Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αποκλειστικό : Αστραπιαία ενέργεια του ΥΕΘΑ Καμμένου και «Χορήγηση Παραμεθορίου» με το …Καλημέρα !

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την ενημέρωση -εισήγηση που είχε απο τους Αρχηγούς κατά την χθεσινή ενημέρωση στο Πεντάγωνο !
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο νέος ΥΕΘΑ αφού ενημερώθηκε απο τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο έδωσε την εντολή για άμεση επαναχορήγηση του Επιδόματος Παραμεθορίου στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων !




Ήταν η πρώτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τους Αρχηγούς Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ …ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος το έθεσε ως απόλυτη και άμεση προτεραιότητα …Συγκεκριμένα φέρεται να είπε στον Υπουργό!
Δεν μπορεί αν τους ζητάμε να είναι καθημερινά στην «τσίτα να είναι στο Ποτάμι και στα νησιά με το όπλο επί σκοπόν και να μην τους δίνουμε τα αυτονόητα !»
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΕΘΑ Καμμένου που διέταξε την άμεση χορήγηση και η εντολή έφυγε αστραπιαία και προς το Υπουργείο των Οικονομικών…
Για την Ιστορία να αναφέρουμε οτι το Αν και ο πρώην ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ότι η υπόθεση της καταβολής “αποζημίωσης παραμεθορίου έχει δρομολογηθεί”, φαίνεται όμως ότι στο υπουργείο Οικονομικών περί άλλων ετύρβαζαν

Χορήγηση ημερών εκτός έδρας παραμεθορίου με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

Η πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.
Μετά λένε γιατί Σάρωσε ο Σύριζα και γιατί ο Καμμένος θα αφήσει εποχή αφού ξεκίνησε με ένα «Τεράστιο Συγγνώμη στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων !»

veteranos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΕΡΕ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;; (!!)

Απ’ό,τι φαίνεται, δεν φτάνει μόνο που ο καμένος Καμμένος πήρε πίσω στη δίκη όλες τις αθλιότητες που είχε εκτοξεύσει ενάντια στον Α. Παπανδρέου, έχει προκύψει μείζον θέμα και με τον μάρτυρα που παρουσιάστηκε για να υπερασπιστεί τον Καμμένο.

Μείζον θέμα.

Έγραψε χθες ο Γ. Παπαχρήστος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4785537

«ΚΑΙ ΜΙΑ και το έφερε η κουβέντα, αυτός που κατέθεσε ως μάρτυρας του προέδρου Πάνου στη δίκη με τον Αντρίκο Παπανδρέου και ονομάζεται Κυριάκος Τόμπρας του Χρήστου, γεννηθείς το 1963 στην Αθήνα, έναν Κυριάκο Τόμπρα που ο πρόεδρος Πάνος τον έχει οικονομικό σύμβουλο και ένα φεγγάρι και υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού τι τον έχει ακριβώς;

ΤΟ ΛΕΩ αυτό διότι ο μάρτυρας που ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο ως καλός χριστιανός δήλωσε ρητά ότι «δεν έχει καμία σχέση, φιλική ή επαγγελματική, με τους διαδίκους» όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

- Ποιος σας έφερε εδώ; Φίλος, γνωστός; ρώτησε πάλι ο πρόεδρος.

- Μόνος μου ήρθα, απάντησε ο μάρτυρας.

- Και πώς ξέρατε ότι σήμερα αυτή την ώρα εκδικάζεται η υπόθεση; ξαναρώτησε ο πρόεδρος.

- Μα το ξέρει όλη η Ελλάδα, ήταν η απάντηση.

ΤΟ ΟΠΟΙΟ σημαίνει ότι αν είναι το ίδιο πρόσωπο (η πηγή μου δηλώνει ότι ΕΙΝΑΙ!), κινδυνεύει να πέσει φωτιά να τον κάψει (αφού ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο ότι δεν τον ξέρει τον πρόεδρο Πάνο). Δευτερευόντως, λέω εγώ, έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας. Ε, κύριε εισαγγελέα μου;»

Και σήμερα ο δημοσιογράφος επανήλθε με φωτογραφία (!) του μάρτυρα δίπλα στον Καμμένο από παλαιότερη επίσκεψη του τελευταίου σε Υπουργείο!
Γράφει τα εξής: http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4785822

ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ασχολούμαι και μάλιστα επί καθημερινής βάσεως με τα πεπραγμένα - «έργα και ημέρες» τα λέγαμε παλιά - του προέδρου του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνου Καμμένου, αλλά δεν με βοηθάει και ο ίδιος.

ΕΝΩ εμφανίζεται λαλίστατος σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα, θέματα τα οποία τον καίνε προσποιείται ότι δεν υπάρχουν. Κοινώς κάνει το παπί, τον Κινέζο, τον «σφυρίζω αδιάφορα», γενικά τον «δεν πά” να λένε, θα βαρεθούν και θα σταματήσουν».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρόσφατο: διερωτήθηκα χθες αν ο μάρτυρας ονόματι Κυριάκος Τόμπρας του Χρήστου που εμφανίστηκε κατά την εκδίκαση της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου δήθεν αυθόρμητα έχει καμιά σχέση με έναν Κυριάκο Τόμπρα, οικονομικό του σύμβουλο και υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, δεδομένου ότι στο δικαστήριο ο εν λόγω Τόμπρας είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο Πάνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έλαβα φυσικά. Ούτε από τον πρόεδρο Πάνο ούτε από τον Τόμπρα. Ως εκ τούτου, άρχισα κι εγώ να ψάχνω. Και τι ανακάλυψα; Οτι ο εν λόγω Τόμπρας, ο μάρτυρας, άκου τώρα κάτι συμπτώσεις, είναι ίδιος, μα ίδιος μιλάμε - πρόσωπο, σωματότυπος, ομιλία, κίνηση - με τον σύμβουλο του κυρίου προέδρου!

ΕΙΝΑΙ δε τόσο κολλητός στο καμμενοσύστημα ώστε ο πρόεδρος τον τοποθέτησε στις 13 Ιανουαρίου στην Κεντρική Προσυνεδριακή Επιτροπή (ΚΠΟΕ) - όπως λέγεται ο καταφανώς καμμενοόρος! Τον κουβαλάει δε παντού (εξού και τον πήρε και στη δίκη επί της αγωγής Παπανδρέου, δεν εξηγείται αλλιώς), αν κρίνω από το γεγονός ότι σε μια συνάντηση που βρήκα στο Διαδίκτυο με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου συνόδευε τον πρόεδρο Πάνο(δεξιά του στη φωτογραφία).

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!

Στις 23 Νοεμβρίου, μετά τιμών και πλούσιου μπουφέ στην Τανάγρα, ο υπουργός Eθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρέστη στην παραλαβή των 15 πολύπαθων μαχητικών Mirage 2000-5 της γαλλικής Dassault, παρουσία του ομολόγου του Ερβ Μορέν (επί τη ευκαιρία έκαναν και μια συνάντηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου ο γάλλος υπουργός τόνισε την ταύτιση των απόψεων των δύο χωρών).

Διαβάσαμε στην «Καθημερινή» ότι «15 υπερσύγχρονα αεροσκάφη Mirage 2000-5 εντάχθηκαν στη δύναμη του στόλου της πολεμικής μας Αεροπορίας…» και νιώσαμε ασφαλείς, ίσως και λίγο περήφανοι, γιατί τα χρήματα που πάνε από την τσέπη μας στα εξοπλιστικά προγράμματα αποδίδουν καρπούς.

Αλλά, αν υιοθετήσουμε την Global τακτική, αν προσεγγίσουμε δηλαδή το θέμα από τη διεθνή του άποψη, διαβάζουμε άλλα: «27 Νοεμβρίου 2007: Το τελευταίο από τα 601 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη της Mirage 2000 κατασκεύασε η Dassault, και έκλεισε τη γραμμή παραγωγής τους.
Αυτό το αεροσκάφος παραδόθηκε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως μέρος μιας παραγγελίας συνολικά 15 αεροπλάνων. (http://www.strategypage.com/htmw/htairfo/articles/20071127.aspx).

Δηλαδή οι γάλλοι μάς πούλησαν τα τελευταία αεροπλάνα και μετά πάει, το ’κλεισαν το μαγαζί!
Λίγα ακόμη στοιχεία, από την ίδια πηγή: «Το Mirage σχεδιάστηκε το 1970, πέταξε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το 1978 και εντάχθηκε για πρώτη φορά σε πολεμικό στόλο το 1984. Υπηρέτησε σε διάφορες ζώνες μάχης, αλλά εκτός από τη ρίψη μερικών βομβών δεν έζησε ποτέ πολλή δράση. […] Το project των Mirage κόστισε στη γαλλική κυβέρνηση δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις».

Η παραγγελία των 15 Mirage, μαζί με τον εκσυγχρονισμό άλλων 10, που είναι ήδη ενταγμένα στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε αποφασιστεί στις 21.8.2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι εξαγγελίες μιλούσαν και για ταυτόχρονη απόκτηση του πραγματικά νέου αεροσκάφους Eurofighter, αλλά δεν είδαμε ποτέ ούτε πτερύγιο. Το συνολικό κόστος τους, συμπεριλαμβανομένων 200 νέων βλημάτων αέρος - αέρος και 56 αέρος - εδάφους, έφτασε τα 1,627 δισ. ευρώ («Απογευματινή», 16.12.06).

Ένας από τους λόγους που είχαν προτάξει τότε για την επιλογή του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου ήταν η «ελάττωση της πολυτυπίας στην Πολεμική Αεροπορία».

Η σύμβαση μιλούσε για έναρξη της παράδοσης των αεροσκαφών σε 35 μήνες (δηλαδή το 2003!), αλλά η Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε να τα παραλάβει λόγω προβλημάτων που παρουσίασαν σε έ
========================================
να υποσύστημα αυτοπροστασίας. Η Dassault μιλούσε για οικονομικές εκκρεμότητες κι αργότερα μπήκε στη μέση η απογραφή.

Έτσι, με περίσσεια υπερηφάνεια, εν έτει 2007, παραλάβαμε τα υπερσύγχρονα Mirage – λίγο πριν βάλουν οριστικό λουκέτο στη γραμμή παραγωγής τους…

Ανώνυμος είπε...

“Οι εντιμότατοι φίλοι του Νικολά Σαρκοζί.

Των ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, μεσίτης οπλικών συστημάτων και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών; Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy).

Η σχέση Σαρκοζί-Ντασό είναι μια κλασική ιστορία παράλληλων σχέσεων: Ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί. Τόσο στενός, μάλιστα, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.

Στην οικογένεια ανήκει και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro», η οποία πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές δούλεψε εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας του Σιράκ, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για τον Νικολά.

**Ο Α. Λερουά, διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα και πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Σαρκοζί, έχει άλλη άποψη: «Πρόκειται, για μία συναρπαστική προσωπικότητα. Εμένα μου αρέσει που δεν μιλάει σαν πολιτικός. Δεν μασάει τα λόγια του».

– Είστε όμως πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Σαρκοζί και ταυτόχρονα διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενός τύπου ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις;

«Η “Ντασό” είναι μια ιδιωτική κι όχι κρατική εταιρεία. Είμαστε στο έτος 2007, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του. Έχω, άλλωστε, συνεργάτες που είναι σοσιαλιστές. Είμαστε μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, αλλά πλέον δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα αεροσκάφη τύπου Φάλκον…», είναι η απάντησή του.

**Εκτός από τα «Φάλκον», βέβαια, ο όμιλος παράγει και τα μαχητικά «Ραφάλ», για τα οποία ασκείται έντονο πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση. Πέρυσι μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε συναντήσει τη γαλλίδα ομόλογό του, Αλιό Μαρί, συνοδεία του βουλευτή Χρ. Ζώη. Η εφημερίδα «Φιγκαρό» ήταν εκείνη που έσπευσε τότε να γράψει ότι θέμα της συνάντησής τους ήταν η ενδεχόμενη αγορά των γαλλικών μαχητικών.

**Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με τον Χρ. Ζώη, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο κλαμπ Φίλων του Σαρκοζί, αρνήθηκε όμως ότι γνωρίζει τον Ανρί Λερουά: «Μπήκα στο κλαμπ μόνο επειδή είμαι πρόεδρος της ελληνογαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας».

Ο ίδιος ο διευθυντής της «Ντασό», ωστόσο, μιλώντας στην «Κ.Ε.» τον διαψεύδει: Δηλώνει ότι γνωρίζει τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς αμφότεροι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.