Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονο ενδιαφέρων έχει εκδηλωθεί στην Τουρκία από την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα και στην άμεση προοπτική της εκλογικής νίκης του Σύριζα και την ανάδειξη του κυρίου Τσίπρα σαν τον νέο πρωθυπουργό, για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τουρκική οικονομία και όχι μόνο

Με μια πληθώρα δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο οι Τούρκοι προσπαθούν να περιγράψουν την κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως να προβάλλουν τις πιο πιθανές συνέπειες από μια κυβερνητική αλλαγή με την πιθανή εκλογική νίκη του Σύριζα. Ενδεικτικό είναι το άρθρο του γνωστού αρθρογράφου της εφημερίδας, Milliyet, Sami Kohen με τον τίτλο «Yunanıstan seçime krizden çıkabilecek mi», δηλαδή, «Η Ελλάδα προς εκλογές μπορεί να βγει από την κρίση ;» όπου περιγράφονται οι πιθανές συνέπειες από μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα στις προσέχεις εκλογές καθώς και για τις συνέπειες στις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες που όμως θα επηρεάσουν άμεσα και την Τουρκία.
ΤΣΙΠΡΑΣ2Αλλά πιο χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας, Türkiye, «İste Avrupa’ nın yeni korkulu rüyası», δηλαδή, «Ιδού ο νέος εφιάλτης της Ευρώπης» και ιδίως της Sabah, «Αvrupa’nın en tehlikeli lideri», δηλαδή, «Ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Ευρώπης». Στο δημοσίευμα αυτό όπως και της Habertük, με τον τίτλο, «Avrupa yı korkutan adam», δηλαδή, «Ο άνθρωπος που φοβίζει την Ευρώπη»,προβάλλεται με πολύ έντονο τρόπο ο φόβος που έχει καταλάβει τους Ευρωπαίους από την προοπτική της επικράτησης του κυρίου Τσίπρα στις προσεχείς ελληνικές εκλογές και τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Κυρίως ο φόβος αυτός, όπως υπογραμμίζει η Sabah, επικεντρώνεται στις συνέπειες που θα έχει για το ίδιο το ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, στην περίπτωση που προκληθεί μια μεγάλη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα πράγματα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο της από το ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με πολλούς Τούρκους αναλυτές, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την γενικότερη οικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κλονίσει την γερμανική κηδεμονία και σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τουρκική οικονομία στην οποία ήδη έχουν παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει επικίνδυνα και την ανεργία να χτυπά «κόκκινο». Με λίγα λόγια ούτε λίγο ούτε πολύ οι Τούρκοι διαβλέπουν πως με μια πιθανή επικράτηση του κυρίου Τσίπρα, κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η νομισματική ένωση της Ευρώπης.
Ένα άλλο στοιχείο που απασχολεί έντονα τους Τούρκους είναι οι επιπτώσεις και οι συνέπειες από τις ελληνικές εκλογές στην μειονότητα της δυτικής Θράκης. Πολύ πιθανό να υπάρξει για άλλη μια φορά όπως γίνεται όποτε έχουμε ελληνικές εκλογές, μεγάλη κινητοποίηση των εκ Θράκης κατοίκων στην Τουρκία να έρθουν να ψηφήσουν τους υποψήφιους της μειονότητας με τον στόχο να εκλεγούν τουλάχιστον τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Άγνωστο είναι προς το παρών αν θα κατέβει αυτόνομο το μειονοτικό κόμμα, DEB, μια προοπτική που όμως βρίσκει αντίθετο το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής γιατί προβλέπουν ότι θα διασπάσει τους ψήφους της μειονότητας.
Το πρόβλημα είναι για τα ελληνικά κόμματα ότι οι μουσουλμάνοι οι υποψήφιοι τους δεν συμφωνούν με την συνθήκη της Λοζάνης που ορίζει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική. Αυτό το θέμα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι ταμπού για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων  των περισότερωνελληνικών πολιτικών κομμάτων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΖΩΝ…
==============================
Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τα γεγονότα ότι, οι χειρότερες μέρες που ζούμε σήμερα, μετά το 1950 οφείλονται στη διεφθαρμένη αντίληψη και συνείδηση ορισμένων κατ΄επίφαση αυτοαποκαλούμενων Ελλήνων πολιτικών?

*Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2009 , η κυβέρνηση και η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και κατέστρεψαν τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που βλέπουν και ζούν σήμερα, τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους ?

*Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν και ανήθικο υπόβαθρο του πολιτικάντη νεοεφιάλτη Αντώνη Σαμαρά?

*Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι η προδοσία, η ανατροπή της κυβέρνησης του Πασοκ, ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασμένης ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ‘’κλίκας Βενιζέλου» και των ‘’αφανών’’ αλλά γνωστών σε όλους νταβατζήδων του ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου?

*Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει την ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ πολιτική και τρόπο κατάληψης της εξουσίας απο τον ΣΥΡΙΖΑ και το ακροδεξιό καμένο ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ, που διέλυσαν τα πάντα και κατέκαψαν την Ελλάδα και την έννοια του κράτους και των θεσμών?
*Επί τέλους ας δούμε και λίγο την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι την επιδιωκόμενη φανταστική ‘’ευημερία’’ του Αντώνη και του Βαγγέλη.

Σήμερα λογικά, θα πρέπει να σκεπτόμαστε πόσο καλλίτερα θα είμαστε όλοι και πόσες ελπίδες εργασίας θα είχαν τα παιδιά μας , αν η προδοσία των ντόπιων και των ξένων …Μπαρόζων, δεν έβαζε φρένο στα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αναγνώρισης και βαθμού αποτελεσματικότητας?

*ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την νόμιμη κυβέρνηση του 43%, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεψαν το οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας και ΕΠΕΒΑΛΑΝ εγκληματικά φορολογικά μέτρα, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την Ελλάδα και μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και στη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

ΣΧΟΛΙΟ: Λένε πολλοί κακόβουλοι, ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο μνημόνιο και μας κατέστρεψε, εκτελώντας εντολές και σχεδιαγράμματα.
Αν όντως ήταν έτσι, γιατί τον άλλαξαν, τον πρόδωσαν, τον συκοφάντησαν και έφεραν τους ’’άλλους’’ που μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ??

*Ποιο ήταν το προσωπικό κέρδος της προσπάθειας Παπανδρέου να αγωνιστεί ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και να μη πτωχεύσουμε?

*Που ήταν όλοι , όταν μόνος του ‘’όργωνε’’ τη γη να μας σώσει?

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δικαιώνεται ΠΛΗΡΩΣ τόσο για τον αγώνα του ,όσο και για τις επιλογές του..
ΠΟΙΟΣ (?) άραγε πολιτικός θα του ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Στόχος του ΚΙΔΗΣΟ και όλων των Ελλήνων δημοκρατών να ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ το 44% στο Γιώργο Παπανδρέου, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε ΠΟΤΕ στο μέλλον να μην καταντήσουσουμε ΕΠΑΙΤΕΣ των πολιτιστικών μας υποποδίων.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ….
Γράφει ο Ν Βράχος

Κύριε Τσίπρα,
είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική πολιτική σκηνή, να δημιουργεί εκ του μηδενός..σωτήρες, που συνήθως είναι πάμπλουτοι γόνοι, αγνώστου χρηματικής προέλευσης, που βασικά επιδιώκουν να γίνουν ’’γνωστοί’’ κοινωνικά, αφού δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν και δεν έχουν ούτε γνώση, ούτε πείρα μα ούτε και δυνατότητα ευρύτερης αποδοχής, ώστε να υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα για κάτι ελπιδοφόρο. Το ανεξήγητο αυτό φαινόμενο της παρουσίας μηδενικών ως ..τετράγωνα, αποτελεί ίσως το κατ΄ εξοχήν στοιχείο των αποτυχημένων συνήθως πολιτικάντηδων που οφείλουν την παρουσία τους, στην γονική –χρηματική ‘’ασυλία’’ ,, όσο και στη παραπληροφόρηση, τη συκοφαντία, που χρησιμοποιούν για να σκεπάσουν την αποτυχημένη προσωπική ‘’αόρατη’’ παρουσία τους, ώστε να έχουμε σήμερα μία κατάσταση-σπόρ από ανειδίκευτους ‘’μπούληδες’’ που βρήκαν την ατυχία και τη δυστυχία της πατρίδας μας ως πεδίον άθλησης του αργόστροφου ή και ανύπαρκτου προσωπικού τους ‘’εγκεφαλογραφήματος’’ !!!

Ανώνυμος είπε...

''Ανέβηκες'' με ΑΠΑΤΗ και συκοκοφαντία και ΔΕΝ μας κάνεις.
Κύριε Τσίπρα,
λογικά , αν ‘’ άκουγε ‘’ ο λαός όλα όσα έχεις πει και έχεις παρουσιάσει , σε όσες μεταλλάξεις έχεις προσπαθήσεις να ‘’δώσεις νόημα’’, θα έπρεπε όχι μόνο να είσαι κάτω από το 3% του ήσουν, αλλ΄επί πλέον να σε έχουν αποκλείσει, από κάθε υποψία πολιτικής επαφής. Θα μπορούσε να έχεις το 60% τουλάχιστον των ελλήνων ψηφοφόρων με το μέρος σου, μετά τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης, ΑΝ !!!, δεν μίλαγες καθόλου, ΑΝ! δεν έλεγες τίποτε. Αντί για αυτό ο λαός μας, κλείνει τα μάτια και σε ..ψηφίζει από οργή και εκδίκηση , για να μη ψηφίσει Σαμαρά. Είσαστε όλοι το ίδιο παραμυθάδες, επίορκοι, και ανθέλληνες πολιτικοί. Τελικά αποδεικνύεται, ότι είναι αλήθεια όσα αποκαλύπτονται και σας ξεβρακώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα ,

γνωρίζουμε όλοι σχεδόν, με πολλές ολοκληρωμένες λεπτομέρειες, το πόσο βρώμικες προσπάθειες κατέβαλες προκειμένου να υπονομεύσεις την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και έτσι να ‘’συνδράμεις’’ και εσύ, στην ΑΠΕΧΘΗ και προδοτική προσπάθεια των Σαμαρά και Βενιζέλου που καθ΄υπόδειξη και ΕΝΤΟΛΗ Μπαρόζο, διέπραξαν την αντισυνταγματική εκτροπή προδίδοντας ιερά και όσια, αν θεωρείς ότι υπάρχουν.

Γνωρίζεις ότι τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον πρόδωσαν και τον ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ? Το γνωρίζεις ναι ή, όχι ,αγενή και τυχάρπαστε νεανία? Τι έκανες για να καταδικάσεις αυτή τη ΞΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και την αντισυνταγματική εκτροπή? Δεν έκανες τίποτε! ΑΝΤΙΘΕΤΑ , μεθόδευσες την τιμωρία του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, που ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ για τη σωτηρία της πατρίδας μας και επί πλέον ψήφισαν τόσους και τέτοιους νόμους, που να ‘’παρουσιάζεται’’ και η εικόνα των μεγαλοφοροφυγάδων του κόμματός σου, και έτσι εξηγείται τον βάβαρο μίσος σας εναντίον τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα,
μας προτείνεις, να διώξουμε τους αποτυχημένους Σαμαροβενιζέλους που κατέστρεψαν την Ελλάδα, για να φέρουμε τους Λαφαζάνηδες, τους Παπαδημούληδες, τη Ζωή ‘’εν τάφω’’ ’ και τόσους άλλους εκατομμυριούχους ‘’επιστήμονες’’ άνεργους, καμένους, βλαμμένους, και λοιπούς φονιάδες εκπαιδευμένους, για να υποκαταστήσετε τους εγκληματίες που φεύγουν.

Ότι και να λές, ότι και να υπόσχεσαι, το μέλλον σου είναι προδιαγεγραμμένον αφού ήσουν και είσαι κρίκος της αλυσίδας της προδοσίας, της καταστροφής και εξαθλίωσης της πατρίδας μας. Οι αποτεφρωτικές σας καταστροφές, είναι ακόμη ‘’ορατές’’ στη μνήμη μας, και οποιαδήποτε ΨΕΥΤΙΚΗ υπόσχεση ΄η και προσπάθεια, επούλωσης των, θα συνοδεύεται από την οργή μας και το αίμα των χιλιάδων νεκρών που έφυγαν από τη ζωή με την πίκρα στα χείλη.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, εμείς οι απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, έχουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μόνο στο Γιώργο Παπανδρέου. Μόνον αυτός και μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα της πορεία, στην νέα της ιστορική διαδρομή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ???

Πως λοιπόν ο κόσμος επέλεξε τότε τον Σαμαρά και τον αποστάτη Βενιζέλο και σήμερα που κατέστρεψαν σχεδόν την Ελλάδα, στρέφονται’’ προς τον έτερο ανατροπέα της γαλήνης , δυσφημιστή κάθε προσπάθειας, που γινόταν στην Ελλάδα και ‘’γκρεμιστή’’ της οικονομικής δομής των εσόδων, και της δημιουργίας όλων των συντεχνιακών καταστροφών τύπου : ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’?

Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας, από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι’’ επαναστάτες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

*Δηλαδή εμείς οι Έλληνες με την ψήφο μας, επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.

*Ψηφίσαμε εμείς τον Τσίπρα γιατί ο πρωθυπουργός του 43% , Γιώργος Παπανδρέου ήταν ‘’προδότης’’ ‘’κλέφτης’’, ‘’αλήτης’’και για …τιμωρία ψηφίσαμε τον Σύριζα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% και από εκεί στο 27%, ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας, που ήθελαν να φθαρεί και να πέσει ο Παπανδρέου, όταν θα έδινε το σύνθημα ο ΜΠΑΡΟΖΟ?

*Δεν ήξερε ο Τσίπρας ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και τι σκόπευε να κάνει, αφού τον ‘’έκαναν ‘’ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Αρχηγό της Αντιπολίτευσης? Δεν ήξερε τι έκανε όταν έριξε την κυβέρνηση της Ελλάδας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΖΗΜΕΝΣ?

*Δεν ήξερε τι έκανε ο Σαμαράς με τη ΔΙΑΛΥΣΗ της Γιουγκοσλαβίας που αποφάσισε η Γερμανία, χωρίς να πάρει καμιά εγγύηση για την Ελλάδα παρά μόνο για τον εαυτόν του όπως αποδείχτηκε?
*Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου? Διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισε να τον γλύφει?

*Τι έκανε όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα? Τον είπε προδότη και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες.
*Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου τόσο προσωπικά όσο μέσω του Κοινοβουλίου τους ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση?

ΜΗΠΩΣ, ο χουντοκομμουνιστής της μεταπολίτευσης ,είχε ετοιμάσει και την για την κυβέρνηση Σαμαρά τις ίδιες βρώμικες μεθόδους, και είχε κατά νου τις ίδιες επιδιώξεις που είχε όταν ‘’ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ’’ κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου????

**Συμφωνείς και εσύ Έλληνα με την προδοσία και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου?

ΥΓ
*Συμφωνείς με το ‘’νέο’’ ιδεολογικό τοπίο της ταύτισης του Τσίπρα, του Καμμένου και του ..Λαγού? Είμαστε όλοι ίδιοι, φονιάδες και θύματα?
‘’Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ’’
Έγραφε ο Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.