Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του κόμματος Παπανδρέου

papandreoukinimamaketa 300
Πλήθος κόσμου προσήλθε το απόγευμα του Σαββάτου στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, στο Μουσείο Μπενάκη. Η αιθουσα που θα γίνει η παρουσίαση εχει κατακλυστεί απο τους φίλους του νέου κόμματος που ονομάζεται «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Με συνθήματα όπως «το κίνημα φουντώνει το κίνημα νικά να πεσει η δεξιά», «Γιωργο, προχωρά, σε θελει όλη χώρα», «το Μπενάκη είναι μικρό, δεν χωράει το λαό» και «Γιώργο, μαζί θα γράψουμε ιστορία» οι οπαδοί του νέου κόμματος ζέσταιναν την ατμόσφαιρα περιμένοντας να ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

benakimoyseiopap galΟ πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο Μπενάκη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του, που μάλιστα είχαν κλείσει ακόμα και το δρόμο έξω από το Μουσείο.
Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν το παρών στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς στο Μουσείο Μπενάκη βρίσκονται ήδη ο Θάνος Μωραΐτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Αντρέας Φούρας, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Βιώτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μανώλης Στρατάκης, η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που μόλις χθες παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
papandreounikos gal
Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης. Ο βουλευτής Δράμας είχε ακολουθήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο στο κόμμα που είχε ιδρύσει. Ωστόσο όταν ο Λοβέρδος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ δεν τον ακολούθησε και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε εξαρχής ψηφίσει το Στ. Δήμα.
Από τις πρώτες θέσεις της αίθουσας παρακολουθεί την ομιλία η σύζυγος του κυρίου Παπανδρέου Άντα, που συγκινημένη συνεχώς τραβά φωτογραφίες και βίντεο.
papandreouada
papaithousa gal

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!

Μία Ελληνική Πολιτική προσωπικότητα, βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο της Παγκόσμιας σκηνής και λαμβάνει μέρος σε ειδικές συζητήσεις επί θεμάτων Ελληνικού και ΔΙΕΘΝΟΥΣ ενδιαφέροντος.
Επί τέλους !
Η Ελλάδα απέκτησε ΟΜΟΤΙΜΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ φωνή στα διεθνή φόρα και εκφράζει και εκφράζεται με σοβαρότητα, με κύρος και με εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις, ώστε η Ελληνική θέση να γίνεται γνωστή και κατανοητή δίνοντας έτσι την δυνατότητα συμμετοχής και επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Ο καθηγητής κ. Γιώργος Παπανδρέου, αποτελεί ΣΗΜΕΡΑ μία μοναδική επιστημονική, καθαρή και συνετή φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είμαστε σαν χώρα τυχεροί, που ένας Έλληνας πολιτικός, ο γιός του Αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί τον δορυφόρο της Ελληνικής φωνής, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια, η Ελλάδα και πάλι πρωτοτυπεί, ώστε ο Ροϊδης να είναι, δυστυχώς,
επίκαιρος !

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, οι καντηλανάφτες…

Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου...
Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου... Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ...."τριγωνικές συναλλαγές".

Συγκεκριμένα είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει. Τι σημαίνει "τριγωνικές συναλλαγές"..???

Κάποιος μεγάλος εισαγωγέας αγοράζει προϊόντα από τρίτες (εκτός Ε.Ε) χώρες, τα πηγαίνει σε χώρα της Ε.Ε με χαμηλή φορολογία (πχ Κύπρο ή Βουλγαρία) και στη συνέχεια τα φέρνει στην Ελλάδα αφορολόγητα, στερώντας νόμιμους φόρους και έσοδα από το ελληνικό κράτος.. Αυτό γινόταν κατά κόρον από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (που αποθήκευαν στην Κύπρο) και έφερναν αφορολόγητο πετρέλαιο στην Ελλάδα... Τα πρόστιμα που μπήκαν στις εταιρείες πετρελαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ) από τον Παπακωνσταντίνου ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ (από αυτά 240.000.000 ευρώ ήταν πρόστιμο στην Μότορ Οϊλ του Βαρδινογιάννη) και ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης τους, που καθυστερούσε με τα γνωστά κόλπα και τις...ενστάσεις των εταιρειών....!!! Τα μεγάλα αυτά συμφέροντα, που ελέγχουν τράπεζες, μίντια, επιχειρήσεις , δικαστικούς, δημοσιογράφους και...πολιτικούς έβαλαν μπρος το σχέδιο...

Πρώτα φαγώθηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.. Ηταν ενοχλητικοί.. Ιδιαίτερα ο δεύτερος που τον ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ για να απαλλαγούν οριστικά.... Ενώ τον πρώτο τον πολεμούν, ακόμη, με όλα τα μέσα γιατί...γνωρίζει και μπορεί να μιλήσει κάποια στιγμή... με ονόματα και διευθύνσεις...!!! Επειτα, από ένα μεσοδιάστημα Παπαδήμου (που το σαμποτάρησαν) έριξαν στο παιχνίδι τα μεγάλα τους χαρτιά... Σαμαράς, Βενιζέλος και...Στουρνάρας... Αποτέλεσμα και ενώ έπρεπε να είχαν καταβάλει, ήδη, τα πρόστιμα του 1, 2 δις ευρώ.....σβήνονται αναδρομικά τα πρόστιμα αυτά...με τροπολογία που κατέθεσαν-στη ζούλα-στη Βουλή οι υπουργοί Στουρνάρας και Βρούτσης...

Αν δεν είναι σκάνδαλο αυτό τότε ποιό είναι..?? Και πόσες τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν τα χρήματα αυτά, όταν αναζητούνται μερικές εκτοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, ή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να έχουν ρεύμα όλοι οι έλληνες... ΝΤΡΟΠΗ τους...