Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση “κόλαφος” των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπόδικο Γεωργίου

ΓΕΩΡΓΙΟΥΟ πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για τα δελτία τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του η ΕΛΣΤΑΤ δέχεται συνεχείς επιθέσεις εκ των ένδον – εννοεί τους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ – με πολιτικά και πελατειακά κίνητρα, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με υπηρεσιακά ή συνδικαλιστικά καθήκοντα. Ακόμη στιγματίζει το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσκάπτει ενεργά την παραγωγή των στατιστικών αλλά και την ίδια τη χώρα.

Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του που στρεβλώνει για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα ο Πανελλήνιος Σύλλογος θυμίζει τα εξής:

Η επαγγελματική προέλευση του κ. Γεωργίου δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Αρχής. Έτσι λοιπόν, η επιλογή του από τον κ. Γ. Παπανδρέου και κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αν δεν ήταν σκόπιμη, ήταν λανθασμένη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Γεωργίου δημιούργησε υπόνοιες εντός της χώρας για την λειτουργία των «Greek Statistics» αυτή τη φορά υπέρ των δανειστών. Αυτός είναι και ο λόγος που ελέγχεται από την Eλληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του ελλείμματος 2009.

Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ από τους υπαλλήλους της δεν έχει κανένα πολιτικό και πελατειακό κίνητρο αλλά κοινωνικό και εθνικό. Κατά τον κ. Γεωργίου δεν είναι καθήκον μας και πρέπει να μένουμε άπρακτοι, όταν ο ίδιος με μνημονιακούς εκβιασμούς για τη δανειοδότηση της χώρας κουρέλιασε τον ιδρυτικό μας νόμο, κατήργησε το συμβούλιο της Αρχής, με αποτέλεσμα σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ να είναι ο σκελετός της ανεξαρτησίας της. Οι άπειρες αλλαγές στο νομικό σχήμα της Αρχής πιστοποίησαν χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία ότι υπάρχει αλληλεπίδραση του κ. Γεωργίου με τους δανειστές.

Στην ενδοχώρα της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου εκπέμπει μια εικόνα κατακτητή δίχως ίχνος ευαισθησίας. Με δογματικό τρόπο περιφρονεί όλους τους υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες. Η κατάχρηση της εξουσίας και η τιμωρητική διοίκησή του έχει επιβάλει πρόστιμα όχι μόνο σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και στον Πρόεδρο την Εργαζομένων.

Είναι καθήκον μας να αντιδρούμε όταν με εντολή Γεωργίου παρακρατήθηκε από τους συναδέλφους ακόμη και ένα (1) λεπτό καθυστέρησης μηνιαίως κατά την πρωινή άφιξή τους, παρότι η καθυστέρηση υπερκαλυπτόταν κατά την μεσημβρινή αναχώρηση τους.

Είναι καθήκον μας να διαμαρτυρόμαστε όταν αρνείται την παρακράτηση εισφορών από τους εργαζόμενους υπέρ του Πανελληνίου Συλλόγου παρότι οι ίδιοι με υπεύθυνη δήλωση τους στην Οικονομική Διοίκηση το ζήτησαν.

Είναι καθήκον μας να διαμαρτυρόμαστε που ο κ. Γεωργίου ως θεσμικός παράγων αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Εργαζομένων αφού έχει τρία (3) χρόνια να μας δει. Αλήθεια, πόσο βοηθούν όλα αυτά την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας και την παραγωγή στατιστικών;

Ο κ. Γεωργίου είναι προϊόν του έργου του. Ας αφήσει κατά μέρος την «αγάπη για την πατρίδα» και την «αγάπη προς τους συναδέλφους του». Ο σκοπός της ανακοίνωσης του προφανής και το μήνυμα προς τα ημεδαπά και αλλοδαπά κέντρα αποφάσεων καθαρό. Αιτούμενό του η επανεκλογή στην ίδια θέση καθώς είναι αποδεδειγμένη (κατ’ αυτόν…) η επιστημοσύνη, η αντικειμενικότητα και η διοικητική του επάρκεια.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν εντάσσεται η μεθόδευση εκλογής Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που εμφανίστηκε ξαφνικά σαν πρόταση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής» από Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή και όχι από την Βουλή των Ελλήνων.

Για τον ίδιο λόγο και οι αόριστες καταγγελίες για δήθεν προσπάθεια παρέμβασης από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να καθυστερήσει η αναθεώρηση στοιχείων που σχετίζονται με τη Διαδικασία περί Υπερβολικού Ελλείμματος.

Εάν πράγματι ήταν αληθές, γιατί δεν πήγε στον Εισαγγελέα να το καταγγείλει; Αν κάποιος υποσκάπτει ενεργά την αξιοπιστία της χώρας και την παραγωγή στατιστικών από την ΕΛΣΤΑΤ είναι ο ίδιος ο Πρόεδρός της.

Είναι οξύμωρο, να μιλάει για πελατειακό κράτος, αυτός που σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο προσπάθησε να προσλάβει με παράνομη  διαδικασία « Δικηγόρο με έμμισθη εντολή»,  άτομο της αρεσκείας του.

Είναι επίσης οξύμωρο κάποιος να επικαλείται το ενωσιακό δίκαιο από τη στιγμή που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) αποφάσισε (2497/2013 απόφαση για την προσφυγή του μεγάρου μουσικής) ότι παραβιάστηκε η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία των Εθνικών Λογαριασμών.

Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την «κρίση αυτοκρατορικού μεγαλείου» που διακατέχει τον κ. Α. Γεωργίου και που τον ωθεί να ανακηρύσσει τον εαυτό του ως τον ύστατο προασπιστή της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Άραγε, δεν υπάρχει κάποιος άλλος τόσο ανεξάρτητος, αντικειμενικός και επιστημονικά επαρκής στον έρημο αυτό τόπο να αναλάβει τα ηνία της;

Άμεσα, λοιπόν, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει τον κ. Γεωργίου από την ηγεσία της Αρχής όπως ομόφωνα ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Άμεσα λοιπόν η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής τον οποίο απαξίωσε ο κ. Γεωργίου και να επαναφέρει το καταργηθέν συμβούλιο.

Το επιχείρημα του κ. Γεωργίου ότι τυχόν απομάκρυνση από τη θέση του θα επανέφερε τα «Greek Statistics» είναι εκβιαστικό, ανεπίτρεπτο και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Η υπόθεση του ελλείμματος 2009 πρέπει να πάει επιτέλους στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην Υπηρεσία μας. Καλούμε τον κ. Γεωργίου να μην εμπλέκει τον εαυτό του με την ΕΛΣΤΑΤ αφού οι κατηγορίες αφορούν τον ίδιο και όχι την υπηρεσία μας. Ο κ. Γεωργίου να πάψει να προσβάλει τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να αποφύγει την Ελληνική Δικαιοσύνη.Πηγή

3 σχόλια:

 1. [[ΞΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ]]

  ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Ο κάθε γλυψιματίας της δεξιάς του χθές , οραματίζεται την Κλεοπάτρα ή και την Σαλώμη, προκειμένου να μας ‘’πείσουν’’ ότι θέλουν και ‘’μπορούν’’!
  Μα δεν ντρέπονται όλα τα ερπετά, κάθε λίγο και λιγάκι να μας θυμίζουν το μέγεθος της ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ των πολιτικών του σωλήνα?

  Μία αυτός ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και καμένος κουραδοπλάστης του μυαλού,
  μία κάτι νοικιασμένοι αθλιομπλόγκερς, προκαλούν με τις επαναλαμβανόμενες μα@@@κίες του ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ! ότι ο ίδιος ο μπουχέσας της πολιτικής ΨΗΦΙΣΕ !!! ότι το έλλειμμα ήταν 16%.
  Πόσοι μαλάκες καμένοι δημοσιογραφοπολιτικοί ύπαρχουν?
  Τόσο πολύ φοβούνται τον οικονομικό Εισαγγελέα που κτυπά την πόρτα τους?

  ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
  ===============================================

  Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά,

  ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής,
  ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013,
  ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;

  Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος ,
  όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την
  =========================================
  λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.

  ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ποινική δίωξη για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εψήφισαν πως το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ήταν 16 %?

  Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και η πνευματική ‘’ΤΡΙΚΥΜΙΑ’’ ?
  ΥΓ.
  Ο κύριος Παυλόπουλος μήπως θα πρέπει να εξετασθεί από κάποιον ψυχολόγο διαφορετικά είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ και..ΑΦΕΛΕΣ να ισχυρίζεται πως δεν ΘΥΜΑΤΑΙ τι ψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στον προϋπολογισμό του 2013.
  Λέτε να γύριζε από κάποιο…πάρτι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε

  Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
  Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντημνιμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
  «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.
  «Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».

  Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:

  «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
  Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΚΑΪΤΝΕΡ Οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics

  Γκάιτνερ: «Οι ευρωπαίοι ήθελαν να δώσουν ένα πολύ σκληρό μάθημα στην Ελλάδα για τα πλαστά στοιχεία του Καραμανλή» -
  Συγκλονιστικά διαφωτιστική η αφήγηση του πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Τι μας λέει ουσιαστικά ο Γκάιτνερ; Ότι οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics των κυβερνήσεων Καραμανλή. Και επειδή ήταν εξοργισμένοι, ήθελαν να δώσουν στην Ελλάδα ένα πολύ σκληρό μάθημα, προκειμένου η ευρωζώνη να δείξει πυγμή έναντι των απείθαρχων και άσωτων μελών της. Σε τι συμπεράσματα μας ωθεί να βγάλουμε η τοποθέτηση αυτή του Γκάιτνερ;
  - για άλλη μια φορά πόσο καταστροφική ήταν για την Ελλάδα η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων από την κυβέρνηση Καραμανλή
  - τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου στην αρχή τς θητείας της και την εχθρική στάση της Ευρώπης
  - με δεδομένη αυτήν την εχθρική στάση , τι άθλος ήταν για την κυβέρνηση Παπανδρέου η δημιουργία του μηχανισμού διάσωσης
  - η αγορά των ομολόγων δεν διατάραχθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά από την συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα είχε εξαπατήσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη
  Η αφήγηση του Γκάιτνερ μας επαναφέρει την άποψη τι θεωρείται δημόσιο συμφέρον: Εκείνος που λέει την αλήθεια και προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία σ' ένα τόσο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον ή εκείνος που εξαπατά συνέχεια και δραπετεύει από την εξουσία, αποκρύπτοντας την αλήθεια από έναν ολόκληρο λαό; Αφηγήσεις όπως του Γκάιτνερ μας φέρνουν πιο κοντά στην αυτογνωσία.
  Αλλά στην τελική ποιος είναι ο Γκάιτνερ; Περισσότερο αξιόπιστοι είναι οι Γεωργαντά, Τράγκας, Χατζηνικολάου, Παυλόπουλος και Αντώναρος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !