Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι κραυγές πανικού που πολλοί εκβάλλουν για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και διαφωνώ με τις εκφρασμένες θέσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί ρίσκο για μια χώρα η προσφυγή στην λαική ετυμηγορία. Οι κυβερνήσεις εργάζονται για τους πολίτες. Αυτοί λοιπόν είναι υπεύθυνοι για την διακυβέρνηση που επιθυμούν. Οι εκλογείς θα πρέπει να επιλέξουν ψύχραιμα ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές. Οι άσκοπες κινδυνολογίες συσκοτίζουν την πραγματικότητα και συνήθως καταλήγουν σε μπούμερανγκ ενάντια σ’ αυτούς που τις εκτοξεύουν.
Οι κινδυνολογίες δεν είναι δικαιολογημένες για μια σειρά από σοβαρούς λόγους. Ποια είναι κατ αρχήν η εναλλακτική λύση; Μια σειρά από επίπονα κοινωνικο-οικονομικά μέτρα – που πάρθηκαν κάτω από συνθήκες υποτίθεται επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης – δεν οδήγησαν σε απολύτρωση. Αντίθετα, καινούργια αδιέξοδα διακρίνονταν στον ορίζοντα. Και νέες θυσίες προαναγγέλλονταν. Τα διαρθρωτικά μέτρα του Μνημονίου δεν έχουν εφαρμοσθεί και οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έπαιζαν κρυφτούλι ελαφρότητας με τους δανειστές – με κορύφωση την άθλια πρόσφατη καταιγίδα ρουσφετολογικών τροπολογιών που δήλωσαν τον φαύλο κρατισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αδιαφορία δηλ για την τύχη των αγορών και της αλματώδους ανεργίας και φτώχιας στον ιδιωτικό τομέα και προστασία – με νύχια και με δόντια – του δημοσίου και των συντεχνιών του.

Δεν υπάρχει κανείς που συνειδητά να οδηγείται σε πολιτική αυτοκτονία. Αν κρίνουμε με στοιχεία λογικής, ερχόμενος στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικρύσει κατάματα την πραγματικότητα. Και θα επιχειρήσει βέβαια να διαφοροποιηθεί από τους προκατόχους του. Το αισιόδοξο, και λογικό, σενάριο οδηγεί σε συμπεράσματα απρόσμενα. Μήπως μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει εκείνα που κυβερνήσεις της Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς τα θεωρούσαν αδιανόητα; Κατά κύριο λόγο δηλ., και ανεξάρτητα ρητορικής, να μειώσει πραγματικά δημόσιες δαπάνες και να υλοποιήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις; Να μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διορίσει κανέναν στο Δημόσιο. Δεν έχει λοιπόν ανοιχτά γραμμάτια να πληρώσει. Όπως η Δεξιά προώθησε εντυπωσιακά αριστερόστροφα μέτρα – όπως η βαρύτατη φορολογία, η κατεδάφιση της αγοράς, η υπερδιόγκωση της δημόσιας γραφειοκρατίας και η εξόντωση της ιδιωτικής περιουσίας, είναι τελείως απίθανο η Αριστερά, για να πετύχει, να κάνει ακριβώς το αντίθετο;

Δεν έχω πληροφορίες, αλλά δεν ομιλώ και εντελώς στον αέρα. Ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό πως θαυμάζει και επισκέφθηκε μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, την Βραζιλία. Τι θα είδε εκεί; Ο αναμορφωτής της χώρας, ο πρώην Πρόεδρος Ιγνάτσιο Λούλα ντα Σίλβα, υπήρξε μαρξιστής Πρόεδρος των Εργατικών Συνδικάτων και ιδρυτής του αριστερόστροφου Εργατικού Κόμματος. Ερχόμενος στην Εξουσία τρομοκράτησε τις αγορές με ρητορική ανατρεπτική κι επικίνδυνη. Τι έκανε στην πράξη; Εβγαλε την Βραζιλία από την δίνη χρέους και την υπανάπτυξη πετυχαίνοντας ζηλευτούς ρυθμούς ανάπτυξης και ένταξή της στον πανίσχυρο όμιλο των ΒΡΙΚ (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Όχι βέβαια με πρωτοβουλίες «σοσιαλιστικού μετασχηματισμού». Αλλά με αγκάλιασμα των αγορών, προώθηση λογικών ελεύθερης οικονομίας και γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Με τον πυλώνα οικονομικής ορθοδοξίας Henrique Meirelles επι κεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και με τον οικονομολόγο από το Σικάγο, Τραπεζίτη και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Joaquim Levy στο Υπουργείο Οικονομίας (Secretary of the Treasury ) η κυβέρνηση Ντα Σίλβα αποπλήρωσε στο ακέραιο τα χρέη προς το ΔΝΤ, δημιούργησε ταχύτατα σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα κι’ εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με εισροή διεθνών επενδύσεων, που με την σειρά τους οδήγησαν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Παράλληλα η κυβέρνηση διατήρησε χαμηλά τον πληθωρισμό και την οικονομία σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο Διεθνές Οικονομικό Forum του Νταβός η Βραζιλία το 2005 είχε αναδειχθεί σαν ιδιαίτερο παράδειγμα πετυχημένης οικονομικής πορείας. 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ???

Γράφει ο Ν Βράχος
Είμαστε λαός τελικά, αφελής και κουτοπόνηρος. Ένας λαός που μυρίζει ακόμη ‘’προζύμι’’ και δεν έχει μπει στο φούρνο της κοινωνικής και ιδεολογικής αποκρυστάλλωσης. Είμαστε ακόμα, ένας λαός ‘’σαρδέλες’’ που προ του κινδύνου, κρυβόμαστε η μία πίσω από την άλλη, μέχρι κάποιος θηρευτής να φάει μέχρι να χορτάσει, έχοντας σχεδόν αδειάσει το κοπάδι.
Ένας λαό που θυμάται μόνο όσα δεν τον ‘’ενοχλούν’’ ατομικά, και πέφτει εύκολα στην παγίδα ή στο λάκκο, που επί τέσσερα χρόνια σκάβει για τους επίορκους και άχρηστους πολιτικούς που ο ΙΔΙΟΣ ψηφίζει, αν και η επιλογή ανήκει στους επικυρίαρχους.

Πήγε ο Αλέκος με το τζίν,
στη γιορτή της δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο για να μας ‘’δείξει’’ ότι είναι ..μεγάλος. Προσέβαλε θεσμούς και πρόσωπα, προκειμένου να ικανοποιήσει την δίψα των κενόδοξων και απατηλών ηχοληπτών του περίγυρου της κομματικής του άγνοιας και ανικανότητας.

Έδωσε ο Καμένος εντελώς ,
το ‘’non paper’’ στον πρόεδρο της δημοκρατίας και ύστερα το διέψευσε προσπαθώντας να ‘’αποδείξει’’ πόσο ΜΑ@@@@κας είναι ότι μπορεί να ‘’κτυπήσει’’ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ‘’άμα λάχει ναούμε’’?

*Και σήμερα βάζουμε στο ‘’παιχνίδι’’ την επιλογή και εκλογή του ανώτατου θεσμικού μας οργάνου του Προέδρου της δημοκρατίας μας, και αγωνιζόμαστε με όσους βρόμικους και ύπουλους τρόπους μάθαμε από τον περιβάλλον μας, και όσους άλλους υπάρχουν, να τον ‘’εκμεταλλευτούμε’’ κομματικά σαν άλλοι …καμμένοι.

*Τι ακριβώς επί πλέον θα προσφέρει στον Σύριζα ή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ο οποιοσδήποτε άξιος Έλληνας ανεβεί σε αυτή τη θέση? Τι σημαίνει δικός σας και δικός μας. Είναι ο θεσμός, ή, το πρόσωπο ‘’κατάλληλοι’’, να εγγυηθούν κομματικά, τις οποιεσδήποτε, (ΑΝ ΠΟΤΕ!!!) επιλογές σας?
*Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?

*Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.

*Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.

*Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.

* Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΑΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.

** Ποιος εγγυάται στον κ. Τσίπρα ,ότι ‘’αύριο’’, ο κύκλος της ..εξουσίας δεν θα στραφεί εναντίον του, αφού είτε πετύχει κάτι, είτε και πιο πιθανό αποτύχει όπως ο Σαμαράς, θα έχει σαν αποτέλεσμα να υποστεί και να δρέψει τους καρπούς των όσων έσπειρε τόσα χρόνια?

*ΑΡΑ !!! με λίγα λόγια και η απόπειρα ‘’σωτηρίας’’ μέσω Τσίπρα ,
είναι καμένη, όπως Καμμένος είναι και ο ακροδεξιός συνεργάτης του που είναι τόσο πολιτικά και πνευματικά ΚΑΜΕΝΟΣ! ώστε η παρουσία του και μόνο δίπλα στον Τσίπρα και στο..Λαφαζάνη, να αποτελεί ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ αποτυχίας και διάσπασης.

*Ο Καμένος εντελώς, δεν μπορεί να συνεργαστεί ούτε με το..σώβρακό του, θα συνεργαστεί με τους αριστερούς ‘’προτεστάντες’’ της αντιχριστιανικής πεποίθησης και έκφρασης? Εξ άλλου φρόντισε εγκαίρως να εξάγουν στο εξωτερικό ότι θα ΕΠΡΕΠΕ να παράγει εργασία και εισόδημα στην Ελλάδα.

Χέστηκε ο Αλέξης και ο Πάνος για την σίγουρη αποτυχία τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ‘’ακουστούν’’ στους άλλους ότι έγιναν ‘’κάτι τις’’, αφού εμείς γνωρίζουμε ακριβώς το ειδικό βάρος της ακαταλληλότητάς τους και γνωρίζουμε πόσο μηδενικά είναι…

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ του 3% ???

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ??

Πολιτική νομιμοποίηση για την συμμετοχή του στην ανατροπή του Παπανδρέου?
Είναι ανεξήγητο λογικά το φαινόμενο της ξαφνικής ανόδου του Σύριζα από το 3% στο σημερινό του ποσοστό. Και είναι ανεξήγητο αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε ,ούτε στην ιδεολογία, ούτε στον τρόπο έκφρασης της απελπισίας του…3%.
Τι συνέβη λοιπόν και με ποια στοιχεία, παρουσιάζονται σήμερα ψηφοφόροι που ‘’φαίνεται’’ να θέλουν, μια νέα πειραματική προσέγγιση του μέλλοντος μας, ανάλογη προς εκείνη του Σαμαρά?

Τι ήταν εκείνο το στοιχείο, που διαχώρισε τους ‘’αγωνιστές’’ καταστροφείς της Ελλάδας Σαμαρά –Τσίπρα του 2010 -2014?
Είναι σίγουρο ότι ο καθένας από αυτούς ,Σαμαράς και Τσίπρας, τα ‘’έδωσαν όλα’’ στην προσπάθεια υπονόμευσης, κατασυκοφάντησης και καταστροφικής μανίας, προκειμένου να ρίξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του οικονομικού ΑΘΛΟΥ της μείωσης του ελλείμματος κατά 6% σε ένα χρόνο και την μείωση του δημοσίου χρέους κατά 15 Δις. ευρώ.

Πως λοιπόν ο κόσμος επέλεξε τότε τον Σαμαρά και τον αποστάτη Βενιζέλο και σήμερα που κατέστρεψαν σχεδόν την Ελλάδα, στρέφονται’’ προς τον έτερο ανατροπέα της γαλήνης , δυσφημιστή κάθε προσπάθειας, που γινόταν στην Ελλάδα και ‘’γκρεμιστή’’ της οικονομικής δομής των εσόδων, και της δημιουργίας όλων των συντεχνιακών καταστροφών τύπου : ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’?

Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας, από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι’’ επαναστάτες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

*Δηλαδή εμείς οι Έλληνες με την ψήφο μας, επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.

*Ψηφίσαμε εμείς τον Τσίπρα γιατί ο πρωθυπουργός του 43% , Γιώργος Παπανδρέου ήταν ‘’προδότης’’ ‘’κλέφτης’’, ‘’αλήτης’’και για …τιμωρία ψηφίσαμε τον Σύριζα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% και από εκεί στο 27%, ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας, που ήθελαν να φθαρεί και να πέσει ο Παπανδρέου, όταν θα έδινε το σύνθημα ο ΜΠΑΡΟΖΟ?

*Δεν ήξερε ο Τσίπρας ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και τι σκόπευε να κάνει, αφού τον ‘’έκαναν ‘’ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Αρχηγό της Αντιπολίτευσης? Δεν ήξερε τι έκανε όταν έριξε την κυβέρνηση της Ελλάδας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΖΗΜΕΝΣ?

*Δεν ήξερε τι έκανε ο Σαμαράς με τη ΔΙΑΛΥΣΗ της Γιουγκοσλαβίας που αποφάσισε η Γερμανία, χωρίς να πάρει καμιά εγγύηση για την Ελλάδα παρά μόνο για τον εαυτόν του όπως αποδείχτηκε?
*Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου? Διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισε να τον γλύφει?

*Τι έκανε όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα? Τον είπε προδότη και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες.
*Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου τόσο προσωπικά όσο μέσω του Κοινοβουλίου τους ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση?

ΜΗΠΩΣ, ο χουντοκομμουνιστής της μεταπολίτευσης ,είχε ετοιμάσει και την για την κυβέρνηση Σαμαρά τις ίδιες βρώμικες μεθόδους, και είχε κατά νου τις ίδιες επιδιώξεις που είχε όταν ‘’ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ’’ κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου????

**Συμφωνείς και εσύ Έλληνα με την προδοσία και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου?

Αυτό σήμερα είναι το δικό σου προσωπικό ερώτημα: Ποιοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και ποιοι για να ‘’βολέψουν το κώλο τους’’ ???
ΥΓ
*Συμφωνείς με το ‘’νέο’’ ιδεολογικό τοπίο της ταύτισης του Τσίπρα, του Καμμένου και του ..Λαγού? Είμαστε όλοι ίδιοι, φονιάδες και θύματα?
‘’Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ’’
Έγραφε ο Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.