτιμούν Τσίπρα πρωθυπουργό και ποιοι Σαμαρά

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 41% έναντι του 33,4% του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με την Rass, τον κ. Σαμαρά θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό οι ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι γυναίκες, οι πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι νοικοκυρές, οι συνταξιούχοι και εκείνοι που έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Τον κ. Τσίπρα προτιμούν για πρωθυπουργό οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μισθωτοί του Δημοσίου, οι πολίτες που ιδεολογικά κινούνται από την άκρα Αριστερά έως την Κεντροαριστερά, οι άνδρες, οι ηλικίες 35 έως 54 ετών και οι κάτοικοι της Αττικής.

Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 78,4%, με το 5,4% να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2% προς το Ποτάμι, ενώ συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 79,2%, όπου το 4,6% μετακινείται προς τη ΝΔ, το 2,4% προς το ΚΚΕ και το 1,3% προς το Ποτάμι

Ακόμη, το 55% δηλώνει ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, 4 στους 10 θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή ένωση όπως γίνεται και σήμερα, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Στην ερώτηση για το αν το ενδεχόμενο να είναι κ. Τσίπρας πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο ή ελπίδα, το 41% απαντά «φόβο» και το 38,1% «ελπίδα», ενώ το 45% βλέπει θετικά μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!
Γράφει ο Ν Βράχος

Και θα ψηφίσουμε τους αντιπροσώπους των νταβατζήδων και των τοκογλύφων?

Ποιος θα μας πει γιατί τον πρόδωσαν και τον ανέτρεψαν?

Ποιος Έλληνας ψηφοφόρος θα πάει να ψηφίσει αυτούς που τον κατέστρεψαν?

Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται,
ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !

Και διερωτάται κάποιος:
Ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα όπως ομολογεί και ο ίδιος, αλλά και ΟΛΟΣ ο κόσμος εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου,
τι κακό έκανε αφού ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία? Τι άλλη μεγαλύτερη συνεισφορά πολιτικού έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα?
Κι όταν μάλιστα αγωνιζόταν ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΛΛΩΝ?

Μήπως τιμωρήθηκε από τους αποστάτες και τους προδότες κατ΄εντολή των νταβατζήδων, για τους νόμους που ΠΡΟΛΑΒΕ να ψηφίσει προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα, για μια Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε?

Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι ,
έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.

Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
Τι μεγαλείο ψυχικής δύναμης και ποια μεγαλύτερη απόδειξη πολιτικής αυτοθυσίας προκειμένου να βοηθήσει στη σωτηρία της πατρίδας μας ????

Σήμερα γυρίζει δικαιωμένος και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να συνεχίσει μαζί με τους δημοκράτες ΕΝΤΙΜΟΥΣ Έλληνες , ότι ξεκίνησε το 2009 ώστε να σωθούν τα παιδιά μας.

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.

Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.

Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις.
Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.

Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
ΥΓ
Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.
Το ΠΟΣΟΙ είμαστε, θα το μάθετε σύντομα.
Αρκεί που αναρωτιόσαστε και ..καλά κάνετε.
Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα περισσότεροι, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.