Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Μόρφωμα το κόμμα του Παπανδρέου

Τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή, να είναι καταλύτης των εξελίξεων και ο ρυθμιστής, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση με τους γραμματείς των Νομαρχιακών
Επιτροπών και τους γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής», σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν είναι «ψωνισμένο» με την εξουσία.
Επίθεση σε Γιώργο Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ
Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος άφησε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του αιχμές κυρίως κατά του Γιώργου Παπανδρέου, τη ΔΗΜΑΡ και τη «νέα ΔΗΜΑΡ», όπως «φωτογραφίζει», χωρίς να κατονομάζει το Ποτάμι. «Για μας το μεγάλο θέμα είναι οι ανάγκες της χώρας, τα διλήμματα των πολιτών, τα μεγάλα ερωτήματα για την επόμενη μέρα. Σε αυτά πρέπει να κληθούμε να δώσουμε απάντηση. Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε αυτή την πρόσθετη πολιτική αντιπαράθεση με ένα ακόμη μόρφωμα, μέσα στα πολλά που υπάρχουν, σε μείζον θέμα ή σε «εμφύλιο πόλεμο»», τόνισε. «Το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει τη μάχη με δύσκολους όρους γιατί πέραν όλων των άλλων έχουμε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να συστήσει το ατομικό του κόμμα κάτι που ήταν ειλημμένη απόφαση εδώ και καιρό δεν υπήρχε ανάγκη ούτε από προσχήματα», είπε και πρόσθεσε ότι «ματαιοπονούσαμε με τις προτάσεις, την καλοπιστία και τον ενωτικό μας λόγο να μείνουμε όλοι στα ίδια ψηφοδέλτια, στην ίδια σημαία, κάτω από τον «ήλιο» του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του». Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό», που «είναι εξαιρετικά λυπηρό, αλλά δεν πρέπει να περισπάσει την προσοχή μας».

«Κρατάμε ψηλά την ευθύνη» είπε, «δηλαδή την υπευθυνότητα, την ειλικρίνεια, την αλήθεια, το μέλλον και τη μνήμη που κάποιοι την έχουν χάσει με τρόπο προκλητικό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί σε 22 μέρες και κάλεσε τον κόσμο που βρίζει την παράταξη και χυδαιολογεί, να ακούσει τι έχει να πει («πάταξον μεν, άκουσον δε»). Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η παράταξη έχει να αντιπαλέψει περισπασμούς που διεκδικούν τον χώρο της, φέρνοντας το παράδειγμα του 2012 και της ΔΗΜΑΡ ενός κόμματος που, όπως είπε, ήταν πολύ συμπαθητικό τότε αλλά στη συνέχεια φάνηκαν οι καμπύλες, οι αμφιθυμίες και οι σκοπιμότητες. «Αυτή η παλιά ΔΗΜΑΡ την οποία στήριξαν πίσω από το παραβάν στελέχη μας στις ευρωεκλογές πήρε 1%, λιγότερο από ό,τι πήρε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Δεν είναι αυτό ένα δίδαγμα για το τι σημαίνει η «νέα ΔΗΜΑΡ»;», αναρωτήθηκε για να συμπεράνει ότι «είναι οι ίδιες νοοτροπίες και τα ίδια πρόσωπα λίγο-πολύ». Εν συνεχεία ανέφερε ότι δεν θέλει να σχολιάσει «μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που χωρίς καμιά δημοκρατική διαδικασία πήρε τις πιο κρίσιμες και καταλυτικές αποφάσεις την περίοδο 2009- 2010», για να προσθέσει ότι «είναι μαζί αυτή η ομάδα πάλι, δεν είναι όμως το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα ιδιόκτητο, προσωπικό, του εκάστοτε προέδρου», είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν η Δημοκρατική Παράταξη, ένας ενιαίος χώρος τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής «και είπε και μια κουβέντα που δεν έγινε κατανοητή ότι «ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται»». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονοκύτταρος οργανισμός για να πολλαπλασιάζεται με την αμοιβαδοποίησή του, αλλά είναι πολύ σύνθετος οργανισμός, με μνήμη, με διανοητικό κεφάλαιο, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, στελέχη, αγώνες, είναι πολύ βαρύ πράγμα, ακόμα και στα χαμηλά εκλογικά ποσοστά».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μετά την κρίση έχει ξαναγνωριστεί με την κοινωνία, έχασε μεγάλο μέρος της εκλογικής και κοινωνικής βάσης του που είχε διαπαιδαγωγηθεί με συγκεκριμένο τρόπο και που μεγάλη μερίδα της κοινωνίας δεν του συγχώρησε ποτέ ότι ενώ αυτό έφτιαξε τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης είναι το ίδιο που ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο, την κρίση με δυσανάλογο βάρος, χωρίς να επιδιώξει τη δίκαιη και αναλογική κατανομή της ευθύνης, χωρίς να αναδείξει τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004- 2009. Εκτίμησε ότι δυνάμεις αποκόπηκαν και αναζητούν να βρουν κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ τον «χαμένο παράδεισο» της Μεταπολίτευσης, αλλά «η απογοήτευση θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ έντονη».Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ

Ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ευρώπη βασίζεται στη διαρκή εναλλαγή κυβερνήσεων, αλλά υπάρχει μια συνέχεια κρατική, εθνικών στρατηγικών, σεβασμός των νομικών δεσμεύσεων της χώρας» κάτι που παρακολουθούν οι θεσμοί, τα κράτη, οι αγορές. Πρόσθεσε ότι βαδίζουμε στις εκλογές με όλες τις εκκρεμότητες ανοικτές, αλλά εύθραυστοι παρά τις επιτυχίες γιατί οι αγορές έχουν πάντα στο στόχαστρο την Ευρωζώνη και μπορούν πάρα πολύ εύκολα να επιτεθούν στην οικονομία της, επιτιθέμενοι σε κράτη-μέλη, «αδύναμους κρίκους» της. Στο ίδιο πλαίσιο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε να παίρνουμε δόσεις 11 δισ. που έχουν καθυστερήσει αλλά το κρισιμότερο απ” όλα είναι ότι αν δεν διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο δεν έχει το νομικό δικαίωμα η ΕΚΤ να συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό χρηματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ερώτημα στην εκλογική μάχη δεν είναι «τι θα κάνει το μόρφωμα του κ. Παπανδρέου σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη», ούτε ποιο κόμμα θα είναι πρώτο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και πόση θα είναι η «ψαλίδα» της διαφοράς τους. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ότι δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές «γιατί αν φάμε και τον Φλεβάρη δεν υπάρχει διαπραγμάτευση», ότι δεν υπάρχει ακυβερνησία «γιατί η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης το ταχύτερο δυνατό», και ότι δεν υπάρχουν άλλοθι. «Εμείς πάντα λέγαμε ότι η σωστή κυβέρνηση, αυτή που είναι στο ύψος των περιστάσεων, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου που πρέπει να αναλάβουν μέρος της ευθύνης εφόσον πιστεύουν στη στρατηγική της Ευρώπης, αλλιώς όποιοι θέλουν και αρκούν και πρέπει και το πρόσημο να είναι προοδευτικό, πάντως εθνικό», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσχώρησε στη στρατηγική άλλων, αλλά οι άλλοι, όπως η ΝΔ προσχώρησε στη δική του και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να συμμετέχει στην κυβέρνηση στις εκλογές του Μαΐου 2012. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «θα μπορούσαμε τότε να είχαμε κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ με άλλο συσχετισμό δυνάμεων, με εμάς στο 13,5% και τη ΝΔ στο 18% και με τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και τη θέση του πρωθυπουργού να κατέχει». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο και αφήνοντας αιχμές ως προς το θέμα της συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ που δεν προχώρησε, είπε: «Τα πάντα έχουμε προσφέρει, τη θέση του πρωθυπουργού, τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, υψηλά επίπεδα, δεν μιλούσαμε για μια θέση στο Επικρατείας». «Η παλιά ΔΗΜΑΡ είναι το μέτρο κρίσης της «νέας ΔΗΜΑΡ»», είπε.

2 σχόλια:

 1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
  ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ,
  ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, οι καντηλανάφτες…
  Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου...
  Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων... Ποιοί εμπλέκονται και πως..."φαγώθηκαν" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου... Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ...."τριγωνικές συναλλαγές".

  Συγκεκριμένα είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει. Τι σημαίνει "τριγωνικές συναλλαγές"..???

  Κάποιος μεγάλος εισαγωγέας αγοράζει προϊόντα από τρίτες (εκτός Ε.Ε) χώρες, τα πηγαίνει σε χώρα της Ε.Ε με χαμηλή φορολογία (πχ Κύπρο ή Βουλγαρία) και στη συνέχεια τα φέρνει στην Ελλάδα αφορολόγητα, στερώντας νόμιμους φόρους και έσοδα από το ελληνικό κράτος.. Αυτό γινόταν κατά κόρον από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (που αποθήκευαν στην Κύπρο) και έφερναν αφορολόγητο πετρέλαιο στην Ελλάδα... Τα πρόστιμα που μπήκαν στις εταιρείες πετρελαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ) από τον Παπακωνσταντίνου ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ (από αυτά 240.000.000 ευρώ ήταν πρόστιμο στην Μότορ Οϊλ του Βαρδινογιάννη) και ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης τους, που καθυστερούσε με τα γνωστά κόλπα και τις...ενστάσεις των εταιρειών....!!! Τα μεγάλα αυτά συμφέροντα, που ελέγχουν τράπεζες, μίντια, επιχειρήσεις , δικαστικούς, δημοσιογράφους και...πολιτικούς έβαλαν μπρος το σχέδιο...

  Πρώτα φαγώθηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.. Ηταν ενοχλητικοί.. Ιδιαίτερα ο δεύτερος που τον ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ για να απαλλαγούν οριστικά.... Ενώ τον πρώτο τον πολεμούν, ακόμη, με όλα τα μέσα γιατί...γνωρίζει και μπορεί να μιλήσει κάποια στιγμή... με ονόματα και διευθύνσεις...!!! Επειτα, από ένα μεσοδιάστημα Παπαδήμου (που το σαμποτάρησαν) έριξαν στο παιχνίδι τα μεγάλα τους χαρτιά... Σαμαράς, Βενιζέλος και...Στουρνάρας... Αποτέλεσμα και ενώ έπρεπε να είχαν καταβάλει, ήδη, τα πρόστιμα του 1, 2 δις ευρώ.....σβήνονται αναδρομικά τα πρόστιμα αυτά...με τροπολογία που κατέθεσαν-στη ζούλα-στη Βουλή οι υπουργοί Στουρνάρας και Βρούτσης...

  Αν δεν είναι σκάνδαλο αυτό τότε ποιό είναι..?? Και πόσες τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν τα χρήματα αυτά, όταν αναζητούνται μερικές εκτοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, ή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να έχουν ρεύμα όλοι οι έλληνες... ΝΤΡΟΠΗ τους... (Αλλά θα επανέλθουμε γιατί το ζήτημα δεν έχει τελειώσει)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Fast track ...επιχορήγηση (από τον Γρηγοράκο) στο ΚΕΘΙ της Εύας Καϊλή
  http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2014/01/fast-track.html


  348.000 € επιχορήγηση στην ... Εύα (την Καϊλή ντε !! ) με το τέλος του 2013 ...
  Στις 10 Δεκεμβρίου το αίτημα και στις 30 του μήνα η ... έγκριση (fast track διαδικασίες !! )
  Άμα είσαι ...
  παιδί του συστήματος, και λεφτά υπάρχουν, και όλα δουλεύουν ρολόι και ... ταχύτατα...
  Και αφού λίγες ημέρες πριν, είχε εγκριθεί η 4η δόση από την τακτική επιχορήγηση για το ΚΕΘΙ, ύψους 218.000 € Συνολικά (σε 3 ημέρες) εγκρίθηκαν πάνω από 550.000 € για το ΚΕΘΙ !
  Οι αποφάσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

  Mας το έστειλε ο φίλος Γιώργος Τσακίρης..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !