Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Δεν έχουμε εμπειρία στη διαπλοκή – Θα ξεσκεπάσουμε τη συνωμοσία που επέβαλε το μνημόνιο » – Η συνέντευξη Τσίπρα στον antenna

tsipras_antenna«Δεν είμαστε καλοί με τη διαπλοκή … Δεν έχουμε καλές σχέσεις με τους καναλάρχες … Δεν παίρναμε μίζες από τη ζίμενς και άλλες πολυεθνικές … Εκεί έχουμε έλλειψη εμπειρίας … και αυτό είναι το πλεονέκτημα μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη του στον antenna και δεσμεύτηκε ότι ένας από τους πρώτους στόχους του, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, θα είναι να ξεσκεπάσει τη συνωμοσία που έστησαν κάποιοι στον ελληνικό λαό βάζοντας τον υποχρεωτικά στα εξοντωτικά, οικονομικά και κοινωνικά, μνημόνια.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, το βράδυ, από το τηλεοπτικό κανάλι, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την κυβερνητική απειρία του κόμματος που ηγείται, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν είμαστε καλοί με τη διαπλοκή … Δεν έχουμε καλές σχέσεις με τους καναλάρχες … Δεν παίρναμε μίζες από τη Ζίμενς και άλλες πολυεθνικές … Εκεί έχουμε έλλειψη εμπειρίας … Και αυτό είναι το πλεονέκτημα μας». «Δεν έχουμε αυτή την εμπειρία που είχαν όσοι κυβέρνησαν την ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια … Έχουμε καθαρότητα και εντιμότητα για να διεκδικήσουμε το συμφέρον του λαού, το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «με εθνική ενότητα, συλλογικά θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» και θέτοντας το ερώτημα, στα περί απειρίας: «Ο κ. Ρέντζι είχε εμπειρία διακυβέρνησης πριν;».
Η συνωμοσία που οδήγησε στο μνημόνιο
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ξεκάθαρα ότι κάποιοι συνωμότησαν σε βάρος του ελληνικού λαού για να του επιβάλλουν αυτό το πρόγραμμα (μνημόνιο). Στόχος του, ανέφερε, την επομένη της ανάληψης των ηνίων της διακυβέρνησης θα είναι να ξεσκεπαστεί η πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας για να περάσει στα «δεσμά» των δανειστών και των εγχώριων ολιγαρχών.
Τι εννοεί ο … ποιητής Βορίδης;
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την σημερινή δήλωση του υποψήφιου με τη ΝΔ βουλευτή και υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, Μάκη Βορίδη, («θα κάνουμε ότι και αν χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση») και διερωτήθηκε δημόσια: «Τι εννοεί;» (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη που προηγήθηκε του Μ. Βορίδη).
Το «καρφί» για το ΟΧΙ Σαμαρά στην πρόταση για debate
«Αφήστε εμάς τους άπειρους να πάρουμε την ευκαιρία που μας αξίζει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε καθαρότητα και εντιμότητα για να διεκδικήσουμε το συμφέρον του λαού, το δημόσιο συμφέρον».
Στο σχόλιο για την ελεύθερη συζήτηση που έγινε, κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην άρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά για ελεύθερο debate ανάμεσα τους σημειώνοντας: «Μακάρι να ανταποκρινόταν και ο πρωθυπουργός σε μια τέτοια, σε μια ελεύθερη συζήτηση. Δεν το άντεξε. Κρίμα…».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ …

Η ΕΥΘΥΝΗ …ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ !!


Λίγο πολύ, η πολιτική ζωή της συγκυβέρνησης τελειώνει, αφού εξήντλησε πολύ γρήγορα όλα τα αποθέματα ανοχής και αντοχής του λαού μας. Και ήταν σίγουρο και δεδομένο να συμβεί αφού στην πορεία της προς την εξουσία υπερέβη κάθε θεμιτό και ηθικό μέτρο, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε την βρωμιά και την απάτη του: « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Με όλα αυτά έφτασαν στην κορυφή και τότε αντελήφθησαν ότι οι σκάλες ανόδου είχαν καταληφτεί από τους κουκουλοφόρους εμπρηστές που ήταν οι πρώην συναγωνιστές τους.

*Όμως ο κόσμος παραμένει φοβισμένος , προβληματισμένος και διστακτικός. Είναι πολύ νωπό το τραύμα και η απογοήτευση από το ‘’πλούσιο υποσχετικό λεξιλόγιο’’ των Τσιπρέων και λοιπών καμένων ‘’οβρέων’’, που αφού έρριξαν τον Παπανδρέου άρχισαν να κοιτάνε ..ψηλότερα και ο καυγάς δεν ήθελε και πολλά. Κι όμως οι Έλληνες ψηφοφόροι, και με το δίκιο τους, δεν εμπιστεύονται κανένα, μετά την ανατροπή και την προδοσία, εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου. Λες και αισθάνονται ενοχές που ''έπεσαν θύματα'' τόσο εύκολα της βρώμικης προπαγάνδας του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Τσίπρα με όλο το ακραιοδημοκρατικό συνονθύλευμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

*Σαμαράς και Τσίπρας,
===============
βρίσκονται στο ίδιο σχεδόν σκαλοπάτι δημοσκοπικά και σχεδόν στο ίδιο σημείο, στην παγωμένη καρδιά των ψηφοφόρων, αν και με ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της κυβέρνησης, ο Σύριζα θα έπρεπε να στηρίζεται από το 65% τουλάχιστον των Ελλήνων που είχαν την ατυχία να πιστέψουν και τους δύο. ''Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα '' σκέπτονται.

*Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί?
--------------------------
Η αριστερά του σήμερα και του Σύριζα, είναι ένας νέος επικίνδυνος για την Ελλάδα του σήμερα κομματικός αχταρμάς, με πάσης φύσεως ψηφοφόρους και ιδεολογικά απολειφάδια. Με προτάσεις και πράξεις πολιτικής ακολασίας και διαστροφής προκειμένου να επιτύχουν ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Δημιουργούν την αίσθηση του αρπακτικού και της Σαμαρικής ‘’συνέχειας’’.

**3% των Ελλήνων ψηφοφόρων ήταν η ομάδα του Σύριζα, που με φόβο και τρόμο ’’συντηρούσαν’’ την πολιτική τους ανυπαρξία και την ιδεολογική τους σύγχυση, αυτοί που δημιούργησαν σαν πεινασμένοι κανίβαλοι την Ελλάδα της συμφοράς , την Ελλάδα των δυστυχισμένων ελλήνων. Με μεθόδους και ενέργειες που θύμιζαν άλλες εποχές και άλλους τόπους διέσυραν, κατέστρεψαν και διαστρέβλωσαν κάθε δυνατότητα και προσπάθεια μιας κυβέρνησης νωπής με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, που αγωνιζόταν να μη πτωχεύσει η χώρα.

*Βρήκαν ευκαιρία, σαν πληρωμένοι εκτελεστές, να διαλύσουν τον οικονομικό ιστό της Ελλάδας και να ‘’ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ’’ την απελπισία και το φόβο σε κάθε γωνιά, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε απελπισμένη ελληνική ύπαρξη. Που ήταν κρυμμένοι, όλοι αυτοί οι ‘’αντάρτες της πόλης’’ που διέσυραν, έκαψαν και κατέστρεφαν επί χρόνια, τρομοκρατώντας και κυνηγώντας κάθε αντίθετη φωνή, ενός λαού που δεν είχε προλάβει να συνέλθει από την έκπληξη της επικείμενης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, που μας είχε ετοιμάσει ο ΝΕΡΩΝ, ανεψιός του ‘’εθνάρχη’’?

*Σήμερα, με τους ‘’γνωστούς Σταλινικούς’’ τρόπους αγωνίζονται να πείσουν ότι μπορούν να μας σώσουν..και αυτοί σαν τον Αντώνη.

Τι ξεχνούν όμως, ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο ‘’χαίρονται’’.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.