Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ:Τι πολιτική παράγουμε εδώ μέσα;


Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Ευρωβουλή Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015
 '' Η πολιτική απειλών, εκβιασμών και συνεργασίας με ακροδεξιά στοιχεία που επέβαλαν συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Ουκρανίας σε κοινωνική και ανθρωπιστική βόμβα.
Σήμερα, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο υπέρτατος δημοκρατικός θεσμός της Ευρώπης των αξιών της αλληλεγγύης της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων παράγει ένα ακόμη ψήφισμα φόβου.

Και αναρωτιέμαι. Τι πολιτική παράγουμε εδώ μέσα;
Ποιο είναι το θετικό όραμα και η ελπίδα που δίνουμε στους λαούς της Ευρώπης για το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
Η καλλιέργεια του φόβου;
της αβεβαιότητας;
της ανασφάλειας;
της ψυχροπολεμικής ρητορικής;

Κύριοι συνάδελφοι,
Σε 10 μέρες έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και ο λαός της που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται τα τελευταία χρόνια, απειλείται για την επιλογή του με τον πιο χυδαίο τρόπο από τα πολιτικά και οικονομικά διευθυντήρια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμείς εδώ έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατεύθυνση. Ενωμένη Ευρώπη είναι η Ευρώπη των λαών και όχι των συμφερόντων και των αγορών.''Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !