Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Τα 7 άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

O πρώτος πυλώνας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει άμεσα μέτρα της τάξεως των 2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η 

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δις ευρώ, «αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα».
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

(1). Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, στις αρχές της εβδομάδας, κατέθεσε νομοθετική τροπολογία για την άμεση αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του, έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια. Δηλαδή, 3600 Kwh το χρόνο.
(2). Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
Η υλοποίησή του προβλέπεται από δημόσιο φορέα συντονισμού, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία της Ελλάδος, και οργανώσεις αλληλεγγύης, μέσω συμβεβλημένων κοινωνικών παντοπωλείων.
(3). Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες – της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.
 (4). Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
Το Πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο προς επανίδρυση Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων.
Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοίκιου στα €3 ανά τμ.
(5). Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη δεσμευθεί για σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων.
Όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, «σήμερα δεσμευόμαστε για ένα μέτρο που στόχο δεν έχει μόνο την αποκατάσταση των πληγέντων από το μνημόνιο, αλλά και να προκαλέσει ένα θετικό σοκ για την ενίσχυση της ζήτησης.
Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη  έως €700 ευρώ.
Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες».
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
Θα καθιερωθεί ειδική κάρτα μετακίνησης με μειωμένη εως συμβολική συμμετοχή, για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η κάρτα θα είναι ετήσιας διάρκειας και θα ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα απαιτεί πολύ μικρή έως συμβολική συμμετοχή από τους δικαιούχους.
(7). Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμέυεται για την επαναφορά της λιανικής τιμής εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα €0,90 ανά λίτρο αντί για €1,20 που ισχύει σήμερα Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει και  σχετική νομοθετική τροπολογία.
«Να είστε βέβαιοι ότι η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δε θα έχει κόστος αλλά θα έχει και δημοσιονομικό όφελος, διότι θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση. Γιατί οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ.

1 σχόλιο:

 1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΣΟΚΕ , ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Ο Πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου είναι ΠΑΛΙ μπροστάρης και αγωνίζεται για τις ιδέες και τα ιδανικά που τίμησαν και τιμούν την δημοκρατία, την ευνομία, την ισονομία, την φοροδοτική ισότητα την λογοδοσία όσων ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
  Τώρα , παλιέ σύντροφε, που έμαθες ΟΛΗ την αλήθεια και έζησες επί τρία χρόνια στο ψέμα, στις υποσχέσεις και στην καταστροφολογία, πιστεύεις ότι ακόμη η θέση σου, η θέση ενός ΕΝΤΙΜΟΥ δημοκράτη αγωνιστή, είναι να συνεχίσεις να βρίσκεσαι σε ένα κόμμα που έκανε σημαία του την συκοφαντία , το ψέμα, την παραπληροφόρηση και τις ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ , ώστε να καταστρέψουν το Πασόκ και την Ελλάδα και να κλείσουν ΦΥΛΑΚΗ τον Πρόεδρό μας Γιώργο Παπανδρέου και τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό και άνθρωπο Γιώργο Παπακωνσταντίνου?
  Ψηφίσαμε τον Τσίπρα από αγανάκτηση και άγνοια, και το ‘’παρεξήγησε’’ ζητώντας περισσότερα? Ψηφίσαμε τον Τσίπρα από αγανάκτηση και άγνοια ενάντια στην Σαμαρική ‘’αλλοφροσύνη’’ και την εγκληματική μεθόδευση του Βενιζέλου? Γίναμε και εμείς θύματα του βρώμικου ποταμού της προδοσίας, των μεθοδεύσεων, της παραπληροφόρησης και προτιμήσαμε το μη χείρον…?
  Και τώρα που μάθαμε την αλήθεια τι σκοπεύουμε να κάνουμε? Θεωρούμε ότι όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν μας εκφράζουν? Τα αποδεχόμαστε και προχωράμε να διώξουμε έτσι και αλλιώς τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και να βάλλουμε στη θέση τους τον Τσίπρα και τον Καμμένο?
  **Δηλαδή εμείς οι παλιοί πασόκοι που φύγαμε για διάφορους λόγους και πήγαμε στο Σύριζα ή και σε άλλα κόμματα, , τώρα που μάθαμε ότι όλα ήταν μια στημένη παγίδα, μια άθλια παραπληροφόρηση και υπονόμευση του Πρωθυπουργού και προέδρου του Πασοκ, Γιώργου Παπανδρέου, ένα εθνικό ξεπούλημα , μία νέα αποστασία και προδοσία , θα παραμείνουμε απαθείς με τη λάσπη, στα χέρια των προδοτών, των αποστατών και των συνοδοιπόρων, να υπάρχει ακόμα? Θα επιτρέψουμε ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ με στημένες κατηγορίες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και τους νταβατζήδες?
  Σε έπεισαν, παλιέ σύντροφε, ότι αυτοί που μας κατέστρεψαν ξέρουν και μπορούν να μας σώσουν?
  *Δέχεσαι στην περηφάνια σου και στην τιμή σου αυτή την απάτη και την συκοφαντία εις βάρος σου και εις βάρος των παλιών συντρόφων σου? *Δέχεσαι ότι ήσουνα λαμόγιο και ‘’έφυγες’’ για να γλιτώσεις την τιμωρία? *Δέχεσαι και αποδέχεσαι τον οχετό της βρωμιάς του ηλίθιου ακροδεξιού Πάνου, που συνεργάζεται με τον φασιστο -αναθρεμμένο κομμουνιστογενή εναντίον του Πασόκ και εναντίον του προέδρου μας Γ. Παπανδρέου? *Αυτοί που πλούτισαν και ανατράφηκαν από το αίμα των πατεράδων μας, θα επιτρέψουμε σήμερα να μας προκαλούν και να μας προσβάλουν?
  Σε όλα αυτά συμπατριώτη παλιέ πασόκε αγωνιστή και ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τη δική σου ερμηνεία και τη δική σου απάντηση.
  * Συμφωνείς με όσα έκαναν οι δολοπλόκοι συκοφάντες φοροφυγάδες με τα εκατομμύρια που τους ‘’έπεσαν’’ από τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ή τον ‘’τοκογλυφικό’’ ουρανό , ή των άλλων με τα λαθραία κότερα και τις ΟΦΣΟΡΣ που ανήκουν και σε λυπούνται που δεν έχεις να φας και εσύ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ και τα ΣΟΥΣΙ !που τρώνε αυτοί για ορεκτικό?
  *Συμφωνείς και εσύ με την προδοσία την εξωθεσμική και αντισυνταγματική ανατροπή και προδοσία της κυβέρνησης του 43% και την άθλια και άναντρη συμπεριφορά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου? Σε όλα αυτά συμπατριώτη-ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ απαντήσεις.
  Είσαι ευχαριστημένος σήμερα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί? Βλέπεις και πιστεύεις ότι κάποιοι αγωνιστές της ύπαρξης και της τιμής μας, μπορούν και
  ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια για την σωτηρία των παιδιών μας?
  Αυτό σήμερα είναι το δικό σου προσωπικό ερώτημα: Ποιοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και ποιοι για να ‘’βολέψουν το κώλο τους’’ ???
  ΥΓ
  ‘’Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ’’
  Έγραφε ο Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !