Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πώς ο Τσίπρας την...έφερε του Κουβέλη και ποιος είχε προβλέψει την καταστροφή!

Στην πολιτική επιλογή να δοκιμαστεί μόνη της στις κάλπες και να μη συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ, γνωρίζοντας βέβαια ότι...

 έχει ελάχιστες ελπίδες να διαψεύσει τις προβλέψεις που την θέλουν εδώ και καιρό να κινείται στο 1%.
Η εν λόγω πρόταση, που θα τεθεί υπό την έγκριση της Κ.Ε. και του Διαρκούς Συνεδρίου το Σαββατοκύριακο, θεωρείται μονόδρομος ύστερα από το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες με την Κουμουνδούρου λόγω της επιλογής του κ. Αλ. Τσίπρα να απορρίψει επί της ουσίας και τα δύο αιτήματα που του έθεσε ο κ. Φ. Κουβέλης. Δηλαδή να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων και να διατηρήσει η ΔΗΜΑΡ την πολιτική της αυτονομία εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτ. Επιτροπής. Οι περισσότεροι στη ΔΗΜΑΡ μέχρι προχθές πίστευαν ότι ο κ. Κουβέλης είχε διασφαλίσει την ικανοποίηση των δύο αυτών όρων από τον κ. Τσίπρα, εξ ου και ο ίδιος δεν διέψευδε τις προηγούμενες μέρες το σενάριο ότι επρόκειτο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, ακόμη και βουλευτές έμοιαζαν να πέφτουν από τα σύννεφα όταν συνειδητοποίησαν ότι όχι μόνον δεν υπήρχε καμία τέτοια συμφωνία, αλλά ότι ο κ. Τσίπρας είχε τη διάθεση να ταπεινώσει τη ΔΗΜΑΡ. Διότι έτσι εξελήφθη η επιλογή του κ. Τσίπρα να διαμηνύσει στον κ. Κουβέλη (μέσω συνέντευξης του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Ν. Παππά) ότι δεν τίθεται θέμα σύμπραξης αν προηγουμένως δεν ασπασθεί τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως και να τον ενημερώσει προσωπικά ότι αν επιθυμεί να κατέλθει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει τη μάχη του σταυρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος βουλευτής που είχε προβλέψει τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Γ. Πανούσης, επέλεξε να μην πάει καν χθες στην Αγ. Κωνσταντίνου. Εκείνος ήταν που σε όλες τις συνεδριάσεις προέβλεπε ότι ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει τη ΔΗΜΑΡ μέχρι οι βουλευτές της να καταψηφίσουν και στην τρίτη ψηφοφορία τον κ. Στ. Δήμα και ότι αμέσως μετά δεν θα διστάσει ακόμη και να εξευτελίσει τον κ. Κουβέλη, «όπως ο νικητής που επιθυμεί καθυστερημένη εκδίκηση από αυτόν που κάποτε τον πρόδωσε». «Τέτοιο εξευτελισμό και απαξίωση δεν έχω αισθανθεί ποτέ στα 35 χρόνια που είμαι στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς», δήλωσε από την πλευρά του και ο κ. Ν. Τσούκαλης, που επίσης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και ο κ. Θ. Ψύρρας, που από καιρό έχει επιλέξει –όπως ο κ. Πανούσης– να μην ξανακατέβει στις επόμενες εκλογές.
Το τραγικότερο, όμως, για τον κ. Κουβέλη είναι ότι ακόμη και οι πέντε εναπομείναντες βουλευτές του δεν φαίνεται να τον ακολουθούν στην επιλογή του να δοκιμάσει τη ΔΗΜΑΡ μόνη της στις κάλπες. Χθες ακουγόταν ως σχεδόν βέβαιο ότι η Μαρία Ρεπούση, ο Γ. Κυρίτσης και η Μ. Ξυροτύρη θα επιχειρήσουν κατά μόνας μια μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν τα καταφέρουν, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί η χθεσινή πρόταση-πρόβλεψη του κ. Γ. Πανούση (9,84) που συνέστησε στον Φ. Κουβέλη να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην κατεβάσει τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, υπονοώντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο ανάχωμα αξιοπρέπειας του κόμματος.
Πηγή: Καθημερινή- Κ.Ζούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: