Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Το Σάββατο παρουσιάζει το νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Το Σάββατο (17.30) θα γίνει τελικά η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη.

Με προσωπική του δήλωση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου», με πιθανότερη ονομασία του νέου κόμματος, το «Κίνημα Αλλαγής».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, το νέο κόμμα θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο facebook είχε εμφανιστεί ως έμβλημα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο με πράσινα φύλλα και ονομασία «Κίνημα αλλαγής», με ορισμένες πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα προτεινόμενα σύμβολα του νέου κόμματος. Ωστόσο, αργότερα, στην άτυπη ενημέρωση που παρείχαν το απόγευμα της Παρασκευής, στους πολιτικούς συντάκτες, στο Μουσείο Μπενάκη, οι στενοί συνεργάτες του Γεωργίου Παπανδρέου διέψευσαν ότι το σύμβολο του νέου κόμματος είναι αυτό που κυκλοφόρησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο διαδίκτυο, προκαλώντας εύλογη σύγχυση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιας Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη,
Πάμε»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Δύο ‘’ΟΧΙ’’ ένα με τους καναλάρχες και ένα με τους τραπεζίτες, ήταν παραπάνω από αρκετό να δημιουργήσουν εκείνες τις σεισμικές πολιτικές δονήσεις , ώστε τα σαθρά και παράνομα παραπολιτικά κτίσματα του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των υπολοίπων ‘’πολιτικών’’ υπολειμμάτων, να υποστούν καθοριστικές ζημιές ώστε να καταστούν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ προς ..χρήση.
Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι νταβατζήδες, οι άνθρωποι χωρίς πατρίδα και χωρίς συναίσθημα, έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι είναι αυτοί που ‘’εξόπλισαν’’ το χέρι των ειδεχθών πολιτικών δολοφόνων του Γιώργου Παπανδρέου, και επί πλέον είναι οι καταστροφείς της Ελλάδας μας και των παιδιών μας.
Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο μας και υπονομεύουν το μέλλον μας.
Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας. Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
Τελείωσαν τα παραμύθια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το τσιφλίκι κανενός να το χρησιμοποιεί για να σώσει το πολιτικό του τομάρι. Και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σιχάθηκε να το βλέπει να σέρνεται χειροκροτούμενο από τον Μπαλτάκο, τον Βορίδη, τον Άδωνι, τον Σαμαρά. Ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί τη χαμένη του τιμή.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ξέρεις την αλήθεια για να αποφασίσεις μόνος σου και σωστά.
==============================
Γράφει ο Ν Βράχος

Από το 2010, ζούμε όλοι μας, στον πυρετό της υπονόμευσης , της υποκρισίας, της άθλιας προδοσίας. Ζούμε στη σκιά της πολιτικής προστυχιάς και στην
υπονόμευση κάθε ελπίδας, που προσπαθεί να ριζώσει στην καρδιά πολλών απελπισμένων, που με χίλια ψέματα τους ‘’έσουραν’’ στο δρόμο του ψεύτικου παραδείσου της χαμένης ελπίδας.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη, ότι η πολιτική κλίκα της αντιπολίτευσης, με ηγέτες τον Σαμαρά και τον Τσίπρα , ενισχυόμενοι από την ψευτοδημοκρατική επίφαση του’’ εσωτερικού σκότους’’, θα οδηγούσαν την Ελλάδα στο γκρεμό και πιθανόν στο χάος.

Κι όμως η προδοσία μπορούσε να αποφευχθεί
======================
και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Όμως η ιδιοτέλεια και η πατριδοκαπηλία υπερίσχυσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας.
Ποιοι και γιατί ΄΄διώξανε’’ τον πρωθυπουργό του 45%?

Ξεπούλησαν την Ελλάδα οι άθλιοι Ιούδες , μόνο και μόνο για να υπονομεύσουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ξεπούλησαν την Ελλάδα για να ληστέψουν πολιτικά, ηθικά, ανθρώπινα αυτόν που τον επέλεξε το 43% των Ελλήνων.

Ξεπούλησαν την Ελλάδα οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες.

Όλοι μαζί ξεπουλήθηκαν από το Μεργκελικό καθεστώς και πρόδωσαν την Ελλάδα και ξεπούλησαν τους Έλληνες και ξεπουλάνε την περιουσία του λαού αντί πινακίου φακής οι σύγχρονοι Ιούδες.


*Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.

*Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάστηκε, βρίστηκε, προπηλακίστηκε, συκοφαντήθηκε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

*Σήμερα ο λαός μας σιγά-σιγά ξαναγυρίζει και κοιτά με ευγνωμοσύνη ,αυτόν που στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε με όλα τα θεριά.

Αυτόν που δεν έβρισε, αυτόν που δεν συκοφάντησε,
===============================
αυτόν που δεν κατέβηκε στο λάκκο της πολιτικής λάσπης. Ήξερε, όπως ξέρουμε όλοι μας, ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη όλους. Μόνο όλοι μαζί αδελφωμένοι θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις και να ζητήσουμε τα δικαιώματά μας σαν χώρα μέλος της . Που ήταν τότε όλοι και πρώτα απ΄όλα που ήταν το Πασοκ .

Που είσαστε
όλοι όσοι σήμερα ‘’μιλάτε’’ από τις πολυθρόνες της συγκυβέρνησης…Μπαρόζο?
=======================================
Το Πασοκ, είναι το κίνημα ‘’από το Λαό, με το Λαό ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ’’.

Το Πασόκ αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη κι ο ΛΑΟΣ μας το ένοιωσε και το υποστήριξε για ήταν αγώνας- αγώνας- αγώνας για μια καλλίτερη Ελλάδα και όχι για μεγαλύτερη πολυθρόνα.

Το Πασόκ μας,
πιστό σε αρχές και παραδόσεις, είναι υπέρ της ισότητας, της ευνομίας , του κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ ! Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου!
Όλοι είμαστε εντός του νόμου με ισοτιμία, ευνομία και ισονομία.

Έτσι , όλοι μαζί,
με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου, μπορούμε να αγωνισθούμε για το καλό των παιδιών μας, μονιασμένοι και αγαπημένοι.
Περισσότερο ψωμί τρώμε με μέλι, παρά με ξύδι.

Γιώργο, σε ευχαριστούμε .